И всичко това генерализира цялата 9-та серия? Иначе сте прав, има други начини за пречистване на въздуха. А модула дава грешка от две неща и двете се оправят за 20 минути.
В никакъв случай не генерализира цялата 9-та серия. Може конкретната партида да има проблем.
При наличието на такъв търговецът трябва да информира вносителят, а вносителят от своя страна производителят и съответно последният да отстрани проблемите в проблемната партида своевременно, за да не се стига до генерализиране на проблема в цялата 9-та серия.
Може да се оправят за 20 минути, ама явно проблема не е решен щом колегата продължава да пише, иначе щеше да е доволен и щастлив.
Много по-вероятна е конспирацията срещу българските потребители:
- за справка лиценз за Windows 10 Retail е на цена: от 28 USD, а в България се предлага на цена от 82 USD.
Сигурно покупателната способност на българина е в пъти по-висока, след като се предлага на цена в пъти по-висока.
Същото е и при другите продукти, високи цени на храната с ниско качество. При климатичната техника ситуацията не е по-различна.
И не само при климатичната техника.
Да, и с ефшеснайските ни е същата работа, ама те ще могат да летят малко по-така:
Изпратено от моят SM-G975F с помощта на Tapatalk
Пробвахте ли настройките? Инересува ме защото вероятно ще ми трябват два, но ако не могат да се спират клапите ще е MHI.
При мен на осмицата йонизатора работи около месец като нов и повече не съм го чувал. Откажете се, просто е бъгав. Имаме си носна лигавица, не ни трябват други филтри и йонизатори.
Иначе много долно от страна на тошиба:
1) Проблемът с йонизатора не е решен
2) Клапите явно са си все така шумни
3) По-леко външно тяло с 3 кг
4) 500лв по-скъп
5) Като цяло 8ца с по-висока цена.
Поне засега никой не се е оплакал че спят.
Много лесно се проверява плазма-йонизатора дали работи, с прост ватметър за 20лв. Пуска се на отопление с по ниско задание така, че да излезе в off. Ватметъра ще показва примерно 9W. ( или някъде там.) Пуска се плазмата и ако работи показанието ще отиде около 3W нагоре.
Йонизатора когато работи се усеща, с противагаз да си пак се усеща. Когато не работи или липсва модула не се усеща.
Що пишеш глупости? За 8 серия, предполагам и за 9-та ще ти трябва високоволтова сонда или поне фазомер! Освен това, трябва да се изведе тънка жичка от отрицателния електрод навън, до която да приближиш фазомера или да допреш сондата.
Не разбрах, защо с предложението на Миланов да не може да се провери ами трябва високоволтова сонда? По възможност по простичко ми го обяснете, че не ги разбирам тоците.
Защото на тези модели външния електрод е къс и с малка площ, на всичкото отгоре стоящ далеч от топлообменника. Двата вата консумация може и да ги няма, ако не е достатъчно влажно в помещението, затова ватметърът е безполезен. Освен това, йонизаторът работи в импулсен режим и дърпа тока за много кратко време. Вместо сонда може да се ползва и обикновен фазоуказател с глимлампа, но не бива да се доближава повече от половин - един сантиметър до електрода. За да не се налага да гледате насила премиерата на македонския игрален филм "Одмаштението на Йонизаторот".
https://www.youtube.com/watch?v=WICzm-CV2Yw
dodo, не насърчавай рискови операции по климатиците от потребителите, ватметъра е напълно достатъчен. Пробвай на твоя и пиши.
Ватовете са само 2, до 3. Моят плазмен филтър ще го махна, ще изрежа всички пластмаси около него и ще си монтирам истинска плазмена касета под въздушните филтри. Това наричам аз насърчаване. Така изпълнен от производителя, плазменият филтър е пълен смях.
Здравейте колега MEGA
благодаря ви за включването в темата
аз казвам че модула е абсолютно същия като на 8 ма серия , но нека подкрепя с малко факти:
модул за плазмата на 8 ма серия сниман от колегата dodo_pv , а и аз съм го видял на живо у нас сравнен с модула на 9 та серия
модула на 9 та серия :
Всичко е едно и също, рибената кост и йонизатора, волтажа на който работи системата както и номера на платката!
При мен ЛИПСВА йонизатора , при проверка от фирмата е установено че липсва и в други бройки, не знам дали е във всички внесени в България или не!
Също така не знам дали просто от тошиба са решили да го махнат?
Но спрямо рекламата на тошиба трябва да го има при мен , но го НЯМА , така че може да се каже че се чувствам подведен.
След като знаете как може да бъде оправен проблема, моля споделете за да се реши веднъж завинаги.
Смяна на модула или да се търси проблема другаде? Нека си помагаме един на друг, затова е и форума ?
Относно генерализирането на 9 та серия, след като не малко клиенти с 8 ма серия се оплакват с проблеми с работата на плазмата, и аз се оплаквам от проблеми с 9 та серия, явно има нещо сбъркано в дизайна на плазмата , може и да не съм прав, но преглеждайки темата и след разговори с колеги при които явно не работи , лично мое мнение е че има проблем които не е отстранен с години!
Така че съм напълно прав като клиент да изисквам нещо да работи коректно , а може би съм просто един Монк(оня лудия от сериала) и се хващам за едни дребни проблемчета които масовия потребител не го интересуват... кой ли знае?
Как се доказва че плазмата не работи, лесно , тя така и не заработи при мен с изключение на 1 ден макс през което време не мигаше лампата за грешка !
Относно другите начини за пречистване на въздуха, ползвам ги, просто исках и още .
В крайна сметка вярвам че форума е за да коментираме работата на дадена машина , и ако има проблеми да ги решим заедно
- - - - - - - - - -
Здравейте колега
все още не съм имам време да пробвам настройките
Добре сте дошъл и вие и който колега иска на място у нас в София да види как работи климатика и да прецени за себе си дали да го вземе
или да се довери на друга марка
Как така ти липсва йонизатора? Искаш да кажеш, че при една бройка има, а при друга няма?