Тя дилемата свърши, 13-ка 6-ца си чака монтажа Като гледам какъв звер е се кефя.
Тя дилемата свърши, 13-ка 6-ца си чака монтажа Като гледам какъв звер е се кефя.
Браво! И честито!
Сподели, моля те, впечатления като я монтират! Аз съм с 10-ка 5-ца и засега съм супер-доволен! Работи тихо, топли и поддържа температурата перфектно.
С копчето "MODE" на дистанционното - слънцето е отопление, снежинката е охлаждане, а капчиците - обезвлажняване.
Иначе вече отопление си трябва - нощем в Сф става 5-6'C, денят е кратък, а в стаята t' пада до 20-21'C, особено след като се проветри сутрин. За сега си играя да я поддържам 24'C през цялото денонощие с климатика.
Понеже форума е за всякъкви впечатления да споделя.
Външното тяло е по-голамо от на 5-ца 16-ка.Вътрешното е по-малко, по-меко и по-кекаво. Там където са скобите и трябва да се приложи усилие да се закопчаят, пластмасата се огъва, трябва съвсем леко да се напасне инак стои криво. Не бях разбрал че хоризонтално жалузите се местят ръчно.. за мен си е един вид downgrade, инак дистанционното свети добре. Слайд капачето е леко хлабаво..на 5 -цата е пъти по стабилно.
Намирисва ми на икономии от материали. Вътрешното тяло не пука засега въпреки че е много леко .
6-та серия е наследник на 3-та а не на 5-та . За това си имал грешни очаквания.
Редно ли е да има такива пропуски при толкова скъп климатик? Аз като ги изтъквах тези неща по повод на пукането имаше отговори, че проблема не бил в климатика. За сходна сума има по-добри решения, така че е добре рекламиращите Тошиба да не подвеждат потребителите.
Дано да не ти се "разпука" климатика, че ако е в спалня кофти.
Аз пак не разбрах какви пропуски има климатика? С какво потребителите са подведени? Един единствен от стотици му пукал климатика и се скъса да пише глупости?
Подчертани са в цитата, но ще повторя "Вътрешното е по-малко, по-меко и по-кекаво. Там където са скобите и трябва да се приложи усилие да се закопчаят, пластмасата се огъва, трябва съвсем леко да се напасне инак стои криво." Много точно казано, нискокачествена изработка нищо общо с Daikin и Mitsubishi Electric върху които марки имам наблюдение.
Явно и 5та серия е по-качествена от 6та, въпреки че има голямо лоби точно за 6та може би, защото вносителя е друг и интереса е да се продава 6-та серия.
Biro, може и да се лъжа, но май се оплакваше и от шумен Дайчо преди 2 зими?
Не е коректно да се говорят неистини! Ако погледнеш снимките с монтажите ми ще видиш, че както се монтира 5-та серия, така и 6-та, така и Нокрия, така и Панасоник и явно вносителя е един, че само това слагаме? Това, че някой не е закопчал щипките лесно не означава, че това е трудно. Означава, че не знае как да ги закопчае? Тук има поне 20 човека с 6-та серия да си чул на някой да му пука, или да му седи на криво тялото? Хайде стига си говорил глупости. Спирам да споря. Започвам да си мисля, че си взел пари да говориш и пишеш глупости.
... Не може да сравняваш 5-та и 6-та серия, защото са различен клас машини. Сравнявай 3-та и 6-та.
Mega, може и да греша но най-простата логика в означенията говори че след 5 иде 6 и като се нарича Дайсейкай 6 е наследник на 5 а не на Сузуми например. Разбира се японската логика не винаги съвпада със световната и има пропуски. Адмирирам голямото външно тяло ,но вътрешното не е наследник на 5-а серия. Тук конкретно има резон твоето мнение ,че е наследник на 3 та серия.От което не става ясно защо се казва 6-та Параграф 22. Моето мнение е поребителско ,както на 90 % от хората тук.
Фирмата си ме кефи както и ефекта зимъска. Радвам се че имам и 2 те версии за да мога да сравня.
Подтекста на всичко е ,че ако се правят икономии Тошиба ще са поредната фирма паднала в блатото на икономиите..а от там се излиза много трудно ,изгуби ли потребителя доверие.
Symptom, Просто такова като 5-та серия вече няма да има, както скоро няма да има и Nocria. Още при излизането на 6-та серия е коментирано, че е наследник на 3-та. Разликите с 3-та са ясни. Тук се сравнават 5-та и 6-та по други критерии. Разбира се, че 6-та серия не е с луксозно вътрешно тяло като 5-та. Това е факт, който никой, никога не е отричал. Но тя има други предмиства. Има машина от 6-та серия монтирана в Годеч на незрящ човек и тази зима на -28 градуса каза, че не е спирала и за миг. Сега му сложихме Нордик модела на Panasonic и се нядвявам да издържи на студа. За мен това е теста, не глупостите дето се изписаха.
Аз тепърва ще го видя 6-та тази зима, Сложен е и те така.