Цена за профилактиката знае ли се.... педесетарка...
Цена за профилактиката знае ли се.... педесетарка...
the inquirer
24 месеца гаранция с опция за удължаване до 60 месеца, a само гаранцията за компресора е 60 месеца са гаранционни условия на Панасоник, а за гаранцията на Тошиба нищо не се казва по сайтовете
Твоите Хитачита при какви условия ги взе?
- - - - - - - - - -
Цената е според клиента - на по - бедните, по скъпо, на по-богатите по-евтино, да не обедняват, бедните така и така вече са обедняли
Този пост е редактиран от Palev; 17-01-21 в 22:25.
Имам монтирани 2 тошиби от 2 различни фирми. Едната задължаваше с профилактика след първата година, даваше 2 години гаранция, според гаранционната карта. Тя не беше от Тошиба. Втората фирма не ме задължи със задължителна профилактика, гаранционната карта беше на Тошиба, но я загубих някъде и не помня срока на гаранцията.
Гаранционните условия не би ли трябвало да ги определя вносителя и да са еднакви при различните представители/дистрибутори?
А това за профилактика след 1-вата година си е направо за КЗП, законовата гаранция за физ. лица е 2 години!
Гаранцията определена със закон е 24 месеца.
Търговската гаранция или гаранцията която се предоставя от производителя е съвсем друга бира.
Климатика е съоръжение под налягане, така че за да се гарантира нормалната работа след изтичането на гаранцията определена със закон са необходими определени действия, трябва да се направи проверка на работното налягане на хладилния агент, изходяща температура, ток, дали в климатичната система има необходимото количество хладилен агент и други които професионалистите могат да допълнят.
Естествено трябва да се почистват и турбините и топлообменниците от наслоявания.
Този пост е редактиран от the inquirer; 17-01-21 в 23:00.
Е, имам го.
- - - - - - - - - -
Има колеги сред вас, които с това си вадят хляба - лесно може да ме опровергаят. Всеки, който продава и инсталира Тошиби, има бланки, на гърба на които са условията.
С риск да се повторя, но затова и се спрях на марката. Иначе (тогава) от магазина много ми хвалеха Mutsubishi-тата...
Аз не си вадя с това хляба, но лесно мога да те опровергая.
Запознат си, че с наслояването на мръсотия по топлообменника води до промяна на работата на компресора, същото важи и за наслояването на прах по турбината. Изтичането на хладилен агент също оказва влияние на работата на компресора.
Този пост е редактиран от the inquirer; 17-01-21 в 23:19.
Някога на моята тошиба никъде не беше написана цена на профилактиката за да има трета година гаранция и не съм се занимавал.
Е, ама аз не казвам, че си срещу мен.
Всяка една реномирана марка в случай на спор, би угодила на клиента. А пък стигне ли се до КЗП - фирмите са най-прецакани! Знам от 2-3 места.
Всяка фирма би направила така, че да си го спести.
В тоя ред на мисли - мен не ме мисли
Въобще не те мисля, но си твърде убеден, че е безусловна То като гледам с толкова много къси клечки ти го мислиш. КЗП
В тоя ред на мисли аз не бих признал гаранция на автомобил който подлежи на периодично техническо обслужване, а не е минал такова.
Пак се повтарям, че климатика е съоръжение под налягане
Този пост е редактиран от the inquirer; 17-01-21 в 23:55.
-14 е навън.
16-ката работи на 1450 вата (моментна). За 23 часа работа - консумирани 29 киловата.
10-ката в детската на 648.(моментна). За 23 часа работа - консумирани 10.7 киловата.
Задание 24, auto fan.