И футбол, и футбол Има едни по-малки гумени топки и ги подритва по стената, а бюрото, като махне стола настрани, обикновено е футболна врата.Добре, че филтрите са ситни и улавят праха, та обменника е сравнително чист, това лято го чистих малко.
И футбол, и футбол Има едни по-малки гумени топки и ги подритва по стената, а бюрото, като махне стола настрани, обикновено е футболна врата.Добре, че филтрите са ситни и улавят праха, та обменника е сравнително чист, това лято го чистих малко.
някой можели да кажи коя година е модела Mitsubishi MSZ-GE25VA ,днеска се сдобих с такъв и на вътрешното тяло ми пише 2011.8 но знам че хората го имат споделят за него от миналата зима .....иначе супер топли поне в тези външни температури сега
доста се продава значи този модел на моя пише year manufacture 2011 08 ... важното е да ми върши работа и да нямам проблеми
здравейте имам въпрос ,
преди 2 дена ми монтираха Mitsubishi MSZ-GE25VA ,и при въпроса ми ще го вакуумирате ли? единия от монтажистите ми се изсмя другия незнам точно какво каза.... въпроса ми е било ли е нужно на 100%-та ако е да ? и сега като не е вакуумиран какво става какви са рисковете за машината, и дали да търся фирмата / собственика/ за обяснение
Напиши името на фирмата да се знае на кои не им се работи.
Да напишиши фирмата да предпазиш други потребители Това не е редно коео са ти направили Ако са ти го продухали поне сигорно ше работи А ако неса го продухали направо саму писнали фреона то няма да работи както трябва и ще имаш проблеми рано или късно И рещението е да наго ползваш да се източи и нанова дасе зареди както трябва Но незнам дали таз фирма ше направи тази процедура
Имам въпрос към специалистите. Възможен ли е следния сценарий. Компресора работи, фреон под високо налягане постъпва във вътрешното тяло, кондензира и отдава топлина. Дотук добре. Достига си зададената темп. и компресора спира. Възможно ли е този топъл течен фреон, поради спада в налягането, да започне да се изпарява във вътрешната пита и рязко да я охлади. Вследствие на което се чува това пукане. След 3 мин. компресора пак тръгва, постъпва топъл фреон във вече охладената пита и следва нова реакция и пукане. Според мен това се случва с моята машина. Някой да е попадъл на такъв случай. 100% съм сигурен че машината има проблем и не работи както трябва.
IVO-1977, Това което питаш не е възможно и не се случва.
Прочетох назад в постовете ти за терзанията, които имаш след като легнеш да спиш с различни шумове и пукания свързани с климатика. Моето предложение за решаване на проблема е преди да легнеш да спиш да изключиш климатика от дистанционното. Изключването няма да навреди по никакъв начин на климатика, защото компресора си има подгряване и то си работи от време на време независимо дали климатика е включен или не от дистанционното. Сутринта за климатика няма да е проблем бързо да навакса леко спадналата температура. Ако пък обичаш докато спиш да ти е топло може да си купиш и ползваш инфрачервен лъчист панел или радиатор с терморегулатор.
Въпреки, че с това си вадя хляба бих казал, че не съм особен фен на отоплението с климатик. И една от причините е точно тази, че уредите макар и с инверторно управление имат относително висока долна граница на спиране, което превръща в топли зими като тази климатика в on/off уред, от което пък са възможни всички вариации на темата пукане, пъшкане и т.н.
Единственото спасение както пише valen1 по-горе е бутона off на дистанционното или подмяната на този с по-малък климатик. Не случайно се произвеждат и 20-ки, но първо трябва да се направи справка със сервизното, защото е възможно същата тази 20-ка да си е чиста 25-ца със същия долен праг и просто по-нисък горен.
В някаква степен вариант е и колкото и странно да прозвучи мултисплита, тъй като при него не може да се спре притока на хладилен агент в тялото. За да бъда по-ясен имам един клиент с 18-ка в хола и 9-ка в спалнята с общо външно тяло, който сподели, че много рядко се налага да пуска 9-ката, тъй като като работи 18-ката в хола малката спалня се отоплява достатъчно просто от преминаващия хладилен агент през нея. Но това предполага естествено поне едно вътрешно тяло на мултисплита да е пуснато.
Има и по-малък модел и той е GE22,обаче в каталога го дават само за монтаж към мултисплит и няма данни за хладилна/отоплителна мощност,нито пък за минималните им прагове,под които изключват.
Мисля,че го бях споделил в някоя друга тема,но въпросът с пукането и пъшкането аз го реших след "донаместване" на вътрешното тяло.Явно при монтажа е сложено на планката с леко напрежение в тялото и един ден го откопчах отдолу и след това го извадих и отгоре от ушите на планката и и го сложих пак,като преди това леко понаместих тръбите отзад да не заемат толкова място.Не бяха хубаво наместени и те.
Та в крайна сметка се оказа,че оттогава не съм го чул да "пукне" при нормална работа.Това е половината решение на проблема.Другата половина е пукането при дефроста - климатика е конвенционален Дженерал 12USB,който при температури около нулата прави дефрост на 7-8 часа(напълно излишен).Една вечер ми светна,че тези 7-8 часа са акумулирано време и ако го изчакам в момента ,в който е изключил и го изгася и го пусна след 3-4 минутки,това акумулирано време се нулира и дефрост няма да прави през нощта.
Ясно е,че така се лекува следствието,а не причината,но все пак дано това "понаместване" да помогне и при някой друг.
Относно дефроста,при инверторите,там е ясно че при Иво няма да помогне моята рецепта,защото дефростите са доста по-начесто.
Някой може ли да каже този модел подгрява ли си компресора, в изключено състояние, при студено време. Някъде бях чел, че има тази опция при премахване на някакъв джъмпер на платката. Въпроса е, прави ли някакво подгряване въобще без премахнат джъмпер?
Функцията фабрично е изключена и трябва да се включи при монтажа.Тогава при температури поз +20 градуса консумира 50 вата за подгряването.
Искаш да кажеш, че при включване на тази опция компресора ще се подгрява и при 19-20 градуса външна температура...това е доста висока граница. Доколкото съм срещал за други модели тук във форума подгряването започва под 7-8 градуса. Не казвам, че не е така просто питам правилно ли съм те разбрал.