Що пък да не пробва човека?
Теглят го явно Тошибите. Лошо няма.
Давай смело Жоре, че Росен събира инфо за всякакви марки и модели. Ама роднините му вече се дърпат.
Що пък да не пробва човека?
Теглят го явно Тошибите. Лошо няма.
Давай смело Жоре, че Росен събира инфо за всякакви марки и модели. Ама роднините му вече се дърпат.
Добре че половината сте зевзеци, че ме карате да се смея
Модела си е много качествена машина.... Не е нужно всеки да се изказва неподготвен.
[mention]joroooooo [/mention] , според мен няма да сбъркаш с машината. На мен лично ми е сред фаворитите от високия клас. Имам приятел с два Дайсейкая 8-ма серия, която е доста плюта тук във форума. Работят страхотно и без проблеми, единият вече 5-та или 6-та година.
П.п. Слагай да видим, че и без това останах без роднини за климатизиране. А и те не биха дали толкова пари за климатик.
Този пост е редактиран от rosswen; 27-02-21 в 13:09.
Жоро, ако дайсейкай 9 е поне наполовина толкова добър, колкото дайсейкай 8, направо го взимай, без да се чудиш. Приятелите на Рос, 'дето се дърпат, да пращат поздрави на старата ми шапка!
Супер е.
На 24° задание дали ще слезе на 117W, при 10°...15° външна.
Верен ли е ватметъра, вакуумиран ли е?
Изпратено от моят SM-G975F с помощта на Tapatalk
[mention]joroooooo [/mention] ,браво на машинката. Пиши повече впечатления. Ония двамцата от средния клас до каква консумация слизат? Може да ми отговориш в подходящата тема.
П.п. Ако този Дайсейкай не си вдига минимума под 0-та, нищо чудно и с един такъв да се обзаведа. До сега това ме спираше от серията за спалните ми помещения.
Пробвай да му свалиш заданието още, за да влезе в офф и кажи как е шума от клапите, ако е удобно. При предната серия се оплакваха, че са шумни.
Този пост е редактиран от rosswen; 06-04-21 в 16:53.
Значи разликата в класовете спрямо Shorai Edge е осезаема. Вътрешно и външно тяло са масивни. Готини на допир пластмаси. WiFi контролера от Еджа си сработи и на Дайсейкая. Днес видях минимум консумация от 108 вата... при Еджа съм виждал минимуми от 190 вата и един-два пъти 170.
След като Дайсейкая си достигне заданието, е пак така почти безшумен като Еджа.
В 12 квадрата кухня така и не мина в офф днес... което също ме радва и води към мисълта, че не е преоразмерен.
Към момента не мога да правя тестове, защото не съм там - оставих го на майка ми да й служи.
Боднах го в контакта през ватметъра, записах началното показание и след N-дни ще мога да видя какво е консумирал.
Ако и тоя модел ме ядоса с някакви дефекти, минавам на MHI най-вероятно.
Този пост е редактиран от joroooooo; 06-04-21 в 22:35.
Накрая ще разбереш, че всичките са боклуци, и не е трябвало да ринеш толкова мангизи на вятъра. Има много по-евтини решения които биха ти причинили същия дискомфорт.
Просто тези духалки са създадени да охлаждат. Всичко останало е компромис.
Като си представя, че някои се мъчим да се топлим с климатици.......
А има откаченяци които дори спят на климатик. (Имена няма да посочвам. Те са тук сред нас)
Не знам мания ли е или мазохизъм, но спането на такъв шум си е експеримент със здравето.
Машини като тази от темата "Създадени за комфорт" (както ги наричат някои) просто ни лишават от комфортен и здравословен сън.
Същият ефект се постига и с четирикратно по-евтини климатици.
П.С. Жоро, честито за машината. Дано да си доволен и да не се налага да сменяш пак.
Този пост е редактиран от mimojef; 07-04-21 в 09:54.
Нещо ми е чудно малко, стая 12кв.м., 22° , на вън +15°, работи на минимум КОП поне 7...8. Да не е бил открехнат прозореца та с тези 700W отдавана да не може да стигне заданието и да изключи.
Външната беше около 14, да. Клипчето е снимано малко след като си тръгнаха техниците. Вътре беше към 17 градуса. Не съм засичал за колко време си е постигнал заданието. Писал съм и в темата за Еджа, че съм със стара дървена дограма, която не е идеална, но пък отворени прозорци нямаше.
Вътрешна 17 и задание 22, би трябвало да бичи на поне 500W. Минимумът трябва да падне под 170W, ако е десятка и е темперирал.
Изпратено от моят SM-G975F с помощта на Tapatalk
Пичове, сутринта и през нощта температурите са други, стените запасяват.
Моментно е 14 гр., ама стените са запасили като за 7-8 гр. средно.
Случвало се е на Тошибата ми да бичи без да спира при външна 22, вътре 20гр., но е на база натрупан студ преди това.
Това са тонове стени, дето трябва да им се промени твмпературата.
Този пост е редактиран от zxc0; 07-04-21 в 00:42.