Страница 50 от 51 ПърваПърва ... 4048495051 ПоследноПоследно
Резултати от 736 до 750 от общо 765
Like Tree644Одобрявам

TOSHIBA Daiseikai 9

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2025

Отговор: TOSHIBA Daiseikai 9

Цитат Първоначално публикувано от bobivg Виж публикацията
    Нищо му няма на климатика и си работи съгласно условия и начина на ползуване в които е поставен. Да се загреят стени се изисква огромно количество енергия.
    И три пъти по-голям климатик да вземеш разхода няма да падне.
    Колко градуса беше в стаята преди да пуснеш климатика?
    11-12градуса, макс. Преди 3 седмици, когато го пуспоставиха тръгна от 10 градуса. Тогава беше мн влажно и мъгляво, навън бе -7, тогава правеше шумните дефрости през 2 часа. Сега навън е около нулата или 1, 2 градуса.Видях, че има някакви настройки Power Sel, с които може да му се качва и намалява мощността допълнително. Днес като позагря стаята го направих на 50% Power Sel, колкото да държи стайна 23 градуса, на 24 зададени и разхода почна да се движи около 500-600 вата. То е ясно, че в студа ще го бича на макс.

- - - - - - - - - -

Цитат Първоначално публикувано от slip in Виж публикацията
    То е ясно, че като темперира помещението и ще свали на 400-500 вата, но при 1700 вата на компресора при външна температура -1 0 +1 градус е твърде малко, пак питам какво правим при -6 и при -10 - вдига консумацията на 2000-2400 вата ли?

- - - - - - - - - -

пускам Хаиера на пълна мощност да видя какво ще измисли като температура на макс вентилатор и макс градуси и закачен ватметър
    Другата седмица съб и неделя ще го тествам в студа, на 30 градуса и 5та степен вентилатор

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006

Мен ме смущава само този факт:
    Цитат Първоначално публикувано от Vanser Виж публикацията
    ... над врата 1, 50 широка ...
    Може да се лъже датчикът на вътрешното тяло при отваряне на вратата.
    При конкретните условия, ако консумацията се движи около номиналната 600W, то всичко е наред!
    Ползвайте си машинката със здраве!
    При възможност не я изключвайте, а само намалете заданието на температурата на 12, примерно.
    Вентилатор на Auto.
    И си прочетете внимателно упътването коя функция какво изпълнява!

4. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2025

Коридорчето зад вратата е доста студено, северно, а вратата е алуминиева с две големи стъкла. Има радиатор в него, но ми е повредена нещо инсталацията от камината и тепърва ще го оправям. Ще сменя ако се налижи и стъклопакетите с тройни в този коридор, защото е север все пак.

- - - - - - - - - -

Другата седмица ще направя пак замерване на 5та степен и 30 градуса на изстудена стая и по студено време. Но меря с някакъв живачен стаен термометър. Има ли някой предвиден за тая цел да взема, защото ще ми влезе в употреба. Имам 4 климатика в 3 различни жилища

5. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006

Явно вече мога да почна да предлагам услугата гадаене от разстояние!
    Ако беше написал цялата информация преди този разпит на 4+ страници, още преди седмица щеше да си решил проблема!
    А то - ватметри, термометри и т.н.

Залепи временно някаква термоизолация на стъклото на вратата откъм стаята. Ако не го ползваш за осветяване на коридора, разбира се.
    Примерно има ролки с Al страна за залепване на стена зад радиатори.
    С обикновена двойнозалепваща лента по ъглите и в центъра, за да можеш лесно да я свалиш.
    Тази врата има ли някакви термоизолационни плоскости в плътната си част? Имам предвид AL-термопанел-Al.
    Ако е единичен Al профил/ ламели - горната процедура за цялата й площ.
    Защото ще започнат проблеми с конденз и мухъл, след като стаята се темперира. Особено, ако не се проветрява редовно.
    Този пост е редактиран от Gena_bs; 12-01-25 в 18:06.

6. Member Аватара на slip in
    Тук е от
    Aug 2022

Но меря с някакъв живачен стаен термометър. Има ли някой предвиден за тая цел да взема, защото ще ми влезе в употреба.
    https://klimatici-ood.com/digitalen-termometar-dt-b1

7. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2025

Няма как, защото това са две големи стъкла , обхванати от алуминиева рамка. От там влиза допълнително светлина в стаята, която отоплявам. Въпросното коридорче е около 3, 5 квадрата и освен да му подменя стъклопакетите друго не може да се направи, както и да му отворя вратите и да грея и него с климатика, но засега не искам. Като си оправя парното ще се затопля и то когато съм там.

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006

Да разбирам, че това са стъклопакети с дистанционер? Като на прозорците?
    Или единично стъкло?
    Ако е последното, то има вариант и за прозрачно самозалепващо фолио.
    Не знам точно как се нарича при различните производители и търговци.
    Има някакъв ефект, но не е като пълноценната изолация.
    Не става въпрос за декоративно, слънцезащитно и прочие видове фолио!
    А само за термоизолационно такова.
    Примерно това: Фолио за стъкла и прозорци на ТОП ЦЕНА - NKG tools
    Можеш да питаш тези, които са ти монтирали вратата или друга фирма за дограма.
    Мисля, че и в строителните магазини се предлага.

10. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Нека в темата да се дискутира модела от заглавието....
    Gena_bs одобрява това.

11. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2025

Цитат Първоначално публикувано от Gena_bs Виж публикацията
    Да разбирам, че това са стъклопакети с дистанционер? Като на прозорците?
    Или единично стъкло?
    Ако е последното, то има вариант и за прозрачно самозалепващо фолио.
    Не знам точно как се нарича при различните производители и търговци.
    Има някакъв ефект, но не е като пълноценната изолация.
    Не става въпрос за декоративно, слънцезащитно и прочие видове фолио!
    А само за термоизолационно такова.
    Примерно това: Фолио за стъкла и прозорци на ТОП ЦЕНА - NKG tools
    Можеш да питаш тези, които са ти монтирали вратата или друга фирма за дограма.
    Мисля, че и в строителните магазини се предлага.
    Точно така стъклопакет си е с двойно стъкло и дистанционер, но интериорно не тип балконска врата. По натам ще опитам да отворя двойната врата, да се грее и то, тези 3, 5 кв. едва ли ще натоварят толко машината. В краен случай, може вътрешна изолация на това коридорче да се направи, въпреки, че хич не харесвам вътрешното изолиране.

12. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006

@Alexandars,
    Спирам вече, че наистина се отплеснахме.
    Любопитен съм какво е твоето мнение по казуса, като професионалист?

13. Member Аватара на slip in
    Тук е от
    Aug 2022

@Alexandars, и аз съм любопитен, не може машина с такъв сериозен хардуер - 38 кила външно тяло 14 кила вътрешно тяло и 1 кило хладилен агент подкрепен от Twin rotary компресор да изкара 47 градуса на максимална мощност - абсурд.

14.  

15. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Що да не може? Ами ако е затлачен топлообменника? Няма ли един контактен термометър, че да се види каква е температурата на дебелия кран при номинал? По таблицата излиза какво е налягането. От 58°С нагоре, компресорът започва да се ограничава, според сервизното.

16. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2025

Цитат Първоначално публикувано от Aleksandars Виж публикацията
    Нека в темата да се дискутира модела от заглавието....
    Моят е точно модела от заглавието, не е по новата версия 10. Големината на климатика е 10ка, иначе модела е стария Дайсейкай 9. Купих го наскоро на добра цена от Вимакс

- - - - - - - - - -

Цитат Първоначално публикувано от slip in Виж публикацията
    @Alexandars, и аз съм любопитен, не може машина с такъв сериозен хардуер - 38 кила външно тяло 14 кила вътрешно тяло и 1 кило хладилен агент подкрепен от Twin rotary компресор да изкара 47 градуса на максимална мощност - абсурд.
    Колега, пак казвам измерването не бе направено на максимална мощност, нито в пика на максимална консумация, а час, два по късно. Мерих на 3та или чта степен вентилатор и 24 гр. зададени. Уточнявам за да не обърквам специалисти и ползватели. Пода отдолу на 3 метра от климатика е топъл вече. Само казвам, че под пода в тази стая е единствената от къщата с гредоред, 3 см душеме и отгоре трислоен дъбов паркет. Под стаята е неотоплямо мазе с бойлери, помпи и др. работи, ако това има значение. Над този етаж има две неотоплями стаи плюс 40 кв. неотопляем таван.

- - - - - - - - - -

как ще е затлачен обменника, като е монтиран преди 20 дни

17. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006

@Vanser,
    Спокойно, не се напрягай!
    При твоите, смея да твърдя тежки условия, за мен машината се справя повече от перфектно!
    Просто е нужно време за темпериране на помещението и самата сграда.
    А ако направиш термоизолация или отопляваш повече помещения, нещата значително ще се подобрят.
    HRS9 одобрява това.

18. Senior Member Аватара на bobivg
    Тук е от
    Feb 2010

11-12градуса, макс. Преди 3 седмици, когато го пуспоставиха тръгна от 10 градуса. Тогава беше мн влажно и мъгляво, навън бе -7, тогава правеше шумните дефрости през 2 часа. Сега навън е около нулата или 1, 2 градуса.Видях, че има някакви настройки Power Sel, с които може да му се качва и намалява мощността допълнително. Днес като позагря стаята го направих на 50% Power Sel, колкото да държи стайна 23 градуса, на 24 зададени и разхода почна да се движи около 500-600 вата. То е ясно, че в студа ще го бича на макс.
    Вече ти казаха - решението е вътрешна изолация при такъв начин на ползване.
    Мисля че си имал някакви нереалистични очаквания. Иначе каквито щеш опции си цъкай, ако искаш го смени и чакай чудото да се случи, това обаче физиката не я интересува.
    Пример:
    Помещение с размери 4х4м височина 2,5м Тухлена стена с мазилки 30см. Това са 12метра кубични тухла.
    За да повишиш температурата на тези 12м3 тухла с 5 градуса e необходимo да вложиш 31,5kWh енергия.
    От дата бука при отрицателни температури и максимално натоварване копа му е под 3, а топлообменика като се заскрежи ще падне още повече, колко един бог знае.
    Та колкото и оптимистично да гледаме и пренебрегнем всички останали фактори само за стените за да им вдигнеш температурата с 5 градуса трябва да вкараш 31,5/2,75=11,45kWh електроенергия.
    Топлоотдаването ако не е заскрежен в диапазона 0 до -7 градуса по каталог е 4,08 - 3,3kW, сам си сметни колко часа трябва да работи само за стените. А какво правим с под, таван, нещата вътре в помещението които трябва да се загреят и не на последно докато го прави това трябва да покрива и топлинните загуби от помещението към околната среда.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 50 от 51 ПърваПърва ... 4048495051 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. TOSHIBA DAISEIKAI V
    От joro_vk във форум Климатици Toshiba, Carrier
    Отговори: 1052
    Последно: 27-08-24, 10:56
  2. Toshiba Daiseikai 8
    От Mega във форум Климатици Toshiba, Carrier
    Отговори: 2531
    Последно: 23-01-24, 20:49
  3. Отговори: 50
    Последно: 02-11-14, 22:31
  4. TOSHIBA 13 PKVP-E Super Daiseikai 5 или TOSHIBA 13 SKVP2-E Super Daiseikai6
    От MisterT във форум Климатици Toshiba, Carrier
    Отговори: 63
    Последно: 28-01-14, 12:35
  5. Toshiba Super daiseikai Ras 13 pkvp V или Toshiba Super daiseikai RAS-B13N3KVP 6.5
    От jovan във форум Климатици Toshiba, Carrier
    Отговори: 1
    Последно: 23-04-13, 18:36

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе