Страница 3 от 5 ПърваПърва 12345 ПоследноПоследно
Резултати от 31 до 45 от общо 67
Like Tree31Одобрявам

Избор на лагери за Toshiba

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

Отговор: Избор на лагери за Toshiba

всички мотори са еднакви .. умират просто калпавите лагери ,у нас ще се окаже че няма читави щото вече пробвах доста неща с променлив успех но около 3г е максимума който изкарват и това най скъпите лагери до които се добирам .. за това мисля да пробвам да си внеса - ще излезе доста по скъпо но ще видим може пък да държат ( да не забравяме ,че климатиците не се сглобяват с лагери закупени у нас тука подозирам че 99% са ментета )

2.  

3. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Алекси,пробвай по някакъв начин да свържеш галванично оста на ротора с леглото на лагера. Такава е практиката при големите инверторни мотори, ползват четки.

4. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

в момента ми трябват лагери за мотор на външно тяло ,та мисля да се пробвам с хибридни дори да са малко по шумни няма да е фатално ,стига да не се чуват през дограмата

5. Senior Member Аватара на SPSt
    Тук е от
    Jan 2011

Цитат Първоначално публикувано от dodo_pv Виж публикацията
    Алекси,пробвай по някакъв начин да свържеш галванично оста на ротора с леглото на лагера. Такава е практиката при големите инверторни мотори, ползват четки.
    Практиката при големите инверторни мотори е да се слагат магнитно изолирани лагери или леглата на лагерите да са с изолационно покритие.
    Поне такива лагери аз съм сменял. Къде се слагат тези четки и какви са?

6. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Четките са две, от двете страни на ротора и опират в пръстени, галванически свързани и набити на него. Кабелите от другия край са свързани с лагерните черупки (хлъзгащи лагери). Гледал съм го на чертеж. При калпавите мотори на климите нито можеш да изолираш лагера от статора, нито от шийката на ротора. Вързан си отвсякъде.

Изпратено от моят SM-G975F с помощта на Tapatalk

7. Senior Member Аватара на SPSt
    Тук е от
    Jan 2011

Цитат Първоначално публикувано от dodo_pv Виж публикацията
    Четките са две, от двете страни на ротора и опират в пръстени, галванически свързани и набити на него. Кабелите от другия край са свързани с лагерните черупки (хлъзгащи лагери). Гледал съм го на чертеж. При калпавите мотори на климите нито можеш да изолираш лагера от статора, нито от шийката на ротора. Вързан си отвсякъде.

Изпратено от моят SM-G975F с помощта на Tapatalk
    Сигурен ли си, че не си гледал синхронна машина? При хлъзгащи лагери това се прави за минимизиране действието на токовете на Фуко спрямо лагерите. Другата мярка е самите пластини на лагера да се правят от "бабит"-слабо влияещ се от намагнитване материал.
    vadim одобрява това.

8.  

9. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

ами това е лагерите са поръчани взех бройки да има .. съчми от Si3N4 ,пластмасова капсуловка .. чудя се като дойдат дали да отворя един да видя колко грес има ...

10. Senior Member Аватара на Jack Krauser
    Тук е от
    Apr 2012

Как ще ги набиваш?
    Тези топчета от силициев нитрид са по-твърди и по-нееластични от стоманата. Ако се подбият има да бучат...

11. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

ти който и лагер да чукаш по периферията ще се подбие .. набиването трябва да става като натиска е по вътрешната гривна
    Mega, Jack Krauser и Apeev харесват това.

12. Senior Member Аватара на SPSt
    Тук е от
    Jan 2011

Цитат Първоначално публикувано от Alexi Виж публикацията
    ти който и лагер да чукаш по периферията ще се подбие .. набиването трябва да става като натиска е по вътрешната гривна
    Ей такова "котлонче" ти трябва и няма да чукаш никъде. Нагряваш до 90 градуса и го мушкаш.
    Jack Krauser одобрява това.

13. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

абе има едни спрейове за -45° ,по скоро от тях мисля да тествам напръсквайки оста .. щото лагера да го загряваш толкова много ми се види недобре за греста инак имам с какво да го нагрея имам сешоар до 300° направо можеш да пърлиш прасе с него

14.  

15. Senior Member Аватара на SPSt
    Тук е от
    Jan 2011

Цитат Първоначално публикувано от Alexi Виж публикацията
    абе има едни спрейове за -45° ,по скоро от тях мисля да тествам напръсквайки оста .. щото лагера да го загряваш толкова много ми се види недобре за греста инак имам с какво да го нагрея имам сешоар до 300° направо можеш да пърлиш прасе с него
    Тия спрейове са течен азот, но не ти ги препоръчвам. Преди години бях купил 2 за служебна употреба, но така и не ги ползвахме. Индукционно нагряване или в масло му е майката, но не трябва да се нагрява повече от 90, максимум 100 градуса. Ако греста прокапе на 90 гр., значи е боклук. Греста трябва да запълва лагера на 1/3, не повече. В общия случай слагат много по-малко. Само руснаците не се скъпят на Циатим-а.
    Jack Krauser и Apeev харесват това.

16. Senior Member Аватара на Jack Krauser
    Тук е от
    Apr 2012

На стария мотор лагерите стържат...

17. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

За какво е всичко това? Има преси за лагери и скоби за лагери. Лагерите не са набити толкова стегнато, вадят се и се слагат лесно. Вадиш със скоба за лагери и слагаш с преса за лагери. Никакви грижи.
    ccankov73 и rosswen харесват това.

18. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

тоя белия мотор и той хвърля лагери .. естествено като е чисто нов ще са тихи ,но до кога ? .. от тоя дизайн според мен има нещо сбъркано изцяло в концепцията на мотора

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 3 от 5 ПърваПърва 12345 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Керамични лагери 608
    От alfonso във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 46
    Последно: 09-03-20, 16:26
  2. Пералня Electrolux EWF 106310 W ремонт лагери
    От Globe във форум Ремонт и сервиз - Бяла техника
    Отговори: 10
    Последно: 08-02-18, 11:12
  3. Panasonic RE12JKE - Шум в турбината, смяна лагери.
    От Jay Vee във форум Климатици Panasonic, National
    Отговори: 9
    Последно: 03-04-15, 20:30
  4. Смяна на лагери fan motor външно тяло
    От mystikalrs във форум Климатици Hitachi
    Отговори: 2
    Последно: 27-01-13, 13:21
  5. Смяна лагери на мотор турбина???
    От kebo във форум Климатици Panasonic, National
    Отговори: 4
    Последно: 02-07-11, 22:33

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе