Страница 16 от 53 ПърваПърва ... 6141516171826 ... ПоследноПоследно
Резултати от 226 до 240 от общо 788
Like Tree655Одобрявам

TOSHIBA Daiseikai 9

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на SPSt
    Тук е от
    Jan 2011

Отговор: TOSHIBA Daiseikai 9

И при японските Тошиби, някои са само с плазма, някои освен плазмата имат и йонизатор. Струва ми се, че и тук случаят е такъв, като при D9 йонизатора липсва. Относно неусещането на плазмата: не си написал нито в какъв режим на климатика, нито при каква сила на вентилатора я пробваш. Ще ти предложа да я пробваш в режим "Отопление" и някоя от силните степени на вентилатора. Ако плазмата е изправна, ще замирише на пърлени врабчета след известно време, но ако се застоиш в стаята ще свикнеш и ще го усещаш само про влизане отвън. Отделно, доколкото си спомням Румбата беше писал, че плазмата тръгва да работи един час след последното включване в тока. Отделно плазмата не работи при отворен капак. Така, че ако искаш някой да умува над твоя случай, напиши малко повече.
    PS: Само въпрос-инструкцията прочете ли я или още не?
    PS2: Не е лошо да пуснеш снимки на твоя климатик,а не взети от нет-а, защото на първите снимки плазмата е снимана обратно-гребенът трябва да е навътре към топлообменника.
    Този пост е редактиран от SPSt; 07-10-19 в 18:27.

2.  

3. Senior Member Аватара на Jack Krauser
    Тук е от
    Apr 2012

Цитат Първоначално публикувано от miro_vampiro Виж публикацията
    знам,там е и проблема,или е прекалено слаб ионизатора или просто не работи коректно.. имам плазма купена от алиекспрес , и като я включа се усеща веднага на секундата , при тошибата го няма това грам
    Значи не работи. Ако работи се усеща мирис на бриз/свежо, а не на пърлени врабчета.

4. Senior Member Аватара на SPSt
    Тук е от
    Jan 2011

Джаки, знаеш ли каква е разликата от плазмата на Тошиба до йонизаторчето на твоя Панасоник? И от метафори не разбираш. Озонът от плазмата се усеща много силно при отопление и силен вентилатор, при охлаждане много по слабо /сещащ ли се защо/. Именно затова и плазмата не работи постоянно, а на интервали /оn/offff, дет му викат/.

5. Member
    Тук е от
    Mar 2005

Здравей
    упътването е изчетено, плазмата работи веднага след включване стига да не е влизала в авариен режим , грешки,или отваряне на капака, както и ако климатика е бил изключен в режим на охлаждане без да е изсушена питата , тогава е 1 час, знам го това.
    Всички опции са разглеждани и тествани от сервизните техници спрямо упътването в сервизното меню многократно. Даваше грешка още от първия ден на монтаж , работи 10 - 15 мин и влиза в авариен режим от който не излиза до последващ рестарт и тн...

плазмата е снимана на обратно за да се види кой модул липсва спрямо 8 ма серия , останалите снимки са от сервизното за да покажа кое какво е точно и ясно , снимката е на моя климатик вече със сложен модул от daiseikai 8 ма серия !

A eто това липсва - 251 - 430806675 ASM-PIN(mist) при мен а го има в 8 ма серия

За сравнение имам ето това китайче от алиекспрес, което е ПЛАЗМА която работи и се усеща веднага още при включване без значение дали се ползва охлаждане или отопление , така че двете нямат нищо общо като работа и ефект
    Kaто съм тествал на охлаждане на различни степени на вентилатора , все едно не работи, или просто е прекалено слаб варианта при тошиба та ! Ще тествам и на отопление за да споделя мнение.

По моя случай умуват от близо 2 месеца вече , или малко след монтажа на климатика , освен липса на коментирания модул имам и тракане идващо от климатика,надявам се с мотор номер 4 да се реши проблема?

Цитат Първоначално публикувано от SPSt Виж публикацията
    И при японските Тошиби, някои са само с плазма, някои освен плазмата имат и йонизатор. Струва ми се, че и тук случаят е такъв, като при D9 йонизатора липсва. Относно неусещането на плазмата: не си написал нито в какъв режим на климатика, нито при каква сила на вентилатора я пробваш. Ще ти предложа да я пробваш в режим "Отопление" и някоя от силните степени на вентилатора. Ако плазмата е изправна, ще замирише на пърлени врабчета след известно време, но ако се застоиш в стаята ще свикнеш и ще го усещаш само про влизане отвън. Отделно, доколкото си спомням Румбата беше писал, че плазмата тръгва да работи един час след последното включване в тока. Отделно плазмата не работи при отворен капак. Така, че ако искаш някой да умува над твоя случай, напиши малко повече.
    PS: Само въпрос-инструкцията прочете ли я или още не?
    PS2: Не е лошо да пуснеш снимки на твоя климатик,а не взети от нет-а, защото на първите снимки плазмата е снимана обратно-гребенът трябва да е навътре към топлообменника.
    Прикачени изображения Прикачени изображения

6. Senior Member Аватара на Jack Krauser
    Тук е от
    Apr 2012

Джаки, знаеш ли каква е разликата от плазмата на Тошиба до йонизаторчето на твоя Панасоник? И от метафори не разбираш. Озонът от плазмата се усеща много силно при отопление и силен вентилатор, при охлаждане много по слабо /сещащ ли се защо/. Именно затова и плазмата не работи постоянно, а на интервали /оn/offff, дет му викат/.
    Да бе, знам. Как да усетиш нещо, което го няма там и не работи, като тошибските измислени "пречистватели"?!
    А панасониците не ги мисли, при тях йонизацията на въздуха под формата на плазма, освен че се усеща, е видима с просто око. Даже мога да ти я снимам ако искаш. Но ако те накарам, ти и да искаш не можеш да ми снимаш "работещата" "плазма" на набедените тушиби.
    Phoenix_1 и Rafailiev харесват това.

7. Senior Member Аватара на bobivg
    Тук е от
    Feb 2010

Само не разбрах греста опционално ли се поръчва (нещо като WiFi-а) или е включена в цената на монтажа?
    п.п Много рано започна сезона за додайсегая тази годна. Обикновено започва когато температурите са под 0-та явно има подобрения при 9-ката. Усещам как додо ще бъде претоварен да обосява на хората, че живеят в кенефи и са прекалено тъпи за тоя климатик.
    Този пост е редактиран от bobivg; 07-10-19 в 20:32.
    VanDan, Gyokov, mimojef и 5 други харесват това.

8.  

9. Novice
    Тук е от
    Mar 2018

Относно плазмата на Daiseikai 9 - при мен работи. Откакто съм го купил климатика е пусната. Лятото работеше главно на вентилатор и не се усещаше толкова. Но откакто е на отопление, започнах да усещам миризма на озон, съответно спрях Pure функцията и ще я пускам само от време на време.
    SPSt одобрява това.

10. Senior Member Аватара на SPSt
    Тук е от
    Jan 2011

Цитат Първоначално публикувано от Jack Krauser Виж публикацията
    Да бе, знам. Как да усетиш нещо, което го няма там и не работи, като тошибските измислени "пречистватели"?!
    А панасониците не ги мисли, при тях йонизацията на въздуха под формата на плазма, освен че се усеща, е видима с просто око. Даже мога да ти я снимам ако искаш. Но ако те накарам, ти и да искаш не можеш да ми снимаш "работещата" "плазма" на набедените тушиби.
    Бас държа, че не знаеш разликата м/у плазма и йонизатор! Как според теб да се снима нещо намиращо се под капака, което спира работа с отварянето на капака? И ти не си техник, като оня другия, но пък много обичате да се изявявате!

- - - - - - - - - -

Цитат Първоначално публикувано от miro_vampiro Виж публикацията
    Здравей
    упътването е изчетено, плазмата работи веднага след включване стига да не е влизала в авариен режим , грешки,или отваряне на капака, както и ако климатика е бил изключен в режим на охлаждане без да е изсушена питата , тогава е 1 час, знам го това.
    Всички опции са разглеждани и тествани от сервизните техници спрямо упътването в сервизното меню многократно. Даваше грешка още от първия ден на монтаж , работи 10 - 15 мин и влиза в авариен режим от който не излиза до последващ рестарт и тн...

плазмата е снимана на обратно за да се види кой модул липсва спрямо 8 ма серия , останалите снимки са от сервизното за да покажа кое какво е точно и ясно , снимката е на моя климатик вече със сложен модул от daiseikai 8 ма серия !

A eто това липсва - 251 - 430806675 ASM-PIN(mist) при мен а го има в 8 ма серия

За сравнение имам ето това китайче от алиекспрес, което е ПЛАЗМА която работи и се усеща веднага още при включване без значение дали се ползва охлаждане или отопление , така че двете нямат нищо общо като работа и ефект
    Kaто съм тествал на охлаждане на различни степени на вентилатора , все едно не работи, или просто е прекалено слаб варианта при тошиба та ! Ще тествам и на отопление за да споделя мнение.

По моя случай умуват от близо 2 месеца вече , или малко след монтажа на климатика , освен липса на коментирания модул имам и тракане идващо от климатика,надявам се с мотор номер 4 да се реши проблема?
    Какъв е този "модул"? Как е описан в инструкцията? За какво служи? Това, че при D8 го има, а при D9-не, не е аргумент. Даунгрейд май му казват. Поевтиняване на български. Оставам с впечатлението, че не знаеш какъв е този модул, но си го търсиш. Може и да бъркам. Ако е описан като ....еди какво си в инструкцията, а липсва, това е основание за рекламация като несъответсквие на продукта с описанието. Ако обаче го няма в инструкцията, която казваш, че си чел, а не знаеш за какво е този модул, то тогава ще те отсвирят.
    Не бъркай плазма за климатизатор, с отделен уред "плазмен йонизатор". Работят на един принцип, но при различни условия и технология.
    Този пост е редактиран от SPSt; 07-10-19 в 22:32.

11. Member
    Тук е от
    Mar 2005

Здравейте
    според написаното в интернет климатика идва с плазмен филтър и ионизатор като на някой места го намираме като плазмен филтър супер ионизатор, на някой места плазмен филтър ионизатор и тн и тн игра с думите!

Аз лично НЕ намирам една от двете системи за филтриране в климатика, и е малко смешно да защитаваме фирмата че видиш ли нямало го модула от 8 ма серия в 9 та серия с цел поевтиняване на продукта. Модул който е свързан със електрониката за ионизатора -вързан на 6 KV изхода , така че определено върши работа но НЕ Е сложен в 9 та серия...

При положение че електрониката за филтъра на 8 ма и 9 серия е идентична и модула липсва, за мен това е липсваща пречиствателна система която уж трябва да я има.

Ноо може би аз съм в грешка и климатика има само и единствено ионизатор...явно грешно е написано из нета..кой знае.. но айде майната му на това и също на това че месец и нещо филтъра отказваше да работи...

Удобно не се коментира качеството на изпълнение на чисто нов климатик , 3 сменени мотора, една сменена турбина, и климатика пак трака , недопустимо за висок клас климатик....Нееее , извинявам се, недопустимо дори и за евтин клас климатик сглобен в гаража на чичо Лии в Китай

В крайна сметка аз като клиент който е дал сериозна сума пари за климатик претендиращ да е повече от другите, се оказва че е по зле, с извинение но дори и daewoo климатика ми за 500 лв и 9 годишното ми hitachi 14 ка не тракат и всичко им работи както трябва.

Така че много моля, нека не защитаваме сляпо фирмата, издънили са се , и очаквам да си поправят грешките или да си го прибират

Бас държа, че не знаеш разликата м/у плазма и йонизатор! Как според теб да се снима нещо намиращо се под капака, което спира работа с отварянето на капака? И ти не си техник, като оня другия, но пък много обичате да се изявявате!

- - - - - - - - - -

Какъв е този "модул"? Как е описан в инструкцията? За какво служи? Това, че при D8 го има, а при D9-не, не е аргумент. Даунгрейд май му казват. Поевтиняване на български. Оставам с впечатлението, че не знаеш какъв е този модул, но си го търсиш. Може и да бъркам. Ако е описан като ....еди какво си в инструкцията, а липсва, това е основание за рекламация като несъответсквие на продукта с описанието. Ако обаче го няма в инструкцията, която казваш, че си чел, а не знаеш за какво е този модул, то тогава ще те отсвирят.
    Не бъркай плазма за климатизатор, с отделен уред "плазмен йонизатор". Работят на един принцип, но при различни условия и технология.
    Прикачени изображения Прикачени изображения
    mimojef и Phoenix_1 харесват това.

12. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Плазмата и йонизатора са свързани към двойния траф. Проблемът на плазмата е, ле отрицателният електрод ("рибената" кост) е твърде далеч от таплообменника, поради което токът е прекалено малък и съответно ефективността и.

Изпратено от моят SM-G975F с помощта на Tapatalk
    miro_vampiro одобрява това.

13. Member
    Тук е от
    Mar 2005

Здравей dodo_pv
    много благодаря за включването отнсно проблема с плазмата на тошиба
    явно при мен липсва една от рекламираните функции , ионизатора, а има само плазма, от това което разбирам , което вече си е подвеждане на клиента относно функциите на климатика и не отговаря на написаното като данни в интернет , ха забавно

Добре, има ли вариант да се оправи работата на плазмата, да се приближи отрицателният електрод ("рибената" кост) по близо до топлообменника или друг вариант?

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2017

На китайката не можеш да сбъркаш дали работи :

Изпратено от моят SM-N9005 с помощта на Tapatalk
    Jack Krauser одобрява това.

16. Senior Member Аватара на SPSt
    Тук е от
    Jan 2011

Цитат Първоначално публикувано от Jack Krauser Виж публикацията
    Основната разлика е, че китайската плазма работи коректно и пречиства въздуха, а измислените "пречистватели" на тушибите поработят малко и после не могат да тръгнат.
    Но като гледам нескопосаната конструкция и дизайн на блока с електродите, не се изненадвам. И толкова щом работят пак е нещо. Тая "рибя кост" за да заработи може би трябва на всеки час да я лъскаш с парцала.
    В дайсекай 10 инженерите от тошиба-мидея по-добре да вградят някой китайски плазма-генератор от алиекспрес и ще си решат проблемите с неработещите пречистватели на въздуха.
    Не ми се искаше да ти отговарям, ама се налага, защото пак се изявяваш без да си в час. От 3г. ползвам такава плазма и си работи много добре /най-вече при отопление/. Никога, ама съвсем никога не е имало дори мътно петънце по този електрод. А да видим шъ ли са сетиш ако има замърсяване /нагар/ къде се натрупва. Приятелски те съветвам-не пиши за неща, които не си виждал, дори в тубата. Понеже подозирам, че доста ще изостанеш с постовете, пиши как чистиш йонизатора на Панасоника с клечки за уши.
    Mega одобрява това.

17. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Не съдете за дадена машина по няколко поста на недоволните. Машини се монтират всеки ден, доволни клиенти колкото искаш. Работата на китайска плазма няма нищо общо, тя може да си работи, докато пренасити с озон и някой опъне петилата.

... пиши как чистиш йонизатора на Панасоника с клечки за уши.
    На мен и за лагерите ми е интересно, по комплект на сезон.
    Този пост е редактиран от Mega; 08-10-19 в 16:14.
    SPSt и rosswen харесват това.

18. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

TOSHIBA Daiseikai 9

Цитат Първоначално публикувано от Mega Виж публикацията
    Не съдете за дадена машина по няколко поста на недоволните. Машини се монтират всеки ден, доволни клиенти колкото искаш.
    А дано се вслушат повече хора в това, което пишеш. Ама надали. Все още помня снимките на чисто новата Нокрия KXC, за над 4 хил. лева, с шупла в заварката на една от тръбичките на топлообменника. Ама всичко живо си трае и е "забравило" за случая. Има тенденция някои потребители да премълчават неща, които не им изнасят и да оплюват хубави машини, при всяка възможност, поради някакви пристрастия.
    Всеки си има глава на раменете, да разсъждава и отсява. Ако се хващах за всяко едно оплакване или мрънкане във форума, трябваше да съм си намразил климите, от които иначе съм изключително доволен.
    Този пост е редактиран от rosswen; 08-10-19 в 16:18.
    Aleksandars, Mega и SPSt харесват това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 16 от 53 ПърваПърва ... 6141516171826 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. TOSHIBA DAISEIKAI V
    От joro_vk във форум Климатици Toshiba, Carrier
    Отговори: 1052
    Последно: 27-08-24, 10:56
  2. Toshiba Daiseikai 8
    От Mega във форум Климатици Toshiba, Carrier
    Отговори: 2531
    Последно: 23-01-24, 20:49
  3. Отговори: 50
    Последно: 02-11-14, 22:31
  4. TOSHIBA 13 PKVP-E Super Daiseikai 5 или TOSHIBA 13 SKVP2-E Super Daiseikai6
    От MisterT във форум Климатици Toshiba, Carrier
    Отговори: 63
    Последно: 28-01-14, 12:35
  5. Toshiba Super daiseikai Ras 13 pkvp V или Toshiba Super daiseikai RAS-B13N3KVP 6.5
    От jovan във форум Климатици Toshiba, Carrier
    Отговори: 1
    Последно: 23-04-13, 18:36

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе