Този пост е редактиран от AC_From_Hell; 31-12-15 в 11:29.
Е хубава работа, дай боже всеки му тоалетни по 17кв.м. с телевизор , компютър и климатик вътре. Шегувам се. На 12см. е от тавана горният край на вътрешното тяло. От към монтаж притеснения нямам никакви. По скоро да се явява мри мене някакъв частен случай или така да си работят инверторните климатици / този ни е първи климатик /
Към KI_YOOU: Не можа да стане -10градуса. Не съм я мерил, но според телефон/sinoptik.bg сутринта в София бе -9 и пак е on/off.
8:32off ; 8:43on ; 8:47тръгва турбината ; 9:05off ; 9:18on ; 9:22тръгва турбината ; в 9:40 часа off.
Малко от предните дни:
29.12.2015г - външна +4, зададена +23, в стаята +22,5...+23, fan - 1 степен, консумация 185W работи без да изключва, направо приказка, не се разбира, че има климатик в стаята.
След това вечерта качва на 250W и цяла нощ on/off. 10мин работи компресора без вътрешното, 10мин работи вътрешното и 10мин. почивка, Дистанционното не е пипано. Външната температура не съм я мерил, но да е била около +2...+3, защото сутринта в 5:00 часа бе +1градус.
30.12.2015г - 8:45 часа външната е паднала до -2...-3 и както си работи on/off на 250W вдига на 380W
Това с печката не знам дали е разумно да го пробвам макар, че имам една Елба или нещо такова с 800W+800W. Ще ме изгонят от вкъщи: парното спря, купи климатик, климатика спря пусна печка...
Ако се случи няколко дни облачно с външни температури вариращи в малки граници ще направя пробата с реотана, сега се показва слънце от време на време.
Добър вечер! Имам въпросният климатик и на няколко пъти го забелязвам да прави дефрост за около 2 минути при абсолютно чиста външна пита. През другото време дефростите са само при нужда и за доста по дълго време. Някой има ли обяснение каква е необходимостта и целта от това нещо.
Никаква, викат му се ненужни дефрости.
При всички Тошиби ли ги има тези ненужни дефрости?
Ситуацията е следната: вентилатора на вътрешното тяло спира, клапата остава отворена, консумацията от около 400 w пада на около 7W и след това лек шум типичен като този когато машината е в дефрост, леко припукване на вътрешното тяло консумацията отново се качва до около 450w а вътрешният вентилатор не върти. След това отново почва да топли.
Нарича се повторно кратковременен режим на работа. Прави го в студеното, за да не вее хладно. Свързано е с по-големия комфорт и ефективност. Не се занимавай с машината, наред си е.
На колко време ви светва FILTER индикатора. Пускам плазма-йонизатора през нощта и работи по около 10-12 часа в денонощието. Със сигурност съм минал 1000 часа работа, освен ако няма някакво дозиране на йонизатора и де факто плазмата не работи през цялото време на светене на синият индикатор. Както и да е. Чудя се да чистя ли касетата (минали са 4 месеца), да чакам да светне FILTER индикатора или да я чистя на 6 месеца както е посочено в ръководството.
индикатора за филтър ти напомня да си изчистиш праховите филтри ,не плазмата
Маслото на колата, според предписанията в ръководството ли го сменяш? Стига си го обикалял тоя клим, че ще го урочасаш. Остави го да си работи. Нали си го взел той на теб да служи, а не обратно...
Аз през седмицата масло да сменявам и филтри да мия нито имам време, нито желание. Остават събота и неделя и то не всяка.
В ръководството е написано:
"""По време на работа на климатикаНатиснете ,PURE за да пуснете или спрете плазменото устройство за
очистване на въздуха и въздушния йонизатор.
Плазменото устройство за очистване на въздуха и въздушният йонизатор могат
да бъдат пуснати и спрени като климатикът е спрян и йонизаторът започва работа
съвместно с очистващото устройство.
Забележка: Индикаторът “FILTER” (оранжево) се включва след операцията “PURE” е
била използвана около 1000 часа."""
Праховите филтри ги мия с обезмаслител на 20дни.
Като не си чисти човек климатика - тоя си не поглежда машината. Като иска да ги изчисти - ще си урочасаш машината. Нема угодия.
Ще си развалиш филтрите с тоя обезмаслител. Гледай и плазмата да не повредиш. То понякога така става от много мерак.
Бе то сигурно и с бензин може да ги мие, ама има ли нужда...