При външна -2, сега климатикът направи дефрост за не повече от 5-6 мин.
При външна -2, сега климатикът направи дефрост за не повече от 5-6 мин.
Сух дефрост. Т.е. объркал се е.....и бързо се е поправил...
то голямо пипане е паднало ,пипали са предимно по мотора на вътрешното тяло като вече бие всички негативни рекорди от близкото минало ,не може 2 месеца да изкара .. в момента ако искам да взема Тошиба с 2 ръце и 3 крака ще взема последните налични бройки Сузуми /+
Ще фикснат всичко... няма как
Жоро, предполагам, че и при вас температурата е паднала под -5. Колко е и колко харчи 16-ката.
Явно е топличко при вас все още. Интересувам се от моментна консумация как се движи, когато външната е по-ниска от -5. Иначе и информацията за ден също е полезна, усреднено 1000W, но без изолация и студен регион за мен е нормално.
Сега е -5, задание 25 и моментна консумация 1095 вата (това е за 16-ката).
- - - - - - - - - -
По молба на колегата rosswen (за 10-ката):
Външна -5, задание 24, fan@auto - върнах с 2 градуса надолу - климатикът не се изключи. Консумацията слезна до 309 вата.
- - - - - - - - - -
Виновникът за "цъкането" в кухнята:
Заместникът му е безупречен засега!
- - - - - - - - - -
16-ката и едната 10-ка от вчера:
Не знам дали е нормално.
За т.нар. "сухи дефрости" - дефрости за по няколко мин. - продължават да се случват. Не знам дали е нормално, но пък реално машината не топли само за няколко мин.
Този пост е редактиран от joroooooo; 17-01-21 в 11:05.
Благодаря, [mention]joroooooo [/mention] ! Колко често се случват тези дефрости, на какви интервали? Все пак, щом има висулки, може да е имало нужда от размразяване.
да не те разочаровам ,но ако са сложили същия модел мотор няма причина да изкара много повече ( айде да речем година ,година и половина може да откара но това пак е много малко ) .. явно има и по скапано моторче от онова на Панасоник дето изкарваше 1г ..
Не съм обръщал внимание. честно казано. Но не бих ги определил като чести по мое мнение. Т.е. не са натрапчиви.
- - - - - - - - - -
Е, идея си нямам. Май само ще се окаже, че дори и при смяна на "външното" лагерче, проблемът не се оправя ДОКАТО не се сложи нова турбинка...
Ето тук 5-те години гаранция ще са от полза. Тъпото при мен е, че машините ще работят само за да топлят и през другото време ще са само за украса![]()