Пречупена тръба при монтажа ми се струва най-вероятната причина при тази ситуация.
Пречупена тръба при монтажа ми се струва най-вероятната причина при тази ситуация.
И моят повийва,когато догонва градуси.Не е от вътрешното,защото на вентилатор не го прави,по скоро това виене се предава по тръбите от компресора,като по пътя се видоизменя.Явява се,дори и един градус да се вдигне зададената темппература и след като я догони вече го няма.Отскоро имаме втори такъв,при дъщеря ми в София,но още не съм ходил да го чуя и него,дали прави така.Говоря за 13ка,Дайсейкай 6, да не се чудите.Сега се опитвам да си направя подпис,но нещо трябва да се посъкрати явно.
Този пост е редактиран от genadi.tsvetkov; 15-11-12 в 23:02.
ElenaPetrova, бихте ли обяснила как точно ползвате климатика в режим отопление. Пуснат е не се спира или го спирате и пускате когато ви е студено и на какви градуси го ползвате?
Като чета какви проблеми има.. моя новодомец си работи тихо ,нито пука нито вие Сега в мъглата пъни 2 кофи и перката се чуди как да не спре на външното. Вътре 20-21 на ауто се оспива та почти не се разбира че работи.Като иде на офф клапата застава в едно притворено положение така го разбирам . Доволен.
Те, горните проблеми явно са монтажни.Мойто ІІІ хич не е усетило, че го пуснах преди ден-два за постоянно до април.
Ако помниш, като ми монтираха моя ІІІ първо бяха удължили тръбния път със заварка и беше капнал припой в едната тръба.Беше станало като бленда и на отопление виеше фреона във вътрешното.Може нещо такова да е, ама от пречупена тръба.
Не знам при дамата какво е и как вие, за това питах как позлва машината. При Генади аз съм я монтирал и там няма компромис. Но пък там е в доста голяма площ и е нормално да развърта инвертора доста докато качва.
Определено има значение начина на екплоатация. Одеве, като се прибрах, температурата в къщи беше 10оС при външна 4оС.
Санчо, ако не беше здраво захванат за стената, щеше да избяга у съседите.
Този пост е редактиран от genadi.tsvetkov; 16-11-12 в 14:30.
Използвам климатика все още само когато се налага т.е още не е в непрекъснат режим на работа,на втора степен вентилатор, на 23 градуса и на 100% Power.Помещението ми е 15 кв.
Тази сутрин го бях нагласила да тръгне в 5.00 часа и се събудих през една стая от виенето му.Още излизайки от спалнята тоя шум ми се наби в мозъка.Отворих прозореца да чуя външното тяло, и се оказа ,че и то издава същия звук.Както казва господина от Враца тук по-горе,имах чувството ,че този звук минава по тръбата и влиза и до вътрешното тяло малко изменен(като звук от тенджера под налягане).
Направих и другия опит,намалип го на 17 градуса и шума от външното тяло веднага спря,но вътрешното продължи още известно време да вие.Сега вече към 9.30 мисля ,че е ОК.
ElenaPetrova, тези машини имат много широк диапазон на работа (мощност). Ако го спирате е нормално да се развърта на макс, докато достигне желаната температура. Такъв е алгоритъма на Тошиба. Не спирайте машината а само намалявайте градусите вечер и сутрин ги увеличавайте. Ще видите, че няма да я чуете. С това спиране няма да икономисате нищо. Дори ще харчи повече.
... и колата като я настъпите е шумна.
Не знам дали е правилно да правя сравнение с другия си климатик daikin 35- подов,но ако това е нормалното поведение на daiseikai 6,значи има масова заблуда на потребителя относно качествата му.Отсега нататък,няма да го изключвам и ще видим,но се притеснявам какво ще е,когато започне истинската зима понеже съм от Шумен.Затова съм се презапасила с 13-ка в 15 кв.,но ако това виене продължи просто съм дала 2350 лв. да си калявам нервите.
Този пост е редактиран от ElenaPetrova; 17-11-12 в 11:07.
Всеки има право на мнение. Не бих искал да насаждам моето мнение. Ползването на климатик изисква и отношение към техниката. Нормално е да има и недоволни, както и да има стотици, които не биха си взели друга машина.
Сложете индикатора за мощност на 50% в тази малка стая няма проблем и кажете как ще бъде. Така ще ограничите машината да не се развърта на максимума си. Ще помоля да споделите този опит. Ако искате да не чувате машината не я спирайте!
Може ли да споделите сутрин, когато го пускате каква е температурата в стаята и колко му задавате да направи?
Този пост е редактиран от Mega; 17-11-12 в 10:58.