Алекси, за Сузумито от подписа ти ли става въпрос?
Алекси, за Сузумито от подписа ти ли става въпрос?
На мен не ми е проблем на 2-3 години да сменям лагерите на мотора. И без това всяка година разглобявам вътрешното тяло да го чистя. Поне ще съм сигурен, че ще имам тих климатик.
Белия е като ICF на Тошиба, с него смених Панасонишкия на III и вече 9 години никакви грижи.Първия изкара 2-3 години.
Този пост е редактиран от edi1; 28-12-19 в 15:44.
Много тракаше UDR и сега е сменен с европейски , а на мен ми е подарък... и играчка.
почнах да разглабям и някъде до тук свършиха логичните стъпки.
1 : да развинтя болта за турбината? и после отляво или отдясно?
имам и чужд предмет - някаква пружинка... на последната снимка. ::извадена е, но ако някой има идея от коя пластмаса може да е..
едит: извадих втулката понеже скръцваше от нея страна.
извадена и турбината.
двигателя и лагерите ми се струват ок, но ми пречат хоризонталните желузи да бръкна за да пробвам да завъртя. ако имате идея как се махат ще съм благодарен. има нещо като бутон но не излизат , а тази финната пластмаса ме е страх да я насиля.
https://photos.app.goo.gl/FuaUKwK2osX6qjfi7
Този пост е редактиран от estqwerty; 12-11-20 в 14:11.
20201112_092606_HDR~2.jpg
20180113_191400.jpg
20180113_184426.jpg
20180113_184234.jpg
Развиваш двете болтчета и вадиш мотора заедно с кошницата.
ооо не издържах и го доотворих отвсякъде.
резултата до сега е само една счупена щипка , на пластмасата която държи основата -- няма да бъде критична.
като цяло всичко се отваря без проблеми - сега не ги правят така нещата... утре някакви лагери и трябва да измисля как да ги вкарам. и ще видим.
https://youtu.be/XJvnLAyKYu0
20180113_190118_001.jpg
Нещо такова трябва да се получи.
точно в това положение съм. но бяха затворили лагерджийницата.
гледам и на твоята ос има нещо като нагар - на същото място при мен. ::нямам хубава снимка направена.
та какви лагери да вземам - гледам за скейтбордове са същите ! да търся ли нещо за високи температури клас ? не им знам там номенклатурите.
Този пост е редактиран от estqwerty; 13-11-20 в 09:52.
ок.ходих личният ми лагерджия, и каквото ми препоръча това взех. двигателя е като нов, или поне по-добре. лагерите са NSK 608DD1MC3E 1912 PS2S8 J
преди да пусна скрапта да бачка не може да се каже...
имам нов проблем : съединителя който свързва моторчето за турбината и турбината. за турбината е хванат в някаква гума и се върти във гумата.
трябва ли да се върти и да е свободен ?
или гумата се е опекла и ще трябва да го лепна с нещо?
наистина не му обърнах внимание като я смъкнах - просто бях щастлив че излезе.
Този пост е редактиран от estqwerty; 13-11-20 в 17:13.