http://www.hypercore.co.nz/aircon/pr...px?item=68967I ей тук има някакви данни за консумацията при мин и макс.Отваряш спецификацията.
http://www.hypercore.co.nz/aircon/pr...px?item=68967I ей тук има някакви данни за консумацията при мин и макс.Отваряш спецификацията.
За каква лудница говориш,и кои са ''другите шумове'' (ако не е тайна)???Първоначално публикувано от stridata
Днес и на мен ми монтираха две машини msz-ge25va. Първите ми впечатления са положителни... но все още е топло времето.Ще видим тепърва как ще се справят в стаи от 12 и 16 кв.м съответно. Иначе наистина са тихи!
Моторчето на жалузите и припукването при смяна на тумпуратурата са другите, а лудницата при дефрост се състои в свистене като гума пробита с нож и невъобразимо пукане!Първоначално публикувано от d_imige
Според мен всичките тия шумове са допустими за детска играчка, но не и за подобна техника!
Не знам дали това е характерно за всички GE-VA,но определено е така при моя FD25VA.Може би и GE има бърз дефрост на макс. мощност като от това страда комфорта.Аз отдавна превъзмогнах този факт
Моят явно още не е правил дефрост, защото не съм чувал подобни звуци :P. Тръбен път 3.5 метра.
Колеги някой правил ли е тази операция?Дакаже при него как е?А доколкото разбрах този джъмпер отвън на пластмасата прави така,че дефроста е по-мощен и по -кратък.От тов али се опасявате,че не е хубаво за системата?>Или за друг джъмпер говорите?Първоначално публикувано от MatZo
Сложете си тампони, аз миналата година след първият дефрост ги сложих и сега шума при дефроста е същият като при нормалната работа. Разбира се, след като размрази форсира за да навакса по-бързо и след две три минути намаля оборотите, при което минава през обороти,равни на тези в резонанс.Точно тогава ако няма тампони бръмчи, ако е такъв проблема тампоните го оправят.
Колко градуса ви е температурата в стаята спрямо зададената.Става дума за msz ge25.Питам защото при мен е 3 - 4 градуса по ниска . Интересното е че горе до вътрешното тяло е точно толкова, явно имам лоша циркулация.Да отбележа че вентилатора е на авто ,клапите максимално на долу а режима е отопление.
boroboro пробвай, като повдигнеш клапите нагоре с една-две позиции,да не се създава топъл ''балон'' около климатика.Или да няма по обемиста мебел под него,да рикушира струята нагоре и да го лъже.
1° над зададеното държи при мен засега, но още е топло. За да е 3-4° по-ниска или имаш огромни загуби още отсега, или около него по някаква причина е топло и се лъже.
Имаш ли някакви мебели около климатика или нещо, което възпрепятства въздушния поток.
И при мен е или колкото съм задал или малко по-нагоре както при deian. Аз го държа на 21-22 градуса. Не знам, ако го държа на по-топло как ще е.
Стаята е празна.Благодаря за съветите, довечера ще пробвам.А иначе ако увелича градусите си прави по висока температура доста бързо, от където смятам че мощност си има.Изходящата температура е 53 градуса при зададена 31 )(за пробата само) и то на макс вентилатор.
Я кажи на колко го държиш когато ти държи 3-4 градуса по-малко?
25 градуса .Неразбирам какво се получава.Възможно ли е топлия въздух да се отразява от пода и да се връща, и така да лъже датчика.Стаята е 16 кв. височината е 2,60 а тялото е монтирано на 2,10 мерено от долу