Страница 3 от 5 ПърваПърва 12345 ПоследноПоследно
Резултати от 31 до 45 от общо 64
Like Tree7Одобрявам

TOSHIBA 13 PKVP-E Super Daiseikai 5 или TOSHIBA 13 SKVP2-E Super Daiseikai6

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Apr 2009

Re:TOSHIBA 13 PKVP-E Super Daiseikai 5 или TOSHIBA 13 SKVP2-E Super Daiseikai6

...@dwrbudr, в Бургас климата е мек...аз съм 2,5Кв. номинал за 12кв. и ми идва голям...из вътрешността на страната е друго...там температурата се задържа трайно под минуса, макар чак за 2 седмици -27* не ми се вярва...@артоа дай статистика да видим...

2.  

3. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

dwrbudr, ти тук може да си пишеш каквото искаш. Аз не мога. Преди да пиша е добре да помисля, защото нося отговорност за това, което пиша. В Бургас може да не си махал тапите, но тук в София са махнати и всички отводнявания тази зима с Ф50 и Ф60 бяха на сол от горе до долу. Така по писани квадратури не може да казваш на клиента кое ще му стигне и кое не. Нещата са доста по-сложни. Предимно 85% работим клими в най-високия клас и не говоря случайни неща. Това, че при теб е така, не означава, че е даденост.

4. Senior Member
    Тук е от
    Nov 2010
    Живее в
    Бургас

Да слага 13-ка тогава и да му цъка он-офф щото не цяла зима е -20. Особено ако не държи някакви високи температури 26-27, а около 24 ефекта е гарантиран и щом е само с една външна стена... Тая зима тука беше стигнало до -19 и както се беше кротнал климатика на 24 го увеличих до 30 и започна да си духа стабилно жега, така че хич не са и проблем температурите на 10-ката. 20кв си ги топли отвсякъде ако ще и цяла зима да е -20. А аз имам 8 квадрата смотана дограма КМГ в стаята с климатика.

5. Тук е от
    Jun 2008

Привет на всички.Изчитайки доста от темите във форума реших да заложа на доста хвалените модели Super Daiseikai.Стаята в която ще се използва е 31 кв.м. със опция да се отваря вратата към коридора който е около 4кв.м.Спрял съм се на 16-ката ,но от техниците във фирмата от която ще се закупува машината ми казаха че и 13-ката щяла да ми свърши работа.Забравих да спомена че стаята е южно изложение със тераса която не е остъклена и около 9кв.м. прозорци (от най-калпавите) на самата стая.Моля за съвет относно избора между 13-ка и 16-ка и дали да е Super Daiseikai-5 или 6.Благодаря предварително на всички отзовали се В допълнение да добавя че става въпрос за гр.Бургас понеже последните дебати са именно във тази посока.

6. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

5-а серия не и стига мощност за това помещение.Разликата между 13 и 16 6-а серия е в номинала, иначе в студа разликата е около 300 вата.Какви температури ще търсиш зимата, къща ли е, апартамент ли е.Струва ми се, че няма да стига мощност дори и на 6-а серия, но зависи все пак.

7. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Chubi_81 виж какво пише тук- отговори и си/ни спести време, нерви и спам в темата.

8.  

9. Тук е от
    Jun 2008

Извинявам се за явно непълната информация която съм дал като обяснения.Става въпрос за апартамент който е е среден етаж стените са тухла с гипсокартон на конструкция и външна изолация,ПВЦ дограма около 9кв.м. прозорци.Климатика ще се ползва предимно за отопление във всекидневна която ще се използва за спалня през зимния период.Колкото за температурата която ще се търси е 22-24 градуса.

10. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Аз си мисля, че една Нокрия 14 ще пасне по-добре в тази стая.

11. Novice
    Тук е от
    Jul 2012

Здравейте,днес си поръчах 5та серия Дайсейкай/13ката/,другата седмица ще монтират климатика.Така виждам че в горните постове се е заформил лек спор за това дали ми трябва 10ка или 13ка,от магазина дойдоха на оглед и ми казаха че съм на ръба за 10ката,ще се справя но няма да имам голям запас,да 13ката наистина идва малко по голяма за това помещение/52кубика/,но пропуснах да ви кажа че съм с малко дете и постоянно ще има влизане и излизане към коридор 12квадрата,а през зимата ще подържаме поне 23-25градуса затова реших да си взема 13ката.Да питам знаещите тука колко трябва да ми е минималният тръбен път на Дайсейкайчето като монтирват,че като гледам от мястото на вътрешното тяло до терасата ми където ще е външното тяло няма 2метра.Благодаря ви предварително за дадените отговори по моят пост,поздрави.

12. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

За V-а серия минимума на тръбния път е 2 метра.

13. Novice
    Тук е от
    Jul 2012

Благодаря,Еdi1

14.  

15. Member
    Тук е от
    Jan 2008

Цитат Първоначално публикувано от roki76
    Здравейте,днес си поръчах 5та серия Дайсейкай/13ката/,другата седмица ще монтират климатика.Така виждам че в горните постове се е заформил лек спор за това дали ми трябва 10ка или 13ка,от магазина дойдоха на оглед и ми казаха че съм на ръба за 10ката,ще се справя но няма да имам голям запас,да 13ката наистина идва малко по голяма за това помещение/52кубика/,но пропуснах да ви кажа че съм с малко дете и постоянно ще има влизане и излизане към коридор 12квадрата,а през зимата ще подържаме поне 23-25градуса затова реших да си взема 13ката.Да питам знаещите тука колко трябва да ми е минималният тръбен път на Дайсейкайчето като монтирват,че като гледам от мястото на вътрешното тяло до терасата ми където ще е външното тяло няма 2метра.Благодаря ви предварително за дадените отговори по моят пост,поздрави.
    Много правилен избор.Ще останеш много доволен.

16. Novice
    Тук е от
    Jul 2012

Здравейте,днес дойдоха момчетата които ще монтирват климатика ми /Дайсейкай13,пета сер./извиках ги преди монтажа който ще е след 3 дни,да се разберем за някой подробности относно монтажа,като им казах че искам отводнителна тава и дренаж до улука на блока,така разбрахме се и дойде време да говорим за тръбния път и казвам момчета искам мин. дължина на тръбния път да е поне 2метра,според Edi1 от когото научих че по сервизно било толкова за пета серия/за което съм благодарен/,а и какво става единия от тях почва да ме обиждава че колкото е по къс тръбния път, то толкова по добре работил климатика,смях в залата след извесно време спор по възрасният от тях каза добре ако трябва ще го навием на охлюв и маслен трап ако трябва ще сложим и тръгнаха.Мислих да пътувам и да не присъствам на монтажа но май е по добре да ги наблюдавам да не направят някой глупост,затова ви моля за съвети относно монтажа какво да гледам и т.н.Благодаря....../оспамих малко темата /,но все пак тука ще четат хора които ги интересува 5та или 6та сер. на Дайсейкай и не е лошо да се напиши в темата какво да се следи при монтажа на тези два модела.

17. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

В цената на монтажа влиза 3 метра тръбен път, които ти така или иначе плащаш. Да ти сложат 3 метра и изолацията на всяка тръба да е с дебелина минимум 9 mm.

18. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Ами няма проблем(за монтажниците) тръбите за фреона да са дори 50 см.Така е е по-добре за монтажниците- днеска 3 монтажа по 2 метра откраднати от клиента тръби ето ти 6 метра тръби = на 2 монтажа на частно за собствена сметка и печалба и на 100% аванта с тръби платени от клиента и инструменти собственост на фирмата(работодателят му) ...

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 3 от 5 ПърваПърва 12345 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Toshiba RAS-10SKVP2-E - Super Daiseikai 6
    От Mendeleev във форум Климатици Toshiba, Carrier
    Отговори: 501
    Последно: 29-12-16, 17:47
  2. Отговори: 50
    Последно: 02-11-14, 22:31
  3. Toshiba Super daiseikai Ras 13 pkvp V или Toshiba Super daiseikai RAS-B13N3KVP 6.5
    От jovan във форум Климатици Toshiba, Carrier
    Отговори: 1
    Последно: 23-04-13, 18:36
  4. TOSHIBA RAS-221UR- SUPER DAISEIKAI ?
    От Ogosh във форум Климатици Toshiba, Carrier
    Отговори: 6
    Последно: 22-10-12, 14:46
  5. Mitsubishi electric MSZ - FD25VA или Toshiba Ras 10 SKVP2-EТ Super Daiseikai6
    От evgeniy във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 22
    Последно: 23-01-12, 07:56

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе