Продължавам да настоявам за аргументи, а защитниците на гласа "ПРОТИВ" продължават да не предоставят такива.
D.Petrov разпали духовете с цинизма си, но циничен, не означава грешен.
Време е нашего брата да се събуди и види нещата от реалността:
1) лошите американци до момента са вкарали "state of the art" бойна техника у нас, която защитава въздушното ни пространство, наляли са $60млн и са отворили ~800 раб. места.
2) горките араби, дето искат да живеят свободно, заплашват със смърт всеки, който дори си направи шега с тях ("смърт на Дания") и обезглавяват невинни български тираджии, без никаква провокация
Ами и аз нямам нищо против да ги вразумят със сила, щом от добро не рaзбират (за което изречение ме банвайте, ако искате). Замислете се какво щеше да ни се случи, както и на всяка една не-ислямска страна, ако силните бяха мюсулманите, а не САЩ.
Предпочитате да живеете в непрекъснато развиващ се технологичен свят или да прекарате живота си биейки чело в земята по 3 пъти на ден, стареейки в безвремие?
На арабите ли дължите разработката на персоналния компютър, зад който седите в момента? На арабите ли дължите Интернет, благодарение на който сега обменяме мисли във форума на Сетком? На арабите ли дължите телевизията, радиото, автомобила...в същност какво съществено откритие са направили арабите в последните 1000 години- никакво. Те знаят да бият чело в земята и да убиват в името на Аллах.
Припомнете си историята - 500 години кой ни е клал като добитък, християни ли?...Или може би ще кажете, че не имало такова нещо като робство, то е било само "присъствие" по нашите земи. България не е преставала да съществувала като държава и у нас просто са се разхождали доста мюсулмани-туристи и такива, търсещи взаимоизгодна търговия, понеже заради добрите ни отношения границите са били отворени...смях...
Събудете се, хора! Точно както D.Petrov каза "безплатният обяд свърши" - нямо го Биг Брадър - СССР, който по идеологически причини, да се грижи за нашата сигурност, докато ние си живуркаме безметежно. Новият Биг Брадър - САЩ, не вярва в идеологии, а в търговия, защитата трябва да си я платим. Как ще се сключи сделката е въпрос на компетентност на правителството, което я сключва - дали ще е изгодна или не, зависи как се направи, но сделка трябва да има.
Никой не твърди, че САЩ са иделни - напротив и на мен хич не ми харесват, но е по-добре САЩ и ЕС, отколкото чалми.
С тези, които казват, че не им трябва ЕС, защото цените щели да станат в ЕВРО, просто в момента не желая да комуникирам, защото ще си изпусна нервите...Докато влизането ни в НАТО и американските бази у нас мога да приема спорен въпрос, членството ни в ЕС просто за мен не подлежи на обсъждане.