Аз съм ги сравнявал, и двете ги имам, както се вижда, /ТОШО е III серия/, и двете машини са зверчета.При -22 са работили без никакви проблеми и озорване.ЛД-то топли близо 25 квадрата /може и малко повече да са/, две помещения.Не държа високи температури - 22 най-много за ТОШО и 20 за ЛД-то/то топли хол и спалня/, но като ги гледам и двете машини няма да имат проблеми и на 24-25 градуса поддържане.
Да Еди,знам.Миналата година горе-долу по това време,големите студове и снеговалежи,следях във форума как се държат точно тези две машини.LDC го имах,никакъв зор при т-23гр.една сутрин,22гр.вътре,но в мъгла,и снеговалеж около -5,и надолу,фуджицуто заскрежаваше и дефростваше с алгоритъм от около два часа.А Тошо,с това голямо външно тяло,не ще и да помисли за дефрост/монтирани на тераса/,само два пъти,и то в адски гъста мъгла.
От днес съм горд собственик на 13-ка. Това чудо бълва като вулкан (баси кефа). Имам два Daikina, от който единия подов, но сравнение с Тошо са пълни кенефи (без извинение). Това чудо на инженерната мисъл, при положение че при монтажа бяха отворени прозорец и врата, а отвън беше едва 5-6 градуса буквално за няколко минути направи 24.
Не на последно място хиляди благодарности на колегата Mega за съвета на машината и чудесния монтаж (дори и почистиха). Мислех да му дам да измие и прозорците ма викам айде... Сега с кеф ще си направя едно кафенце и ще мързелувам. Още веднъж БЛАГОДАРЯ.
Браво, това да се чува. Браво и на Ивайло
Да си го ползваш със здраве!!!
Честито fbi.Със здраве,и много години да го ползваш.До сега мислех,че само 'Фуджицо',и'Митсубиши'топлят зимата,за европейските става дума,но Тошо-6 наистина бълва като хала,с тези 41кг.от вън на терасата.
fb1 в 30-квадрат"ното" помещение ли е инсталирана тази 13-ка?
до колко вата реално слиза консумацията на тия машинки ? ( не ме интересува кво пише в сервизното ,а реални измервания )
При мен измерено с уредче от Баумакс слезе до 145 един път,но държа така малко,и пак си се качи на 210-толкова си е по принцип при външни над нулата
а под нулата пада ли до по ниска ?