Вижте резултатите от анкетата: Подкрепяте ли решението на парламента ?

Гласували
84. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Да

80 95.24%
  • Не

4 4.76%
  • Нямам мнение

0 0%
Страница 7 от 10 ПърваПърва ... 56789 ... ПоследноПоследно
Резултати от 91 до 105 от общо 145

Изселниците няма да гласуват на изборите за евродепутати, реши парламента

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

Re: Изселниците няма да гласуват на изборите за евродепутати, реши парламента

ясно. значи аз не съм българин, защото нямам намерение да си жертвам живота за никаква държава, никакъв празнословен патриотизъм, народни идеали и др. подобни абстракции

това го казвам напълно сериозно, пък който за какъвто да ме обявява

владея 3 езика, професионалният ми опит, езикова подготовка, връзки зад граница ми позволяват да замина още утре, но не съм го направил нито след гимназия, нито след висше, нито сега. честно казано, и аз се чудя защо. може би съм допуснал огромна грешка, която кой знае, може пък още да съм в състояние да "поправя", но така мисля аз, така постъпвам аз.

чувствам се Българин. и понеже и да съжалявам, и да се гордея е все едно, но да се гордея поне има някаква "полза", предпочитам се гордея

да обичам България е малко помпозно да твърдя. обичам приятелите си, обичам семейството си, обичам бриза да ме вее докато се разхождам вечер покрай морето, обичам да мога да отида да видя родителите си след 15 минути с колата, да си познавам улиците на града....

така обичам аз... по-простичко. ако някой обича България, като обича чукарите - нищо не му пречи утре да заобича Гранд Кениън. моята любов към Родината не е толкова глобална. и не мога да обичам от разстояние. аз съм материалист - искам да имам това, което обичам. май и затова съм тук... еееех, ако бях един ИДЕАЛИСТ! да обичам България от Хамбург, примерно... или от Кейптаун. и щях да искам да мога да гласувам, защото много обичам България. нищо, че съм отишъл в Хамбург.... или Кейптаун, примерно.

P.S. успях ли да вляза в емоционалната насока на развитие на темата, или пак да напиша предните си цинични размисли и сметки, че цялата дандания е всичко на всичко за 2-3 места за "наши хора" ?

2.  

3. Moderator
    Тук е от
    Mar 2005

Цитат Първоначално публикувано от FearMe
    ясно. значи аз не съм българин, защото нямам намерение да си жертвам живота за никаква държава, никакъв празнословен патриотизъм, народни идеали и др. подобни абстракции

това го казвам напълно сериозно, пък който за какъвто да ме обявява ...
    Мдааа, значи и аз не съм българин. Е, поне имам българско гражданство и си обичам приятелите, семейството и географското петно наоколо

4. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна

Ей за това FearMe в обикновения разговор не ползва главни букви - за да е по-изразителен в патоса си!

5. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2006

FearMe, продължавай с емоционалната насока...
    И аз отдавна се отказах от странство, защото по си ми харесва в моят роден край, пък бил той наречен България. От тази гледна точка аз си харесвам България и не бих живял на друго място.

Но разните помпозни патриотични и националистични идеали са вече някакъв архаизъм, били в разцвет преди времето на телевизията, а отскоро и на Интернет. Стадно чувство, все още неизживяно. "Нашето стадо е най-хубавото, я вижте какви герои има, за какво са мрели и са давали живота си!! А сганта от съседното стадо е такава и такава..."

Нациите, езиковите бариери, разликите във външният вид са се създали от големите разстояния и липсата на контакти между хората. С авиацията, телевизията и Интернет нациите постепенно ще се размиват...

6. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2007

Mitko аз също съм космополитен, но тука става дума, че все повече ти ако си българин разбира се за напред много трудно ще ти бъде в България като такъв! Е това е ПРОБЛЕМАТА! То всеки казва, ем че то някой все ша я оправи та България! Сега не моа аз, шото се чувствам европеец!

7. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2007

Румба, не знам кой в днешно време НЕ Я ПРЕДАВА! Ако не го виждаш за такъв проблем още очила не са произведени! То остана и самите българи да са правят на келемета! Проблем братче та плаче!!!

8.  

9. Member
    Тук е от
    Jan 2005

Цитат Първоначално публикувано от roumen68
    Тук се заговори за генетични българи. Каква типична генетика има българина, щом е смес от толкова племена и народи в миналото? Хората по земята колкото и да сме различни сега по цвят на кожата, черти на лицето, дръпнатост на очите, вяра, религия, обичаи - не забравяйте че генетично всички образно казано произхождаме от една Ева, живяла в Африка преди 2 млн. години. А това да гледаме на онази сган от другата група, племе, село, град, народност, националност и т.н. като по-низши, по-глупави, по-грозни и т.н е пак генетично заложено и е характерно за всички бозайници, особено пък за човекоподобните маймуни. Толкова по въпроса с генетиката.
    аз го споменах това за генетичния българин, после го махнах, именно за да не бъде грешно разбрано, както и стана; имах просто предвид, че Симеон не е българин по произход; такива има много, но които са български граждани, така че четете по-внимателно какво пишат другите, още повече, че писаното от мен не е по темата, както е и посочено: офтопик, така че споко!

10. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2006

soon, наистина не знам какво ще рече "да предавам България". Да кажем съм шпионин и предам секретни военни документи на МОСАД - пак не е предателство, а просто разкривам военни тайни. То пък днес си имаме едни военни тайни...Та какво точно значи според теб предателството на България?

11. Member
    Тук е от
    Oct 2003

Цитат Първоначално публикувано от Pat
    Ти ако искаш и гъзЪ му целувай, ама не ми давай на мен тон в живота и не ми казвай на кого какво да целувам!
    Вика се - не ми давай наклон на (цензурирано) половия орган. :-)

Разсъждавам на глас. Българите отишли зад граница, защото тук било мизерия. Гласуват и искат да изберат този, който би направил живота им по-добър и да се върнат обратно. Добре. Но!
    1.Те не са в страната си от години. В общия случай доста години. Какво те знаят за положението в държавата?! Знаят това, което ЖУРНАЛИСТИТЕ им предлагат. Това, което ТРЯБВА да научат. Мммм. Какъв процент от живеещите в България са съгласни с това, което дЖурналистите пишат?! Малък. Да, но сънародниците ни в чужбина получават именно тази информация. Ееееее. Не става.
    2. След като са отишли зад пределите на родината си, след като не са съгласни с положението тука, защо трябва да дишат във врата на останалите? Нали са се махнали по собствено желание. Защо трябва да дават диктуват правилата на настоящите жители на страната?! Да не са шефове или Богоизбрани?!

12. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000

Цитат Първоначално публикувано от Pat

Ти ако искаш и гъзЪ му целувай, ама не ми давай на мен тон в живота и не ми казвай на кого какво да целувам! А какво е "щяло да бъде в България без него" - 'ми, 'квото и да е щяло да бъде - по-добре щеше да е от сега
    .
    А за твое сведение Югославия е доста по-напред в някой неща, макар че до скоро имаше война там и политиците и не са продажни като нашите.

...то на тва май "ибрикчия" му се вика, ама не смея да се изказвам, щото не съм много в час по темата ;-)

13. Тук е от
    Jul 2006

Цитат Първоначално публикувано от FearMe

P.S. успях ли да вляза в емоционалната насока на развитие на темата, или пак да напиша предните си цинични размисли и сметки, че цялата дандания е всичко на всичко за 2-3 места за "наши хора" ?
    Много съм съгласен ! А по въпроса дали нашенците в чужбина да гласуват или не - ами просто да излязат всички да гласуват и гласовете от отвъд ще се размият, но ние предпочитаме да си стоим у дома и да мразим.

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000

Да речем, че това е една от чертите, които ни определят като българи - хейтъри сме и толкоз. Който си е бил камшиците, значи се е отказал от начина на живот тук. Щом се е отказал, да не се опитва да го променя, а да си гледа работите там, дето му е по-добре. Не ме интересуват няколкото места за "наши хора", за които иде реч. Въпросът е принципен. Много по-морално е един китаец, преселил се тук, да има право на глас, отколкото един българин, който се е изселил от родината си, защото първия е пряко засегнат от промените тук, а втория...ми те не го касаят...

16. Тук е от
    Jul 2006

Един въпрос извън темата. Какви са тези рейтинги и как се определят? Знания ли се опитват да определят, компетентност или какво? След постовете ми по тази тема забелязах, че коефициента ми от 2 е стана л на 1 Някой определя доколко съм политически грамотен или що ?

17. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от shell
    Един въпрос извън темата. Какви са тези рейтинги и как се определят? Знания ли се опитват да определят, компетентност или какво? След постовете ми по тази тема забелязах, че коефициента ми от 2 е стана л на 1 Някой определя доколко съм политически грамотен или що ?

Рейтинга е най-често на емоционална основа. За да можеш да гласуваш трябва да имаш над 200 поста.
    По стара сеткомска традиция повдигането на темата "рейтинг" от когото и да е се наказва с понижаване на рейтинга на питащият

18. Тук е от
    Jul 2006

Леле, пък, ако взема та напиша, че съм турчин или румънец или арабин на -273 ли ще ми сложат рейтинга ?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 7 от 10 ПърваПърва ... 56789 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 24
    Последно: 26-04-16, 11:47
  2. Отговори: 1
    Последно: 01-04-12, 10:32
  3. НОИ реши: Между 10 и 30 лв. на пенсионерите за Коледа
    От IvO™ във форум Коментирай новина
    Отговори: 9
    Последно: 02-12-05, 18:39
  4. Отговори: 128
    Последно: 29-06-05, 12:58

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе