Този пост е редактиран от necata2; 16-10-15 в 00:00.
Съгласен с Александър. И първото изказване и второто са невярни неща.
Еми който е с леви ръце да му мисли ,нашите са си таман,важното е да се казва истината за предимства и недостатъци.
скъпички ми идват!
Oфф голяма каша... то колата по лесно си я избрах и купих..
Таман си харесам някой и все нещо ще излезе или ще се окаже стар модел и не се предлага..
Уморих се вече в ровене и четене.. направо ще ходя във фирмите и ще видя какво ще предложат... казвам им до 1500-600 за 22-3кв. да има задължително Плазмафилтър и да може да се регулира струята да духа максимално надолу по пода, че кревата е срещу климатиха в другия край на стаята все пак.. това е и причината да се връщам се на шарпа заради филтъра и коандата... но предполагам и другите марки ги имат вече.. пък да видим.. после ще избирам сред предложените..
ПП: А има ли реално разлика между Йонно-деодозиращият филтър на Fuji и други марки.. и Плазмаклъстера на Шарп.. някъде бях чел че 2то трепе гадините с високо напрежение и отделно прави йони.. но по описанията на Шарповете май не го пише това.. може би защото са и по-нисък клас и има само йони.
Този пост е редактиран от hristokk; 16-10-15 в 10:56.
Това, което ще ти предложа за тези пари е :
Panasonic E12QKEW с нано технология или йонизатора за който питаш.
Mitsubishi Heavy 35ZM-S без така наречените рекламни трикове за йонизацииии.
ПП
Ако искаш качествена йонизация :
Daiseikai 8 13G2
Mitsubishi Electric FH35
те имат това, което искаш. Но не ти се дават толкова пари. Така че се спри на един от горе посочените климатици, съвет не търси качествен климатик във техно веригите.
На осмицата на дайсейкай са сложили общ високоволтов трансформатор за филтъра и предния йонизатор. По-зле работи от йонизатора на пета серия, тотално е сбъркан!
С тези йонизатори, все едно да си избираш колата по ароматизатора в купето. Вярно, че има разлики - едни са тип "борче", а други по-сложни и дълго действащи, но като цяло нямащи нищо общо с главното предназначение на уреда.
За мен е важно да не се вмирисва машината и ако се издъни, ще я сменя с хитачито
Колегата Mega твърди, че не се вмирисвали. Доверил съм му се, засега нещата са о.к. Ако знаеш къде точно да пипнеш, можеш да овониш на озон цялата стая. Няма нещо непоправимо или непроменимо
dodo_pv а този Panasonic от подписа как е..
Ако реша да не изневеря на марката /до тука 2 Панасоника/ Panasonic CU-E12PKE май е добър вариант.. стига да го има и да се намира..
ПП: не казахте има ли разлика между йонизацията, нано-г на панасоник и плазмаклъстера на Шарп.. или все същите са просто рекламирани по различен начин..
Това което намирам в нета за сравнение на филтри за плазмата пише... цитирам "Това е своеобразен „електрически стол“, работещ на 4800V напрежение,унищожаващ всякапопаднала във вътрешността на климатика органика,например бактерии, вируси, гъби, спори на растения." къде го има и изобщо има ли го?!?
Ако си доволен от E12PKE, не виждам причина да търсиш нещо друго... Актуалният модел E12QKE е с малко по-добри параметри, като дизайн вътрешното тяло е същото.