Вижте резултатите от анкетата: ЗА или ПРОТИВ американските военни бази у нас?

Гласували
68. Не можете да гласувате в тази анкета
  • ЗА

27 39.71%
  • ПРОТИВ

31 45.59%
  • Без мнение

10 14.71%
Страница 8 от 12 ПърваПърва ... 678910 ... ПоследноПоследно
Резултати от 106 до 120 от общо 174

ЗА или ПРОТИВ американските военни бази у нас?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Oct 2002

Re: ЗА или ПРОТИВ американските военни бази у нас?

Терорист, терорист, империалисти само им се иска. Не знам как по друг начин се нарича нападението над суверенна Югославия, Афганистан, Судан, Ирак и т.н. и т.н.
    П.С. Новина на часа:
    "Яп де Хоп Схефер: НАТО не планира да използва базите в България. Съвместните военни съоръжения, които България и САЩ ще използват на българска територия са предмет на отношенията на двете страни." Хаха, дотук с базите на НАТО.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Nov 2003

На привържениците на базите мога да пожелая бързо забогатяване, в долари естествено. Тичайте да си купувате ибрици, защото и американците трябва да си мият задниците, а пък и другите службици вече свършиха.

За мен темата се изчерпа. Мога само да приветствам мненията на колегите и колежките (винаги съм знаел, че българските жени оценяват реалистично обстановката), които се изказаха против.
    Аз бях до тук.

4. Senior Member
    Тук е от
    May 2004

Продължавам новината на Ivo Wolfen:

Яп де Хоп Схефер: България се разви като много ценен съюзник на НАТО

Генералният секретар на Алианса благодари на софиянци за търпението им, тъй като за много от тях срещата е свързана с неудобства

27.04.2006, НетИнфо.БГ

"Генералният секретар на НАТО Яп де Хоп Схефер заяви, че щом всички външни министри на страните, съюзници в алианса, се събират в София, това е доказателство, че България е силен и доверен съюзник.

В интервю за БНР той напомни за участието на страната в Афганистан, Косово и Ирак и каза: "България се е развила като силен и надежден партньор в НАТО, на който ще се разчита за участие и в бъдещите операции на алианса".

Генералният секретар подчерта, че на неформалната среща няма да бъдат приемани решения. И добави: "Разбира се, може да се очакват дискусии по много въпроси: партньорските отношения на НАТО - как да укрепим съществуващите и как да градим нови. Със сигурност ще се говори дали и какъв сигнал трябва да се даде на страните, които се стремят към членство. През втория ден очаквам повече внимание да бъде отделено на политическите аспекти на операциите на алианса в Афганистан, в Косово и може би в Дарфур".

Според него важен процес, който трябва да продължи, е военната реформа. "Винаги е добре тези процеси да се ускоряват. Важното е НАТО и България в крайна сметка да имат необходимите сили, които да използват в настоящите ни операции и мисии. За България това означава фундаментално преструктуриране и реорганизация, но според мен тя е на прав път", заяви генералният секретар.

В отговор на въпрос дали съвместните българо-американски военни съоръжения на българска територия ще бъдат използвани и от алианса, Яп де Хоп Схефер каза: "Това е двустранно споразумение между България и Съединените щати. Не виждам каква полза може да има НАТО от тези съоръжения в момента, но погледнато по-общо, разбира се, за пакта е важно, че главната страна - членка в него, влиза в подобна договореност с друга съюзническа държава. Но наистина на този етап не виждам вариант НАТО да използва тези военни съоръжения".

Запитан за предвижданията му по отношение на близките до България балкански държави, генералният секретар на НАТО заяви, че този е един от важните въпроси, които ще се обсъждат в София.

"Знаете, че НАТО поддържа политика на отворени врати, но страните, които се стремят към членство, трябва да изпълнят определени критерии. Вие в България добре знаете това. Така че, всичко зависи от това как се справят тези страни. Не бива да се смята, че щом има натовска среща, непременно ще има и важни решения по този въпрос. Политическо решение на определен етап ще трябва да се вземе, но определяща ще е подготовката. Искам все пак да повторя и да подчертая, че вратата на Алианса остава отворена за нови държави членки.

В края на интервюто Яп де Хоп Схефер изрази съжаление за проблемите, които със сигурност срещата причинява на жителите на София, защото този вид срещи винаги изискват специални мерки за сигурност, особено в наше време.

Той благодари на софиянци за търпението им, тъй като за много от тях срещата е свързана с неудобства."

Линк: http://news.netinfo.bg/?tid=40&oid=879531

5. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

DPetrov
    Това е от http://www.journey.bg/guide/guide.ph...try=40&gtype=6
    Цитат
    Всяка година в началото на август светът отбелязва най-ирационалното престъпление срещу човечеството в историята на цивилизацията. На 6 август 1945 г. САЩ пускат първата атомна бомба над японския град Хирошима (о. Хонсю). Загиват 140 хиляди цивилни граждани. На 9 август 1945 г. втора американска атомна бомба изличава град Нагасаки (о. Кюсю). За броени минути изгиват неговите 74 хиляди жители. Всички следи от цивилизация на площ от 25 хиляди квадратни мили са унищожени. До края на 1950 г. още 230 хиляди японци умират от пораженията на лъчевата болест. До 80-те години на XX век морето продължава да изхвърля на японския бряг риби-мутанти с тумори и уродства.

В средата на 90-те години изтече 50-годишният срок за класифициране на документите от онова време и Вашингтон разсекрети част от тях. Те се оказаха достатъчни да покажат, че историята на Втората световна война, която светът познаваше дотогава, е била фалшива. Бяха потвърдени хипотези, които официозната пропаганда отхвърляше презрително като "теории на конспирацията". Например че ЦРУ е създадено от есесовци по силата на преговори със САЩ, проведени доста преди края на войната в швейцарските Алпи. Беше развенчан митът за Пърл Харбър. Станаха достояние и много факти, свързани с Хирошима и Нагасаки.

Тълкуванията, че основната цел на атомните бомбардировки била "час по-скоро да се сложи край на нацистка Германия", но била бомбардирана Япония, а не Германия, защото във Вашингтон се страхували, че "ако взривното устройство не се задейства, бомбата може да попадне в ръцете на Хитлер", са нелепи. Германия е подписала капитулация три месеца преди това. През август 1945 г. тя е вече окупирана от победителите, които са си я поделили на сектори, в Берлин се разпорежда генерал Джордж Маршал, а Фюрерът няма никаква възможност да грабне една неизбухнала атомна бомба и да се възползва от нея, защото по това време той изтлява в своя бункер под формата на кофа пепел! Колкото до останалите живи хитлеристи, през август 1945 г. те вече работят за създаването на ЦРУ под ръководството на своя стар-нов шеф Райнхард Гелен.

Действително, решението на Вашингтон да бомбардира двата японски града поразява със своята животинска тъпота. Не е лесно да бъде обяснено. Два града, в които по това време живеят само жени, деца и старци, неспособни да служат в японската армия, биват изпарени в момент, когато Втората световна война е практически приключила.

Император Хирохито е започнал преговори за мир със СССР още на 21 май 1945 г. чрез съветския посланик Малик в Токио. Планирана е визита на принц Конойе в Москва за преговори с Молотов.

На 10 февруари 1945 г. 90 самолета Б-29 сриват Токио. На 23 февруари още 172 американски самолета сипят адски фосфорни бомби и изпепеляват руините. Японската столица вече не съществува. Загиват 138 хиляди жители, а осакатените са милион.

В началото на юли 1945 г. приключва и епичната битка за Окинава, продължила 82 дни. Загиват 100 хиляди от бранителите и още 150 хиляди цивилни от 450 хилядното население на острова. Американците дават 12 хиляди жертви. Всички окинавски градове са изравнени със земята. Няма индустрия, инфраструктура, земеделие, дори жилища.

Иначе казано, към август 1945 г. Япония е на колене. Впрочем тя се опитва отчаяно да капитулира още от края на 1944 г. Не є е позволено. Вашингтон иска първо да изпита новото оръжие върху мирно население, а за целта е нужно Токио да бъде поне формално във война със САЩ. Очевидно е също, както посочва представения по-долу анализ на американското сп. "Каунтърпънч", че не особено интелигентният Трумън е искал да уплаши СССР с новото си оръжие. Сталин, естествено, не се поддава на ядрения рекет. Руските войски хладнокръвно нахлуват в Манджурия и за 10 дни побеждават остатъците от японската армия там. Към 15 август 1945 г., когато Япония най-после успява да подпише капитулация, всички анализатори са вече наясно, че поради кървавия, месиански идиотизъм на Труман Китай ще бъде червен поне за следващите 70-80 години. Така че двете бомби не могли да изиграят и никаква политическа роля, освен че не донесли никакво военно предимство на САЩ.

Още се спори и по какъв критерий са били избрани Хирошима и Нагасаки. Някои твърдят, че голямата гъстота на населението в тях е гарантирала успешно експериментиране на новото оръжие. Но в Япония е имало и още по-гъсто населени градове. Други допускат, че онези, които са взели решението за атомните бомбардировки, са искали да унищожат най-голямата компактна общност от азиатски християни, която по онова време е съсредоточена в Нагасаки и префектура Хирошима.

Спорът по въпроса вероятно ще продължава въпреки своята безсмисленост. Изминалите 60 години показаха, че избиването на цивилно население е самоценност за кастата, която управлява "корпорация Америка". Нейната ценностна система е антагонистична на нашата. Поради това употребата на това "варварско оръжие, недостойно за християни", както отбелязал американският адмирал Уйлям А. Лийхи в книгата си "Аз бях там", е непонятна за нас. Тази каста продължи практиката на масови убийства на беззащитини хора във всички свои следващи агресии* до ден днешен. Военна и политическа логика или просто здрав разум в нейните действия няма. Тя го прави за удоволствие. Като упражнява безнаказано най-голямата си ценност * силата да унищожава "асиметрично" невъоръжени хора, тази каста си доказва, че е над закона, че всъщност нейната воля се явява закон за останалия свят, с което гъделичка месианските свръхидеи, от които неизлечимо страда. Тя може да бъде заставена да ги забрави само със серия от крупни военни поражения, ако срещне равностойна контрасила. Не е невъзможно.

Ти и други борци срещу тероризма огледайте първо себе си.
    "О лицемерино.Първо извади гредата от своето око преди да видиш сламката в очите на брата си." - Това е от библията.Нали беше християн-демократ.

6. Senior Member Аватара на Wise
    Тук е от
    Oct 2004

Е, престанете с атомната бомба. Над Берлин ли беше по-добре да я люснат????
    А Чернобил някой споменава ли, освен компютрите, че пак се заразиха.
    Каква е била алтернативата тогава - камикадзета, япончета??
    Слезте на земята малко.

7. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от badr
    ...@Лазаре
    Бих ти препоръчал филма 9/11 по Файерхент.С изненада ще видиш някои интересни факти от възхода на Буш и финансирането му от семейството на Бин Ладен,не само прегръдки и не само Буш втори ами и Буш първи.Ще видиш кой създава и кой финансира компаниите и на двамата.Документален филм.Автора съвсем не е ислямски фундаменталист.
    Там се говори и за едни скромни суми от порядъка на 700 000 000 000$.
    Правилно сте прочели 700млрд.Неопровержими факти...
    Ами народа го е казал - храни куче да те лае .А пък бай Ганю: Имал си бол пари - платил си! То в Бг нямаше ли такива примери - спомни си за парите на Чорни и за "благодарността" после на подкрепените.От дяда си знам,че политиката е ку :cens: и продължавам да се уверявам!
    Та по една или друга причина Бин и Буш в момента не са приятели нищо,че във филма се прегръщат,но утре техните наследници може да се обединят срещу нов противник и ние пак да издухаме супата

8.  

9. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003

Мнението си написах по-горе, няма да се повтарям.
    Намесвам само заради два типа изказвания тук.

@FearMe
    Това, че според мен има цинизъм в конкретния ти пост не означава, че те определям като "циничен атеист". Ако беше така, повярвай ми щях да го напиша.
    И точно заради това, че познавам достатъчно добре възможностите и "багажа" ти съм си позволил да те коментирам. Ако мислех, че си тъnak никога не бих те закачил. Останал съм с впечатление, че си достатъчно умен за да разбереш, че няма нищо лично в поста ми, просто така изглежда отстрани. Доста крайно, фанатично атеистично. Съжалявам, ако съм те обидил, не е било това целта ми. Целта ми беше да покажа, че допускаш емоциите ти да надделеят на чистото академично разсъждение по конкретната тема.

@Lazy Dog
    Никак не обичам някой да ме гледа "отгоре" и да се опитва да остроумничи по мой адрес с фрази, като "бедни ми народе". Не е лошо човек да се погледне отстрани, да прецени ясно какво представлява.
    ...
    Доста неща още бях написал, но ги изтрих, защото не си струва да те обиждам.
    Препоръчвам ти членство в "Атака", точно толкова ми се струва потенциала ти.

За подобен тип поглед върху статуса на страната ни важат фразите:
    "На гол гъ3, чифте пищови".
    И другата фраза характеризираща ксенофобски настроената част народа ни.
    "Хем нacpaн, хем голям"

Преди време Любен Дилов - син, беше предрекъл: "В бедната ни България, скоро ще останат единствено хора виждащи страната ни на три ракии или на три морета."

10. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2001

Равносметката е тежка,но обединения свят продължава да отстоява идеите си и човешките принципи за свобода

Дори нещо повече:САЩ,НАТО и целия християнски свят,в това число и България,помагат на тези които искат да ги унищожат:Нещо непонятно за тия със прането на главите,но присъщо за жалостивия и потресен от зверства западен човек

Ние помагаме дори и на враговете си

[img width=427 height=600]http://dpetrof.hit.bg/H4/web_050103-N-9951E-100.jpg[/img]

Довчера врагове,днес ислямските жени и деца С ТРЕПЕТ ПРИЕМАТ ПОМОЩА ОКАЗАНА ИМ ОТ САЩ

[img width=427 height=600]http://dpetrof.hit.bg/H4/web_050107-N-9293K-254.jpg[/img]

[img width=427 height=600]http://dpetrof.hit.bg/H4/web_050109-N-0057P-014.jpg[/img]

Със усмивка на лицата,и сълзи в очите угнетените от собствените си лидери приемат хуманитарната ХРИСТИЯНСКА помощ

[img width=427 height=600]http://dpetrof.hit.bg/H4/web_130113-N-8668H-067.jpg[/img]

Майка и дете ликуват,усмихнати ,готови да приемат помоща оказана им от нашите партньори

Когато те ударят по едната буза,обърни и другата...огромните танкери на ХРИСТИЯНСКИЯ свят достигат и най отдалечените талибански колиби,помагайки на тези които иска да ги унищожат

Разбрали истината,стискайки заветната храна и вода в ръцете си младите се пробуждат и отдават чест на техните спасители от цивилизования свят,към който те може би ще се присъединят

[img width=427 height=600]http://dpetrof.hit.bg/H4/web_050106-N-4166B-488.jpg[/img]

Ето това е още един довод за правилността в пъта на България!

11. Senior Member Аватара на Wise
    Тук е от
    Oct 2004

Е - не
    това ме довърши
    Искам, по-точно моля, да се заключи темата....

12. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003

Защо?
    Снимките са си снимки. DPetrov влага доста сарказъм в написаното, но все пак това са си снимки.
    И пак отиваме на плоскостта USA са лоши защото воюват и понеже са лоши не им искаме базите при нас.

Арабите не искат бази у нас, но по принцип са против лошите, респективно значи са добри.

Нищо, че искат да избият всички неверници [неведнъж показаха как точно].
    Ние също влизаме в графата "неверници", както и всички НЕмюсулмани.
    Та те са от добрите и са ни ценни като приятели, нищо, че искат да ни избият.

Така че, нека който пише да се съобразява с това, че темата не засяга арабите и военната политика на USA, а изисква отговор на въпроса "За или Против ..." и защо.
    Просто отговорете на въпроса на Ghost.
    Против, защото ...
    или
    За, защото ...

13. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2001

нека оставим на страна САЩ!Те УЖ са Империята на Злото!
    Както мислят обаче МУДЖАХИДИНИТЕ за нас,миролюбивите европейци?
    FearMe i Malone го споменаха ,аз ще конкретизирам със снимков материал

Ето ги нашите ХРАНЕНИЦИ

Въпреки че същите живеят и работят в Европа и се ползват от благата и те искат нашето унищожение!

И въпреки всичко което Европа прави за родните им стани,публикувано във материала ми по горе

както по рано спомена Slero:за това няма дръго име освен ДЖИХАТ

Още една причина за САЩ базите в БГ

[size=14px]НЯМА БАЗА ЗА ПРИТЕСНЕНИЕ ПРИЯТЕЛИ,ТЕ БДЯТ![/size]

14.  

15. Senior Member Аватара на Wise
    Тук е от
    Oct 2004

Ами защото ще ни покажат снимки от Виетнам или Корея.
    А това няма нищичко общо с въпроса. Ние ще им покажем от Батак - рисунки де.
    А може и видео да пуснем - от Ирак, с обезглавяване на българи.
    Какво се опитвате да коментирате? И с какви средства? Аз не съм За.
    В някои глави кънти още залпът на Аврора, а в други - Хирошима.
    Еднакво са опасни.
    Спрете се.
    Аз бях до тук.

16. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

@DPetrov
    Спомням си едни други снимки от преди 65 години - войниците на Хитлер раздават парчета черен хляб на изгладнели украинчета.
    Извинявай "приятелю", но това е обикновен цинизъм. Стореното от хитлеристите после беше наречено в един разтърсващ филм "Обикновен фашизъм". Нека някой от привържениците на явлението "Бази на чужда територия" ми отговори смислено на два въпроса:
    1. Кога за последен път е имало чужди военни бази на българска територия? ( приемам факти, а не журналистически патици) и предупреждавам, че макар и инженер по професия познавам много добре военната история.
    2. Кога Америка е нападната от друга държава, народ или племе на собствената си територия и народа и е изпитал на гърба си ужасите на войната?
    3. До къде се простират американските интереси? (Този въпрос е риторичен)

17. dva
    dva е офлайн

Тук е от
    Mar 2006

Аз лично виждам нещата така:
    Базите ни трябват, заради куп причини - пари, подкрепа, достъп до съвременно оръжие (справка - самолетите тип "Летящ ковчег" и двата трабанта до тях в Националния исторически музей на фона на поршето в Top Gun")
    Протестите трябват, за да се види колко е висока цената на тези бази, колко скъпо трябва да се плати за тях, как е на косъм работатат да не стане и т.н.
    ...
    един кадърен политик и дипломат може да се пазари много здраво с такива козове в ръка, ако наистина работи за народа си ... само не съм сигурен че ние имаме такива ...

18. Member
    Тук е от
    May 2004

Цитат Първоначално публикувано от BerkStock
    Според мен който мисли трезво и разсъждава обективно, е напълно наясно, че наличието на всичките тия фундаменталисти, екстремисти, терористи, Бен Ладен, Ас Заркауи и т.н. е продукт от мераците и дейността на САЩ в Близкия Изток, а не обратното. Спомнете си изкуственото създаване на "държавата" Израел и целта на това действие. Точно тая всемирна американска инвазия мен ме тревожи поне 100 пъти повече, отколкото самите 'терористи'.

Всеки вика 'Базите не са с цел правене на война' и тем подобни, а всъщност точно от една война, в която участват, САЩ имат най-много полза и не ми казвайте, че трябва да ви обяснявам защо. И понеже е повече от ясно, че бъдещите войни, инициирани от САЩ (а не от 'терористите'!), ще бъдат в Близкия Изток, разполагането на военни бази в България (и околността) им е добре дошло.

[color=red]Кой още не е разбрал и осъзнал, че терорист номер 1 в света всъшност са самите САЩ?! А в момента и ние се нареждаме до тях...

Цитат Първоначално публикувано от Wise
    Ами те автомобилите избиват повече хора от Калашника.
    Не е така, автомобилите не убиват, убиват шофьорите.

Цитат Първоначално публикувано от Malone
    Защо?
    Снимките са си снимки. DPetrov влага доста сарказъм в написаното, но все пак това са си снимки.
    И пак отиваме на плоскостта USA са лоши защото воюват и понеже са лоши не им искаме базите при нас.

Арабите не искат бази у нас, но по принцип са против лошите, респективно значи са добри.

Нищо, че искат да избият всички неверници [неведнъж показаха как точно].
    Ние също влизаме в графата "неверници", както и всички НЕмюсулмани.
    Та те са от добрите и са ни ценни като приятели, нищо, че искат да ни избият.

Така че, нека който пише да се съобразява с това, че темата не засяга арабите и военната политика на USA, а изисква отговор на въпроса "За или Против ..." и защо.
    Просто отговорете на въпроса на Ghost.
    Против, защото ...
    или
    За, защото ...
    Ти ми отговори защо Руснаците не се намесват в подобни "инициативи"(Само не ми давай пример с Чечня).
    Като гледам тези снимки все едно гледам новото филмче за Исус...

Аман от пропаганда...

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 8 от 12 ПърваПърва ... 678910 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 0
    Последно: 20-05-12, 21:56
  2. Проблем с бази данни на Delphi
    От zloRadi във форум Програмиране
    Отговори: 3
    Последно: 15-11-08, 12:16
  3. P2P мрежите ще разорят американските фермери
    От Black Adder във форум Коментирай новина
    Отговори: 5
    Последно: 27-06-07, 17:12
  4. Военни маршове
    От DPetrov във форум Музика, филми и театър
    Отговори: 2
    Последно: 08-10-04, 13:32
  5. американските мотороли били...
    От MoPcKu във форум Смартфони, телефони
    Отговори: 31
    Последно: 25-09-03, 16:27

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе