Страница 51 от 51 ПърваПърва ... 41495051
Резултати от 751 до 765 от общо 765
Like Tree644Одобрявам

TOSHIBA Daiseikai 9

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2025

Отговор: TOSHIBA Daiseikai 9

Цитат Първоначално публикувано от bobivg Виж публикацията
    Вече ти казаха - решението е вътрешна изолация при такъв начин на ползване.
    Мисля че си имал някакви нереалистични очаквания. Иначе каквито щеш опции си цъкай, ако искаш го смени и чакай чудото да се случи, това обаче физиката не я интересува.
    Пример:
    Помещение с размери 4х4м височина 2,5м Тухлена стена с мазилки 30см. Това са 12метра кубични тухла.
    За да повишиш температурата на тези 12м3 тухла с 5 градуса e необходимo да вложиш 31,5kWh енергия.
    От дата бука при отрицателни температури и максимално натоварване копа му е под 3, а топлообменика като се заскрежи ще падне още повече, колко един бог знае.
    Та колкото и оптимистично да гледаме и пренебрегнем всички останали фактори само за стените за да им вдигнеш температурата с 5 градуса трябва да вкараш 31,5/2,75=11,45kWh електроенергия.
    Топлоотдаването ако не е заскрежен в диапазона 0 до -7 градуса по каталог е 4,08 - 3,3kW, сам си сметни колко часа трябва да работи само за стените. А какво правим с под, таван, нещата вътре в помещението които трябва да се загреят и не на последно докато го прави това трябва да покрива и топлинните загуби от помещението към околната среда.
    Значи по тая сметка Дайсейкая работи перфектно. Щом поддържа 23 градуса в стаята с разход от 500 до 800 вата, това е положението. По документи я дават на -15 отдаване 2.6 кв. номинал. На -7 да държи 3 кв. Значи трябва поне няколко седмици да поработи, за да падне разхода й като Мицубишито в съседна стая. Ако това не се случи и се явява недооразмерен има ли смисъл да се мести в по малка стая 13, 8 кв. и да сложа 13ка в това помещение с отдаван номинал 4,2 кв.? С изолации частично няма да се занимавам, ако ще се прави, ще е външна цялостна, но понеже предвиждам след време повдигане на половината покрив с 1 метър и превръщане на таванска част в етаж с височина 2.60 на този етап такава изолация ще е безсмислена.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Feb 2023

разхода ще падне още една идея , а цялата галимация с местене на климатик е безсмислена

вътрешна изолация без проблеми можеш да направиш поне на тавана -3-5см фибран + мазилка за общо няколкостотин лв и разхода ще падне още доста - реално ще е добре да имаш изолация на тавана без значение от външната , така че когато и да изолираш тавана все ще е късно - все пак топлината върви нагоре
    Gena_bs одобрява това.

4. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2025

Цитат Първоначално публикувано от Poco Виж публикацията
    разхода ще падне още една идея , а цялата галимация с местене на климатик е безсмислена

вътрешна изолация без проблеми можеш да направиш поне на тавана -3-5см фибран + мазилка за общо няколкостотин лв и разхода ще падне още доста - реално ще е добре да имаш изолация на тавана без значение от външната , така че когато и да изолираш тавана все ще е късно - все пак топлината върви нагоре
    Ще видим за таван, притеснява ме подобно изолиране на парче да не почне да прави кондензи и мухъл. Иначе има място за картон с вата каменна, тавана е 1, 63. Климатика е на 17 см от тавана.Но ще видя тая зима и ще го мисля. Другото което ме интересува нагревател на външното тяло може ли да се сложи, както Дайсейкай 6.5 е имал такъв? И това би ли помогнало да дефростира по рядко, ако се настрои да се включва под нулата? Четох, че ги слагат някъде около топлообменника?

5. Senior Member Аватара на bobivg
    Тук е от
    Feb 2010

Цитат Първоначално публикувано от Vanser Виж публикацията
    Значи по тая сметка Дайсейкая работи перфектно
    Да според мен работи нормално. Не разбирам защо си си втълпил, че трябва да харчи колкото мицубишито. За стотен път ли да го напиша, че това че две помещения са със сходна квадратура не означава че имат еднакви загуби.
    Какво очакваш да се случи ако го смениш с 13-ка?

6. Member
    Тук е от
    Feb 2023

не е по темата , но на къщата таваните сложих 3см фибран преди 20г - никакъв мухъл нямаше , но веднага се усети и то много - даже повече от външната изолация на къщата (преди 10г)

А сега по темата - картон + вата са ти едни 15см надолу , което ще ти пречи на климатика - писал си , че е на 15см от тавана - тоест ще го оставиш на нулата ?

7. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006

Сложи на тавана паропропусклива изолация или панели!
    Направо я залепи, без конструкция.
    Не помня вече коркът дали беше паропропусклив. Но цената му е в пъти по-висока, спрямо пластмасовите варианти.
    Друг вариант: Изолационна ролка за вътрешна топлоизолация на стени 4мм, каширана ⋆ MASTERHAUS
    Не XPS (фибран), който задържа влагата на границата с въздуха в помещението.
    Освен това отразява звука и кънти ужасно. Особено, ако подът е гол (без пътеки или килими) и помещението не е запълнено с мебели.

Спирам вече, че Alexsandars вече ни предупреди да се придържаме към темата.

8.  

9. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

Въздухо-плътността е по-важна от изолацията.

10. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2025

Цитат Първоначално публикувано от Gena_bs Виж публикацията
    Сложи на тавана паропропусклива изолация или панели!
    Направо я залепи, без конструкция.
    Не помня вече коркът дали беше паропропусклив. Но цената му е в пъти по-висока, спрямо пластмасовите варианти.
    Друг вариант: Изолационна ролка за вътрешна топлоизолация на стени 4мм, каширана ⋆ MASTERHAUS
    Не XPS (фибран), който задържа влагата на границата с въздуха в помещението.
    Освен това отразява звука и кънти ужасно. Особено, ако подът е гол (без пътеки или килими) и помещението не е запълнено с мебели.

Спирам вече, че Alexsandars вече ни предупреди да се придържаме към темата.
    А нагревател на външното тяло по топлообменника и в тавата намаля ли дефростите и въобще има ли смисъл от него за този модел?

11. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2020

Нагревателя предпазва от запушване на тавата. Няма общо с честотата на дефростите.
    Gena_bs одобрява това.

12. Member
    Тук е от
    Feb 2023

За нашите условия като цяло няма нужда от нагревател

Миналата година 3 пъти съм наливал топла вода ,че беше натрупал лед , тая година още не съм . Дойде ли мъгливо,студено и влажно време си е нормално , но за няколко размразявания в годината да харчи едни празни ватове едва ли е нужно

13. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006

@vanser,
    Питай подизпълнителя или директно Вимакс.
    Не знам дали има възможност за монтаж на допълнителен нагревател на топлообменника.
    Логично е наличието му да влияе на дефростите. Но само, ако алгоритъмът не е единствено по време.
    Погледни двете ръководства, които ти постнах.
    Обикновено се слага нагревател в тавата и около компресора, ако няма фабрично в последния (Nordic версиите).

14.  

15. Senior Member Аватара на bobivg
    Тук е от
    Feb 2010

Как ще сложи нагревател на топлобменника, какви ги блещите.
    Vanser , пак да питам

Аз май бях до тук с тази тема, стана доста абсурдна.
    estqwerty, espace, dodo_pv и 2 други харесват това.

16. Member
    Тук е от
    Feb 2023

според мен говори за нагревател на самото дъно на климатика (ламарината под топлообменника) , а не за външна пластмасова тава
    Gena_bs одобрява това.

17. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2025

Цитат Първоначално публикувано от bobivg Виж публикацията
    Как ще сложи нагревател на топлобменника, какви ги блещите.
    Vanser , пак да питам

Аз май бях до тук с тази тема, стана доста абсурдна.
    Ами не разбирам затова питам. Когато го купувах изрично поставих въпроса с всички условия на помещението на поне няколко фирми. Всички казваха да не преоразмерявам, че щял да работи он оф. В случая ако има повече запас като мощност не е ли по добре за един климатик? Едно е в студеното време да вкарва в стаята 4, 2 кв, друго е да вкарва 3.2. Така ще достига по бързо градусите и после само ще ги поддържа. За нагревателя само съм чувал, нямам си никаква идея къде се слага.

18. Member
    Тук е от
    Aug 2022

Каза се прекалено много по темата и би трябвало ситуацията вече да е ясна, от уважение към бъдещите читатели нека не разводняваме повече.
    Gena_bs и dodo_pv харесват това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 51 от 51 ПърваПърва ... 41495051

Подобни теми

1. TOSHIBA DAISEIKAI V
    От joro_vk във форум Климатици Toshiba, Carrier
    Отговори: 1052
    Последно: 27-08-24, 10:56
  2. Toshiba Daiseikai 8
    От Mega във форум Климатици Toshiba, Carrier
    Отговори: 2531
    Последно: 23-01-24, 20:49
  3. Отговори: 50
    Последно: 02-11-14, 22:31
  4. TOSHIBA 13 PKVP-E Super Daiseikai 5 или TOSHIBA 13 SKVP2-E Super Daiseikai6
    От MisterT във форум Климатици Toshiba, Carrier
    Отговори: 63
    Последно: 28-01-14, 12:35
  5. Toshiba Super daiseikai Ras 13 pkvp V или Toshiba Super daiseikai RAS-B13N3KVP 6.5
    От jovan във форум Климатици Toshiba, Carrier
    Отговори: 1
    Последно: 23-04-13, 18:36

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе