Страница 3 от 6 ПърваПърва 12345 ... ПоследноПоследно
Резултати от 31 до 45 от общо 85

Авторското право ограбва

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003

Re: Авторското право ограбва

Интересно защо вестниците се избиват да продават двд-та с български филми от 60-те и 70-те години, но не съм видял някой да пусне двд със съвременен български филм. Мисля че министерството на културизма и склуптуристите може да почнат кампания за осъждане на весникарите за дискриминация на съвременото бг кино.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Dec 2003

Цитат Първоначално публикувано от XaMaB
    Интересно защо вестниците се избиват да продават двд-та с български филми от 60-те и 70-те години, но не съм видял някой да пусне двд със съвременен български филм. Мисля че министерството на културизма и склуптуристите може да почнат кампания за осъждане на весникарите за дискриминация на съвременото бг кино.
    Защото вестника ще струва много повече.
    А авторски права на склуптор се взимат като сложиш сергия с домати отпреде и понеже склуптори до кенеф рядко се правят..!

4. Member
    Тук е от
    Jun 2005

kafka хората, които ме познават тук знаят, че никога не бих седнала да защитавам Malone - най-много да се съглася с някое негово мнение от чиста обективност. НО! с риск да излезе така, че заставам на негова страна, ще си позволя да се включа в разговора с няколко забележки към теб, свързани с неща, които определено ме подразниха.
    1. започваш да спориш твърде необосновано и някак с безпочвена и може би донякъде излишна язвителност. Не че точно аз трябва да го казвам това, но все пак в случая наистина така излиза.
    2. не виждам защо трябва да се правиш на грандоман, само заради липсата на аргументи, с които можеш цивилизовано да защитиш тезата си
    3. вече навлизам в по-голяма конкретност:

.:: редактирано ::.
    и също така:
    .:: редактирано ::.

4. трябва ли да споменавам, че и с историята не си наясно? или на фона на пропуските ти в българския език, този факт ще мине незабелязан

въпросът ми е: трябва ли видимо невежи хора най-редовно да определят чрез некомпетентното си и неграмотно изказано мнение съдбата на културата в и без друго културната ни държавица?
    kafka, айде вкарай малко скромност, защото ако седна да ти вадя правописните грешки и от останалите ти постове, никак няма да се почувстваш потомък на Ангеларий. и, моля ти се, недей да петниш историческите ни фигури, нареждайки ги наравно с еснафската си личност. Моите уважения, но мисля, че заради такива като теб сме на тоя "хал" откъм култура.

5. Member
    Тук е от
    Feb 2001

Седя, стоя си тука, чета си темата и се чудя защо се карате...
    Kafka, съжалявам за състоянието ти (физическо), но все пак мисля че нас ни дразни друго.
    Ще се опитам да го обясня, поне от моя гледна точка:
    Ами ...аз в България виждам много, ама много малко култура.
    Всичко покрай масовата комерсиализация се изроди.
    Няма ценностна система, няма морал, няма култура.
    Ще ме извиняват всички, но аз почти не харесвам, не слушам, не тегля българските "творци" (изключавам народните).
    Да не говоря за родното кино - пак се извинявам, ама никога не съм бил фен на родното кино, колкото и гадно да звучи.
    И като капак на всичко това - тази кампания, която масово залива медиите. Някак си ми изглежда нито на място, нито се вързва с нещата в България.
    Нямам намерение да ограбвам творчеството на нито един от тези които са се включили или да купувам/слушам/тегля/зяпам негови творби.
    Още повече пък да ме поучава и да ме подтиква такова "културно" правитеслтво и политици.

6. Member
    Тук е от
    Jan 2005

в един сутрешен тв блок наскоро се разправяха за тази кампания - бяха някакви певци или нещо подобно - та хората уточниха - искат да им се плаща процент за това, че им пускат песните в заведенията (доколкото смътно знам радиата май си плащат за излъчването на песни например, може и да греша, не съм наясно...);

стана дума и за интернет свалките, но не акцентираха много върху това (даже казаха, че като нямат аудитория, примерно на филма им са дошли 50 човека, защото е бил пуснат в някакво затънтено кино и то само един път, се радват, че го свалят от интернет, така повече хора щели да се докоснат до изкуството им...)

7. Member
    Тук е от
    Dec 2003

Цитат Първоначално публикувано от Cko
    kafka, моля спазвай добрия тон! Всеки си има мнение и правото да си го пази, но ти единствен ругаеш по съфорумците. Благодаря за вниманието
    Не ругая! Селянин не е ругатня, ако някой обвинява без да мисли, в бездарие и става дума за един човек!
    А солташак мисля знаеш какво е.

8.  

9. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003

Kafka, на оператора дължат ли се авторски права? И ако да, за какво?
    Когато нещо е снимано, предполага се, че оператора си е получил възнаграждението и отношенията му с продукцията са приключили.
    Не мисля, че оператора е автор на нещо, освен ако не е и той самия продуцент.
    Айде онзи с микрофона с дългото рамо и той авторски права да иска ...

И ... убеди ме че си надарен оператор, дай примери ...

10. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2003

Аз никого на сила не карам да пее, да пише книги, да снима или да се снима във филм, направили са го по собствено желание и за пари.
    Е аз съм решил че за това което са направили, парите не си струват, както не давам пари на уличните музиканти ако свирят фалшиво
    По логиката на алчните издателски акули, аз трябва да дам пари на уличния музикант, независимо дали ми харесва или не.
    А че нашите гъзоблизци от Министерството на културата са решили да се правят на много големи защитници и пак са я свършили като кучето на нивата - дай боже Прокуратурата да ги нагази. АМИН.

11. Member
    Тук е от
    Dec 2003

Цитат Първоначално публикувано от Malone
    Kafka, на оператора дължат ли се авторски права? И ако да, за какво?
    Когато нещо е снимано, предполага се, че оператора си е получил възнаграждението и отношенията му с продукцията са приключили.
    Не мисля, че оператора е автор на нещо, освен ако не е и той самия продуцент.
    Айде онзи с микрофона с дългото рамо и той авторски права да иска ...

И ... убеди ме че си надарен оператор, дай примери ...
    Музикален режисьор съм!
    А операторско съм учил в Чинечита или "чентро спериментале ди чинематогрфия" Рим само 2 съместъра от 3
    Не казвам, че съм таланлив оператор, но бездарник си е Римска обида!
    Black Adder за това две мнения няма! Ама, че си гледкате филчета от нета безпари дори и БГ.... то поне във форума по съвест пишете.
    едит: Министерството на халтурата е министерство на куп други глупости!-орел, рак и щука.

12. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003

@kafka
    Най-после смислен пост kafka, дано вече си поотрезнял.
    ОК kafka, "гледкаме" си, така е, никой не твърди обратното.
    Но тук темата беше друга.
    С какво министерството, конкретно с тази кампания, помага на творците?
    Никога няма да узнаем колко пари са хвърлени за хонорари по организирането и. Че и министъра се включи.
    Не мислиш ли, че тази кампания, ограбва и нас и вас.
    Айде нас остави ни, като данъкоплатци.
    Аз примерно бих предпочел парите да са дадени на един млад творец за нещо, което е направил, за участие да кажем в конкурс, в сериозен международен форум, където хората ще разберат, че столицата на България не е Букурещ, отколкото да гледам десетки никому неизвестни застаряващи лица.

Никъде не съм определял теб лично, като бездарник, най-малкото защото не познавам нито теб, нито творчеството ти.
    Но продължавам да твърдя, че кича в България и бездарието е нещо, което може да бъде видяно навсякъде, най-вече в средите на "творците".
    Лъжа ли се?
    И продължавам да твърдя, че с нищо не ограбвам бездарниците. Те са бедни, защото са бездарни, а не защото аз съм гледал един техен филм без да отида на кино.
    Всъщност може би ги ограбвам, да, защото видя ли какво са сътворили, от тук нататък няма дори да си направя труда да изтегля нещо, още повече да дам пари за да ги гледам.

13. Member
    Тук е от
    Nov 2005

Е добре- какво толкова има да се разсъждава за авторското право? И аз имам шофьорска книжка, дето ми дава право да карам Мерцедес, ама не карам (не, че не искам). И авторите имат право да получават възнаграждение за творенията си- получават си ги. А това, че искат да получават и за произведения, дето се въртят по торентите (примерно) ... е- ми да си искат. Но с такива полу- комични и полу- трагични методи като чеплезенето на актьори по телевизията нищо няма да стане. Има си начини за защита от копиране, има си ipod...

14.  

15. Senior Member Аватара на Wise
    Тук е от
    Oct 2004

Цитат Първоначално публикувано от llll
    Е добре- какво толкова има да се разсъждава за авторското право?
    Ами - има. Идват и ти вземат компютрите от офиса - по сигнал. Не ти дължат никакво обяснение.
    След 5-6 ммесеца ти ги връщат (дори и без да са ги осакатили). Познай дали едно " извинявайте, господине - грешен сигнал сме получили" ще те оправи!
    Тези момчета от полицията си вършат работата - и то -съвестно я вършат.
    Ама как може да има в закона такова нещо - виновен до доказване на противното??

16. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Мисля, че темата отдавна се изчерпи по същество и изроди по форма.

PS Ползата от тая кампания, както и от други подобни е никаква. Тя няма конкретна цел и адресант. Както казва по-долу и Malone има някакви пари, които трябва да се разпределят за някои хора. Сумата, която е похарчена никак не е малка! Това са хонорари за участниците, за създателите на клипа и много,много за рекламното време. Ако тези пари бяха похарчени за една реклама на българската култура в страните от европейския съюз, сигурен съм, че пряката полза за творците от продажбата на дискове, картини или права на филми щеше да е много по-осезателна. А сега само пушилка.

17. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003

Темата не е лоша, но ще я поизчистя малко преди да продължим.

И kafka, наистина ще чакаме отговора ти дали кампанията точно в този вид ти харесва, особено след като си "от кухнята". Попитай и колегите си, да видим тяхното мнение?

Аз както казах не я одобрявам. Пари хвърлени на вятъра.
    Министерството на културата трябва да се грижи за културата и условията при които работят творците, за правата им да се грижи МВР.
    Моето мнение е, че тук просто става дума за усвояване на сладка европейска баничка, с други думи прибиране на парите от някоя европейска минипрограмка/фондче.
    По ред причини знам, че в края на годината, ако не си усвоил парите, те изгарят. През новата година се почва на чисто.
    Затова в края на годината обикновено е голямото харчене, повода е без значение, вачното е парите да се опапат и то от когото трябва.
    В случая не на последно място от [гласа на] министъра.

Та ... кога казвате се излюпи тази кампания?

.:: EDIT ::.
    Готово.
    --- offtopic ---
    Ghost, очаквай включване клетнико ...
    Караибрахим няма да те пропусне ...

18. Member
    Тук е от
    Dec 2003

Много ясно, че ще има различия и то творчески.
    Според мен ,кампанията трябва да си служи със приомите на сатира!
    А включването е, че небива българин да се нарича бездарник.Защото сме потомци на Орфей, дето и птичките замлуквали като свирел. Никоя друга нация неможе да се похвали с това!
    Виж и тия, които се заминават с графичен дизайн им пораснали ушите

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 3 от 6 ПърваПърва 12345 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Технически въпрос свързан с право на рекламация
    От valdim във форум Профилактика и гаранция
    Отговори: 27
    Последно: 15-07-12, 19:36
  2. Отговори: 6
    Последно: 26-01-06, 14:42
  3. Отговори: 95
    Последно: 13-11-03, 16:33
  4. Отговори: 3
    Последно: 01-05-03, 14:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе