Страница 49 от 51 ПърваПърва ... 394748495051 ПоследноПоследно
Резултати от 721 до 735 от общо 765
Like Tree644Одобрявам

TOSHIBA Daiseikai 9

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Aug 2022

Отговор: TOSHIBA Daiseikai 9

Цитат Първоначално публикувано от Vanser Виж публикацията
    Поне десетина дни мисля да минат, да се загреят стените и ще видя колко харчи
    Това със ЗАГРЯВАНЕТО на стените е невъзможно с този вид отопление. Токущо проверих стените и тавана в най-отопляваната стая в дома си(апартамент с южно изложение, изолация на външни стени и таван + троен стъклопакет), която вече се отоплява повече от два месеца без прекъсване и всички стени са абсолютно студени( една идея по-топли((най-много ДВА градуса)) от тези в офиса, който се намира в къща без никаква изолация и се отоплява също с климатик от 01.10.2024 без прекъсване). Щом и температурата на въздушния поток е 47 градуса, машината си е напълно здрава - търсете проблема другаде.

2.  

3. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2025

Цитат Първоначално публикувано от Gena_bs Виж публикацията
    Според мен климатикът работи адекватно. 47 градуса са ОК.
    Изчакай минимум 24 часа, а най-добре 48, както написа Poco.
    Максимална консумирана мощност при отопление е дадена 1,55kW!
    Ако се запазят стойностите, които си написал, определено машинката се мъчи.
    Външното тяло на северната страна ли е? На ветровито място ли е?
    Проверявай го за обледеняване, особено сега при снеговалеж.

Ето ти малко "книжки" за четене през свободното време:
    Toshiba Super Daiseikai 9 RAS-10PKVPG-E + RAS-10PAVPG-E | Биттел (bittel.bg)
    20190405_IM_1121451110_R32_Daiseikai_RAS-10-16PKVPG-E_RAS-10-16PAVPG-E_EN.pdf
    20180515_SM_SVM-18049_R32_Daisekai_RAS-10-16PKVPG-E_RAS-10-16PAVPG-E_EN.pdf
    Благодаря за линковете, ще ги изчета тези дни. Значи поразцъках ватметъра. 1786 е най високата консумация, която е отчел. известно време работи на 1,7, после като пресметнах средния разход от пуска за интервал от 5 часа се получава 1, 27 кв./час. От около 2 часа след 19.00 ч. го гледам периодично и разхода се движи в диапазона между 800 вата и 950 вата. В стаята е 22.5 гр. при зададени 24 на трета степен на вентилатора. Ако вдигна степента вдига и стайната с 1 гр. до 23.5. Но 2 градуса разлика винаги съм имал с всеки климатик, който съм имал. Забравих да кажа, че тръбния път е 6 метра. Външното тяло е на северна стена, защото иначе се получаваше тръбен път около 15 метра.

4. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2012

Re: TOSHIBA Daiseikai 9

При мен само за справка на вилата 24 квадрата 2.2 височина,вътрешна изолация 3см фибран на стените,5 см на пода и 5 см вата на тавана, дайкина от 5 градуса вътрешна температура, за няколко часа стопля на 18-20 и то с ниска консумация 400-500 вата, а на другия ден даже пада и под 200 вата отвреме навреме, нагласен на 22-23. Вътрешната изолация макар и не много дебела,много помага при не постоянно отопление. Според мен ако е топло го намали на 22-23
    Този пост е редактиран от mystikalrs; 11-01-25 в 23:12.
    HRS9 одобрява това.

5. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006

Номиналната консумирана мощност на отопление е посочена 600W.
    Тя основно зависи от външната температура и термозагубите в сградата, и конкретното помещение. Последните в твоя случай са значителни.
    Мека подова настилка от типа на черга, килим и подобни значително подобряват комфорта.
    Без да се гледат термометрите, какво е субективното усещане в помещението?
    Остави настройките на 24 градуса, но намали вентилатора на 2 степен. Не знам колко са общо, а и не ми се чете сега упътване...
    Пусни и клапите да се движат в колкото степени на свобода могат. Поне докато не почувстваш някакво затопляне.
    Ако не ти е комфортно, остави ги на стандартно положение - към пода.

Качи една снимка или схема на разположението на вътрешното тяло в помещението.
    Имам едни съмнения, че не е спазено минималното отстояние от съседни обекти - стени, таван, ъгли, мебели и подобни.
    Надявам се си наясно, че за оптимална работа на климатика е необходимо помещението да е със затворена врата.
    А не да се правят опити за отопление и на коридора. Особено в твоята ситуация.
    Също така да не се влиза и излиза от стаята през 10s, примерно.

Относно температурата на стените - ако има термомост, неизолирани външни такива и съседни помещения без отопление се усеща студ.
    Няма значение типа на отопление - дори с печка на дърва, на 2-3 метра от нея вече аз чувствам как подът и стената "дърпат".
    В същото време до 1м от печката всичко е нагрято до над 28 градуса!

6. Member Аватара на slip in
    Тук е от
    Aug 2022

Дай го на пълна мощност да видиш каква температура ще изкара, защото с тия 1700 вата тия 47 градуса са малко, ако температурата е минус 10 тая машина ще духа студено. Имам един дърт Хаиер с тошиба компресор, купих го втора употреба за 200 лева с монтажа - работи по-добре.

7. Member
    Тук е от
    Jan 2015
    Живее в
    Usa

Моя 402 EDR сега го пробвах ,1500-1600 вата изкара 52 градуса на изхода.

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006

Около 47 градуса на изхода при 24 зададени си е ОК.
    Няма да прави лабораторни изследвания чак. Машината, според мен, си работи нормално.
    Има два варианта:
    1. на климатичната система не й достига мощност, заради големите топлозагуби на стаята
    2. вътрешното тяло е инсталирано на неподходящо място, ограничващо входящия и изходящия въздушни потоци.
    Т.е. не са спазени изискванията от Installation manual

10. Senior Member Аватара на bobivg
    Тук е от
    Feb 2010

Нищо му няма на климатика и си работи съгласно условия и начина на ползуване в които е поставен. Да се загреят стени се изисква огромно количество енергия.
    И три пъти по-голям климатик да вземеш разхода няма да падне.
    Колко градуса беше в стаята преди да пуснеш климатика?
    espace, Gena_bs и ccankov73 харесват това.

11. Member Аватара на slip in
    Тук е от
    Aug 2022

Няма да прави лабораторни изследвания чак. Машината, според мен, си работи нормално.
    Има два варианта:
    1. на климатичната система не й достига мощност, заради големите топлозагуби на стаята
    2. вътрешното тяло е инсталирано на неподходящо място, ограничващо входящия и изходящия въздушни потоци.
    47 градуса ама при зададени 24, ама компресора работи на 1700 вата и няма накъде повече. Падне ли външната на -10 ще дигне на 2000 вата ли?

12. Senior Member Аватара на ccankov73
    Тук е от
    Apr 2013
    Живее в
    Разград

Ами вече е паднал под 1000W, търпение бе хора.
    След 2 дена темпериране ще стане ясен реалния разход.
    Аз залагам на около 400-500W .
    Gena_bs и HRS9 харесват това.

13. Member Аватара на slip in
    Тук е от
    Aug 2022

То е ясно, че като темперира помещението и ще свали на 400-500 вата, но при 1700 вата на компресора при външна температура -1 0 +1 градус е твърде малко, пак питам какво правим при -6 и при -10 - вдига консумацията на 2000-2400 вата ли?

- - - - - - - - - -

пускам Хаиера на пълна мощност да видя какво ще измисли като температура на макс вентилатор и макс градуси и закачен ватметър

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006

@slip in,
    Как ще работи твоят хаир при твоите условия и режим на работа няма значение за никого!
    Освен за обитателите на твоето жилище и конкретното помещение.
    Не разбирам на кого и какво се опитваш да докажеш?
    espace, bobivg и HRS9 харесват това.

16. Member Аватара на slip in
    Тук е от
    Aug 2022

След 8 мин 1780 вата, най-висока степен на турбината 57.2 - реално 56.2, защото този ел. термометър със сонда съм го засичал с един лабораторен термомртър за инкубатор и дава един градус от горе.

- - - - - - - - - -

@slip in,
    Как ще работи твоят хаир при твоите условия и режим на работа няма значение за никого!
    Освен за обитателите на твоето жилище и конкретното помещение.
    Не разбирам на кого и какво се опитваш да докажеш?
    изходяща температура от 47 градуса при пълна мощност на компресора не е Ок., ама той и човека ще си го разбере. Като падне на -6 или на -10 ще се изясни работата - на минус 7 му дават че трябва да отдава 3 киловата.

- - - - - - - - - -

сега при външна от 1 градус се е закроти на 350 вата и 26 градуса изходяща при 22 градуса в стаята

- - - - - - - - - -

и HRS9 и Gena_bs са в пълна заблуда, че тези 47 градуса при 0 градуса външна температура и максимална мощност на компресора са ОК.
    Този пост е редактиран от slip in; 12-01-25 в 16:04.

17. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2025

Има два варианта:
    На 95 см от лява стена и 100 от дясната е сложен. От тавана са 15 см разстояние, повече не може, защото е на трегер над врата 1, 50 широка.Сложен е така, че обдухва пряко цялата стая. Единствено външното тяло е на северна стена. Монтажа му е ок, това е оптималното позициониране на вътр тяло. Днес консумацията се движи в диапазон 600 до 800 вата. Поддържа 23 гр. в крайния ъгъл на стаята. Отбелязвам че измерването на температурата на жалузите е направена с ръчен живачен термометър, а консумацията може и да не е била на 1700 към момента, защото по късно чатнах, че уреда е отчел пиковата кинсумация и стои на нея, докато не натиснах копче някакво да да показва текущата само. Ше го видя в студа тая седмица какво прави

18. Member
    Тук е от
    Aug 2022

Ползвайте си със здраве машината и не се безпокойте, от всичко казано досега и всички тестове които сте направили става ясно, че е напълно здрава.
    espace, Gena_bs и bobivg харесват това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. TOSHIBA DAISEIKAI V
    От joro_vk във форум Климатици Toshiba, Carrier
    Отговори: 1052
    Последно: 27-08-24, 10:56
  2. Toshiba Daiseikai 8
    От Mega във форум Климатици Toshiba, Carrier
    Отговори: 2531
    Последно: 23-01-24, 20:49
  3. Отговори: 50
    Последно: 02-11-14, 22:31
  4. TOSHIBA 13 PKVP-E Super Daiseikai 5 или TOSHIBA 13 SKVP2-E Super Daiseikai6
    От MisterT във форум Климатици Toshiba, Carrier
    Отговори: 63
    Последно: 28-01-14, 12:35
  5. Toshiba Super daiseikai Ras 13 pkvp V или Toshiba Super daiseikai RAS-B13N3KVP 6.5
    От jovan във форум Климатици Toshiba, Carrier
    Отговори: 1
    Последно: 23-04-13, 18:36

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе