Пробвал ли си да е на режим вентилатор (компресора да не работи) дали ще го има това тракане/виене или там какъвто е неприятният шум.
Пробвал ли си да е на режим вентилатор (компресора да не работи) дали ще го има това тракане/виене или там какъвто е неприятният шум.
Значи ги пускаш преди отоплителния сезон, каквото има да се разтрака и разкърца да го сменят - да ги подготвят за зимата. И така още 4 сезонаа.
Здраве да има.
Относно снимките с висулките, на моите клими съм забелязал като е студено времето , примерно -8..-10° , и не изтича достатъчно водица при дефрост така тръгват висулчици.
Джак ми той не е работил , кога да ги "изяде" тез лагерчета ... часове няма. Явно толкова са стока.
Изпратено от моят SM-M215F с помощта на Tapatalk
Предполагам, че докато има ПОНЕ един незапушен отвор, няма място за притеснение? Така ли е?
- - - - - - - - - -
Реално 3 от 5 климатика са работили само един месец досега! А като се приберем в София, положението ще е същото - ще работят само 2 машини от всичките 5...
В Тошиба мотор на RECHI , да не се окаже че и компресора е RECHI за да има виене . Самото присъствие на продукт на RECHI в Тошиба е притеснително .
Joro, А ти видял ли си, че наистина са "сухи" дефростите, т.е. по външното тяло няма скреж?Висулките по външното тяло говорят красноречиво, че все пак нещо е имало за размразяване, колкото и малко да е то, тези висулки от кога са?При теб явно е доста влажно, защото при мен, от както хвана студа няма скреж, нито дефрост, вътрешна 23, външна -3, -6, влажност около 60-75 %. Другия път като дефроства, забележи дали има скреж, ако не си проверявал досега.
- - - - - - - - - -
- - - - - - - - - -
MHI, откакто минаха на R32 увеличиха мощността на мотора на вътрешния вентилатор от 30 на 42w, да не тръгнат и там лагерите![]()
Този пост е редактиран от Palev; 17-01-21 в 13:54.
Колегите ги нарекоха така - "сухи дефрости" по-назад в темата. Висулки в момента има само по външното на 16-ката. Докато съм вкъщи, не мога да видя дали по външните тела има скреж/лед. Висулките ги забелязах вчера по обяд.
Идея си нямам каква е влажността на въздуха навън.
На стария Шорай, Мирай и Сейя-та, турбините трябва да са със същата големина, като на Едж. Според сервизните, са с еднакъв парт номер. Моторчетата, обаче са различни, не знам поради каква причина.
Joro, 5-те години гаранция на Тошиба безусловна ли е или е 2+3 с 3 профилактики?