мен не ме слагай до Мегата човека е хладилен техник професионалист ,аз съм техник в друга област ,в климатичната техника съм по скоро ползвател макар и дългогодишен .. Тошибата за да дефроства при 0° е доста натоварена - това мога да ти кажа като ползвател
joroooooo, нищо лично, но ми се струва, че не отделяш очи от тия машини, златни да бяха. Чак пък да се чудиш защо мирише на пластмаса... Почакай да поработят лятото, тогава и на чорапи ще замиришат. Климатика има принцип на работа, не е печка, има големи температурни амплитуди, разширения, свивания, въртящи части ... Не всеки може да му понесе, още повече не е високия клас. Но на мен не ми е минало на ум, защо новата ми кола мирише на пластмаса, не на махагон, като я напече лятото. Тука най-полезен може да ти бъде г-н Миланов, той спи с машината, знае и всяко винтче, абе любов до гроб.
Правилно. В една стая спя с "машината". И искам да ми е тихооо. Като в рекламната брошурка когато я избирах. Малко диво излезе (прасето/климатика), но го дресирах. С повечко термометри/ватметри станаха горе долу нещата.
П.П.
Прост софтуер, лесно се лъже. (на моето прасе де)
Мне... объркал си се... ама наистина (относно неотделянето на очи от машините). Купих ги само за да ни е комфортно през малкото време, което прекарвам тук... но това е друга тема.
Тук, където са монтирани, лятото е до към 25 градуса вътре и грам няма да ги ползвам за охлаждане.
За мириса на пластмаса, който усетих днес, останах неприятно изненадан и затова и попитах.
Мисля, че форумите са за да споделяме инфо и хора като теб да обясняват на хора като мен. Но ако съм в грешка, спирам да пиша.
Жоро ти пиши какви наблюдения имаш , форумите са за това , а който иска да чете който не иска да не чете . А колко до обясненията тук отдавна не влизат хората които обясняват .
Аз така и правя, но все ми се струва, че ако задам някой въпрос, бих се радвал, човек с опит и познания да ми отговори.
- - - - - - - - - -
Не знам по какво се определя като натоварен или не един климатик. При максимум около 2200 вата, този работи на 700-900 вата, което за мен са едни (грубо) 30-40% натоварване. Казвам го като лаик, разбира се.
- - - - - - - - - -
Възможно е и при мен да е точно така... затова и написах, че вентилаторът върти много слабо, а реално просто студеният въздух пада надолу.
Гледай номинала не максимума, защото на макса кой знае колко може да работи.
Ако сега при външни около 0° работи на около 800W без да изключва, може да не смогва при -10°..-12°.
Каква височина имат тия 30 кв.м. в които работи 16ката.