Огледах вчера външното тяло и ми се струва че тракането идва от ...... пластмасовата решетка на гърба на тялото. Тя си виси доста свободно в пространството, не е хич здраво закрепена. А това че дрънчи при минимум обороти на компресор не ми се струва извинително за оправдание. Тя машината тук в Бургас си работи на минимума по няколко месеца.
;
;
Ако трябваше да избирате Дайсекай 5 или Дайсекай 6 коя машина щяхте да изберете? Гледам много ласкаво се изказват всички за Дайскай 5, като машина направена в Япония.
;
;
При моите условия на ползване не си правя илюзии, че ще която и марка да взема (Тошиба, МЕ, МХИ),едва ли ще ми работи тихо и незабележимо. Пода ми е много студен и за да изравнява разликите, климатика трябва да върти доволно количество въздух. Имам същия проблем в спалнята, където климатика работи непрекъснато на вентилатор 3 или 4 (от 5). През деня и вечерта не ми пречи, понеже няма никой в спалнята. Нощем превключвам на "sleep mode" за тишина. Не е ефикасно, но е по-добре отколкото да е изключена машината.
Това, че вътрешното тяло е постоянно на силен вентилатор има като страничен ефект по-ниско потребление на ток. Пробвал съм да държа вентилатора на АУТО и там машината държи вентилатора тих за сметка на по-голяма работа на компресора. Разликата е грубо около 30% в потребявания ток.
В този ред на мисли, по-голямо вътрешно тяло ще ми позволи да постигна по ниски обороти на вътрешния вентилатор, съответно и по-ниско ниво на шум при достатъчно ефикасно обдухване и дебит. Всмисъл по-голям комфорт.
Сега гледам че вътрешното тяло на Дайсекай 5 е 12 кг срещу 9кг на Дайсекай 6. Правилно ли си ги представям нещата или се опитвам да открия топлата вода?