Страница 19 от 47 ПърваПърва ... 9171819202129 ... ПоследноПоследно
Резултати от 271 до 285 от общо 702
Like Tree612Одобрявам

TOSHIBA Daiseikai 9

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Nov 2010
    Живее в
    Бургас

Отговор: TOSHIBA Daiseikai 9

Двоен стандарт при климатиците?
    miro_vampiro одобрява това.

2.  

3. Senior Member Аватара на ivan74
    Тук е от
    Jan 2011
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от Rafailiev Виж публикацията
    При мен така се получи , но аз за толкова няма да го дам ( платил съм го 3000 лв ) по- добре да стой в гаража
    Е как ще си го платил 3000 лв, като е доста по-евтин. [emoji3166]

Изпратено от моят MI 6 с помощта на Tapatalk
    dodo_pv одобрява това.

4. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

850 $ му е цената на едро.

Изпратено от моят SM-G975F с помощта на Tapatalk

5. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2017
    Живее в
    Пловдив

Цитат Първоначално публикувано от ivan74 Виж публикацията
    Е как ще си го платил 3000 лв, като е доста по-евтин. [emoji3166]

Изпратено от моят MI 6 с помощта на Tapatalk
    Имам фактура за 2920 или нещо такова и 5 години гаранция .
    Става въпрос за 16 ка

6. Junior Member Аватара на FatBoySlim
    Тук е от
    Apr 2009
    Живее в
    София

Загубени в превода.....

7. Member
    Тук е от
    Jul 2016
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от miro_vampiro Виж публикацията
    Здравейте
    развитие с проблемите с моя дайсейкай 9 , след поредна смяна на мотор вече не трака , едно на нула за мен

Плазмата от ден първи досега успя да поработи общо има и няма 1 ден макс в който диода не показваше грешка(но така и не се разбра че работи) ,
    и повече така и не тръгна , което е жалко - и резултата е изравенен 1 на 1

След като прочетох цялата тема за дайсейкай 8 , и с включването на колегата dido_pv , както и разговори с хора минали през моя проблем с плазмата на дайсейкай 8 -
    пределно ясно че плазмата на дайсейкай идва с фабричен дефект, при повечето работи но не е достатъчно ефективна, а при някой така и не тръгва или е непрекъснато в грешка

Нека не забравяме че в дайсейкай 9 НЯМА сложен ионизатор , а трябва да го има , това е или пропуск на завода за дадена партида или просто са решили да го спестят, как хората ще забележат като така и така не работи.

Ами това е от мен засега, като имам още информация ще споделя веднага

1) След като започне да трака пак, просто изчакайте 2-3 месеца и ще се оправи завинаги както при мен. И без това е при най-ниска степен на вентилатора на Auto и рядко трака.

2) Йонизатора (плазмата) няма да проработи никога. Не ви трябва. Ако я свалите пак, пробвайте дали работи без нея, че ми се иска и аз да имам време да я махна някога, ако знам че няма да даде грешка и само ще съм си изгубил времето. Само пречи на въздушия поток.

3) Пробвайте това дали работи като при 8ма серия. Може да застопорите клапите и да не се местят при on/off и defrost:

Цитат Първоначално публикувано от DDM87 Виж публикацията
    Не издържам. Споделям кодовете. И ние така се будихме на студено с бебето миналата година. Не е никак приятно, само който не го е изпитал не знае!

Важно:

1) 'Reset' button on the FCU е бутонът под кръгчето на капака на вътрешното тяло.
    2) Cancel 'Cold Draft' function оправя успиването и клапите вече не се местят. Турбината върти на UltraLow когато климатикът се изключи при достигане на зададената температура. Това подухване се усеща на до метър и половина. Не се чува.
    3) -4С оправя успиването, но не спира клапите. При достигане на заданието, клапите се вдигат и турбината спира.

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2015

С две думи може и да са били хубави климатици преди 10г.

10. Senior Member Аватара на bobivg
    Тук е от
    Feb 2010

Те и сага са си хубави, ако не вярваш на мен питай някой дето ги продава.
    Phoenix_1 одобрява това.

11. Senior Member Аватара на mimojef
    Тук е от
    Jul 2007

С малко повече от две думи. От тук на сетне явно трябва да се купува само оригинала!
    Имаще един потребител с никнейм "Midea FOREVER".

12. Member
    Тук е от
    Mar 2005

Здравейте колега
    благодаря за настройките за cold draft prevention

Относно описано от вас :

1 - Климатика се рекламира като тих , 19 - 20 децибела, не е описано в рекламите тракане виене и тн - така че няма кой да чака нещо да се оправи от само себе си, или работи или се ремонтира/заменя

2. Йонизатора(плазмата) ЩЕ заработят както трябва или просто марката ще бъде сменена моментално!

Йонизатора(плазмата) при правилна работа ще пречиства въздуха, поне за София въздуха е доста мръсен,особено това което дишаме в апартаментите си.
    Имам пречиствател на xiaomi и виждам какво дишам при почистване на филтрите, затова и взех тошибата която се рекламира с активно пречистване на въздуха... Така че за мен е важно това да работи коректно

Явно и вие имате проблем с плазмата,моля споделете ?
    За мен е важно да знам какво точно се случва, вече говорих с колеги които имат проблеми с нея, искам да знам дали съм изолиран случай или това е по скоро честно срещано явление.. И ако е така, аз и вие и всички останали с проблеми в дадена машина сме длъжни да си търсим правата докато проблема не бъде отремонтиран!!

В момента в които имам информация относно работата на плазмата при мен и дали е оправена ще споделя веднага

Цитат Първоначално публикувано от DDM87 Виж публикацията
    1) След като започне да трака пак, просто изчакайте 2-3 месеца и ще се оправи завинаги както при мен. И без това е при най-ниска степен на вентилатора на Auto и рядко трака.

2) Йонизатора (плазмата) няма да проработи никога. Не ви трябва. Ако я свалите пак, пробвайте дали работи без нея, че ми се иска и аз да имам време да я махна някога, ако знам че няма да даде грешка и само ще съм си изгубил времето. Само пречи на въздушия поток.

3) Пробвайте това дали работи като при 8ма серия. Може да застопорите клапите и да не се местят при on/off и defrost:
    mimojef, Phoenix_1 и Rafailiev харесват това.

13. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2017
    Живее в
    Пловдив

Не се ли навиха да го сменят с друг ?

14.  

15. Banned
    Тук е от
    Jan 2019

Цитат Първоначално публикувано от Rafailiev Виж публикацията
    Не се ли навиха да го сменят с друг ?
    Що трябва да се навиват? Пуска една жалба до КЗП-то.

Чл. 105. (1) Продавачът е длъжен да предаде на потребителя стока, която съответства на договора за продажба.
    (2) Продавачът отговаря за всяка липса на съответствие на потребителската стока с договора за продажба, която съществува при доставянето на стоката и се прояви до две години след доставянето и, дори и да не е знаел за несъответствието.
    Чл. 106. За да съответства на договора за продажба, потребителската стока трябва да:
    1. притежава характеристиките, определени от страните по договора, и да е годна за обичайната употреба, за която служат потребителските стоки от същия вид;
    2. отговаря на описанието, дадено от продавача под формата на мостра или образец;

Явно има доста несъответствия. Клиента е пожелал да има работеща пречистваща система.
    Phoenix_1 и Rafailiev харесват това.

16. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

А как се доказва, че не работи по спецификация?
    bobovo одобрява това.

17. Banned
    Тук е от
    Jan 2019

Цитат Първоначално публикувано от Mega Виж публикацията
    А как се доказва, че не работи по спецификация?
    Достатъчно е несъответствието и липсата на модул, който по спецификация трябва да има.

18. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от the inquirer Виж публикацията
    Достатъчно е несъответствието и липсата на модул, който по спецификация трябва да има.
    А кой казва, че модула на 8-ма серия, трябва да е като на 9-та? Питам, защото лично съм виждал как модула работи. Дори нощем жужи малко повечко на интервали.
    bobovo одобрява това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 19 от 47 ПърваПърва ... 9171819202129 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. TOSHIBA DAISEIKAI V
    От joro_vk във форум Климатици Toshiba, Carrier
    Отговори: 1052
    Последно: 27-08-24, 10:56
  2. Toshiba Daiseikai 8
    От Mega във форум Климатици Toshiba, Carrier
    Отговори: 2531
    Последно: 23-01-24, 20:49
  3. Отговори: 50
    Последно: 02-11-14, 22:31
  4. TOSHIBA 13 PKVP-E Super Daiseikai 5 или TOSHIBA 13 SKVP2-E Super Daiseikai6
    От MisterT във форум Климатици Toshiba, Carrier
    Отговори: 63
    Последно: 28-01-14, 12:35
  5. Toshiba Super daiseikai Ras 13 pkvp V или Toshiba Super daiseikai RAS-B13N3KVP 6.5
    От jovan във форум Климатици Toshiba, Carrier
    Отговори: 1
    Последно: 23-04-13, 18:36

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе