... Ако е сложен добре, няма да имаш грам проблем с него.
... Ако е сложен добре, няма да имаш грам проблем с него.
Ако FD-то бъде оплюто като стане студено е добре. Тошибата бе оплюта преди 1 месец, когато не беше толкова студено
За сега FD-то е супер. Турбината тръгва плавно, а не като тошко на максимална скорост.
20dB срещу 27dB определено има голяма разлика.
И при пластмасите са се постарали от МЕ, не са "кекави".
Иначе тошибата отопляваше и охлаждаше по-добре от дайкините ми, а след като FD-то има 900W компресор и нагревател в тавата не мисля, че ще се сбъдне прогнозата ти за първите студове.
Вчера привечер го пусках на 22 градуса и вентилатор на 2 .Загря помещението и отиде на офф Инак бях притворил другата стая. Външното е тихо не се чува почти. Старта си е форсиран като на другата Тошиба и после се укроти.
Не, нищо повече от нормалното докато се изравнят температурите
Аааа то било нормално при Тошиба, не знаех :rolleyes:
Преди малко се прибрах от офиса, е нема такъв кеф, студено е вън ,а зверо бичи и на 22 градуса сваля на минимум . Външното едвам работи .. V8 си е направо.
Сложил съм уредче за консумацията на 13-ката. 240-270 W/h при темперирано помещение от днес тоест не е работил ,температура 20 градуса. И двете помещения се греят.156 W направи при преминаване към 19.Нощес така го оставяме .Тези данни са при 7 градуса външна,днес в 17.00 .
Не съм наблюдавал кога отива на off , при каква консумация.
Вземи си сложи машините в подписа да не гадаем за коя говориш. По спомен имаш две Тошиби? 156 вата е повече от добре. Тези дни ще сложа уреда и на моята 6-ца и ще видим.
Вземам предвид забележката ! .. инфо от днес... за 6 цата. 188 W си го държа на 20 градуса и вентилатор Auto ,навън около 10 градуса ( на колата) . Като излязох от офиса го сложих на 19 и на мига отиде на off. Та приемам ,че в реален план това е долната му граница на консумация при 20 градуса вътре.
Този пост е редактиран от Symptom; 12-11-12 в 21:28.
От есента имам монтиран DAISEIKAI 6 13-ка.Досега не го бяхме ползвали.Сега като започнахме да го пускаме в режим отопление се чува един шум,нещо като виене от вътрешното тяло,което надделява дори при работещ телевизор.Дори когато се спре климатика,това виене продължава още няколко секунди.Просто ужасно дразнещо.Някой има ли идея от какво може да е.Не съм предполагала такова нещо,за такъв скъп климатик.
... Този, който трябва да предполага е монтажната група. Така както е описано ми звучи на недобре центрирана турбина. Но това е само хипотеза. Обадете се на тези от които е купен и монтиран да го видят.
Обадихме се.Дойдоха.Първо се опитаха да ме убедят,че е нормално да се държи така,дано не е защото съм жена,но като разбраха,че номера няма да мине,почнаха да се споглеждат един друг ,светиха с едно фенерче вътре и нищо.......Накрая ми взеха гаранционната карта и казаха,че щели да звънят на "Тошибите",а аз да чакам обаждане.
Продължавам да се питам,има ли кадърни хора,дето да знаят какво вършат,а не само да прибират парите на хората.
А може и тръба да са огънали при монтажа, знае ли се.Иначе има кадърни хора, въпроса е на какви си попаднала в случая.MПостоянно ли се чува звука, или само докато работи компресора.Може да пробваш да го пуснеш на отопление и да намалиш температурата до 17 градуса, за да спре компресора и да видиш дали пак се чува.Ако и при спрял компресор се чува, МЕГА ще е прав, най-вероятно.
Довечера ще пробвам и това.Забелязах само,че когато го смених на режим охлаждане,това виене спря.