Благодаря за предложенията.. но някак си не съм склонен да взема LG или пък примерно Samsung климатик... предпочитам някоя от по водещите марки.. Mitsubishi, Daikin, Fujitsu, Sharp, Toshiba, Panasonic![]()
Много предпочетоха Мицубиши и Дайкин пред Самсунг и после демонтирахме скъпи и прескъпи мултита и слагахме от гадните, хвърлящи огън и жупел мултита Самсунг.
General ASHG12LMC-AOHG12LMC / GENERAL ASHG12LEC/AOHG12LEC тези климатици спрямо SHARP AY/АЕ-XP12GHR
как са.. гледам че са доста по евтини което за мене е добре.. а имат йонозиращ фитър.. COP 4+ .. и други екстри..
Този пост е редактиран от hristokk; 15-10-15 в 11:54.
АС, като чета колко теми с проблеми с по-обикновени Самсунги се появиха във форума... Ти си вкарваш твоите мултита или VRV(F) в постовете, а хората си купуват евтини модели и нещо се разочароват после. Аз лично имам двама познати с много проблеми с техните Самсунг климатици. Доколкото знам главно в електрониката са имали проблеми и по цели седмици са седели на духалки, защото климите не бачкали и бавно ги оправяли.
Като си купуват климатици от техното, така ще е... Самсунг доставят резервни части за 72 часа и имат изискване за приключване на ремонта за до 168 часа от подаване на заявката от потребителя, за колко ги ремонтират технотата е съвсем отделен въпрос.
Иначе аз лично с битовите модели от 2011-2012 насам нямам никакви проблеми. Разбира се случвало е нещо да се скапе, но не е било някаква грандиозна щета.
Професионалната серия няма какво да я коментирам, тя е повече от перфектна към момента.
Fuji RSG12LMC/ROG12LMC 50лв си напред
Този пост е редактиран от Aleksandars; 15-10-15 в 20:31.
Така.. май последно се спирам на Sharp AY/AE-XP12GHR около 1600лв. без монтаж.. тези дни ще ходя тука по фирмите да видя дали го предлагат и за колко....
ПП: Шарповете стандартно с 5г. гаранция ли са.. и фирмата, от която се купува и монтира ли си я поема автоматично или има някакви други изисквания като да се регистрира в сайт или от сорта..
Аз мисля, че тази машина няма да я намериш.
ще ти отвее чаршафите тоя шарп в 20 квадрата
Този пост е редактиран от avenger; 16-10-15 в 21:36.
Този Sharp е добър, но е супер стар модел. Ако случайно накъде го има, не ми се мисли какво гар. обслужване ще има отностно части. Да не се налага.
Колега по-добро в среден клас от FUJI LMCA или брат му GENERAL LMC няма.модела топли много и е по-добре направен от прехваленото Сузуми.Ще ти кажа някои предимства и ти си прецени сам :Проблемите с шума на фреон са решени,Фуджито има 2 клапи и разпределя по- добре въздуха,макар Сузумито да има скорости под LOW вентилатор ,Фуждито на QUIET е по-тихо,сглобката е също по- добра.За профилактика и почистване Фуджика е светлинни години не само пред Тошиба ами и пред другите,разглобяват му се всички части за 10 мин.капаци,вани,турбини,мотор абе всичко се измива,а това е най-слабата част от Тошибата,сваляш капаците лувара и дотам, и се молиш да не ти се счупи имбуса в самият болт за да извадиш ако може турбината тази година имаме няколко случаи на счупване.Сузуми ако ще взимаш от 16-ка нагоре си заслужава.