То една зима, направо сибирски студ...
Вторник -3°/+5°, сряда -4°/+4°
Screenshot_20211127-215221_Samsung Internet.jpg
Страшна работа. При нас вчера сутринта беше -3. Гола вода ще е и тази зима ми се струва...
Промените в климата са реалност. И ще става все по-топло целогодишно.
Иначе все още не са те отсвирили. Очевидно сумата, която си платил общо е доста висока, за да ти обръщат все още толкова бързо внимание.
Кой сервиз идва, от тези дето са ги монтирали или друга фирма наричаща се "сервиз на тошиба".
40 идвания за 5 климатика са си по 8 идвания на климатик.
И си загубил 40 надника, щото е трябвало да си пуснеш отпуска. Вече са ти се вързали доста над 10хилки.
Ама к'во да правиш.
да си ги смъкват от стената ,връщат паричките и по живо по здраво ! щото а неска а утре ,ще им изтече гаранцията - тогава и лагери всяка година ще се научиш да сменяш
Идват от Ахи-Кериър. Друга фирма ги е монтирала.
И да, преувеличих бройката на посещенията, но в отоплителния сезон са вкъщи на всеки 3 седмици (средно)... Дори вече не мога да изброя, коя машина колко пъти е сервизирана (смяна на моторчета и турбини).
Последните техници, които идваха, ми споделиха, че се обмисляло намалянето на 5-те години пълна гаранция... И вече виждаме защо.
- - - - - - - - - -
Така и процедирам - при 3 ремонта на машина, обади ли се нещо пак, или ново вътрешно тяло, или нов климатик въобще.
Чл. 113, 114 и 115 от ЗЗП са категорични. Също и аз като се позовавам на тях. От отсрещната страна досега съм получавал съдействие на 100%!
*че иначе ги почвам по каналния ред и накрая пак ще е по "моята"!
**а обичам да им изпращам фийдбек по домова книга - на гърци, англичани и японци...
А след края на 5-те години гаранция, всяко едно нещо като ремонт, за което преценя, че е НЕрентабилно - климатикът на боклука и купувам нов! Никакъв проблем!
Човек, то като ще ми се мъкнат на всеки 3 седмици вкъщи, предпочитам гаранция 2 год. Цели 5 години! Ужас. Ще ги превърнеш в домашни любимци. За твоите нерви не ми се мисли.
Колко останаха? Още 3 години ли?
Аз въобще не твърдя, че нямаш проблеми и си измисляш. По-скоро съм леко учуден, защото от личен опит родните фирми дори и след "добро" начало на отношенията, а някои и от самото начало в един момент започват да се правят на разсеяни, бавят, отказват и т.н. Честно казано за "шумове" могат спокойно да заявят, че са нормални и не са гаранционен проблем. Май в климатичните гаранции е доста "гъвкаво" описанието за шумове. При една хипотетична позиция от рода на - "духа ли "топло" или "студено" - духа. Тогава няма проблем." ще ти трябват доста усилия да я обориш по правен път.
Има-няма 3 години и 10 месеца
- - - - - - - - - -
Писал съм го и преди - при 4 идентични машини, очаквам всички да работят еднакво и да ми осигуряват комфорт.
Разцъкат ли им се моторчетата на вътрешните тела, комфорт няма! Супер дразнещ, даже отвратителен шум!
В това спор няма, но ако започнат да ти отказват поредните смени, нещо ми се струва, че ще ти е определено трудно да го докажеш юридически, че се покрива от гаранцията. Това с комфорта е субективна категория, която не се връзва лесно с правната страна на гаранцията. Но дано това са само грешни мои разсъждения.