За повечето реване по темите има една единствена причина и тя е че инверторния климатик работи като конвенционален, т.е. on/off.
За повечето реване по темите има една единствена причина и тя е че инверторния климатик работи като конвенционален, т.е. on/off.
При оф, вдига клапата. Вдигането е шумно, свалянето е по-безшумно. При дефрост, нямам идея, при мен още не е правил такова нещо. Само веднъж му дадох принудителен дефрост, просто да го пробвам, тогава не я вдигна до колкото си спомням.
Изключително рядко оф-и.
Изпратено от моят SM-A515F с помощта на Tapatalk
Падала е 2 нощи до -3/-4, работи в спалня 13-14 м^2, външните 2 стени са с 2см. фибран отвътре, нито отдолу, нито отгоре не топлят. Офф над 10 градуса външна, и при сваляне вечер от 22 на 19 заданието. Иначе през деня подържа 23, вечер 20. Над 15 градуса се изключва, просто от другите стаи му помагат. Преди да изключи малко дрънчи външното за 1-2 минути.
Изпратено от моят SM-A515F с помощта на Tapatalk
При външна +10 и задание 20 казваш, че си работи като инвертор, не изключва.
[mention]joroooooo [/mention] , как ти се струват външните тела, шумни ли са? Сподели какви са ти впечатленията от машините на този етап. Като цяло се интересувам основно 10-ките как са, много съм се наканил на такава следващата година. Гледам някоя от машините е развъртяла до 1600W. 16-ката или някоя от 10-ките се е развихрила до толкова?
Този пост е редактиран от rosswen; 12-12-20 в 22:41.
Утре ще цъкна клип за работата на външното тяло на 10-ката... ще пробвам и на 16-ката, макар че тя е на неудобно място. За мен са доста тихи, но това е субективно...
Да, 16-ката беше на 1600 вата
Сложих умните контакти на 10-ката в детската и 16-ката в хола.
Кой модел са тези контакти и до колко дена имат памет?
1. Актуална + 24-ова консумация
2. Усреднена дневна + обща за седмицата
3. Усреднена дневна + обща за месеца
Това е за статистиката... Другите му функции са вкл./изкл., разни графици (ако искаш) и това е като цяло. Но за по 40-45 лева/бр. - доволно
- - - - - - - - - -
Към момента нещата стоят така:
10-ките наистина радват с ниска консумация
А 16-ката... си е 16-ка... в 30м2 стая + коридорите...