ясно. значи аз не съм българин, защото нямам намерение да си жертвам живота за никаква държава, никакъв празнословен патриотизъм, народни идеали и др. подобни абстракции
това го казвам напълно сериозно, пък който за какъвто да ме обявява
владея 3 езика, професионалният ми опит, езикова подготовка, връзки зад граница ми позволяват да замина още утре, но не съм го направил нито след гимназия, нито след висше, нито сега. честно казано, и аз се чудя защо. може би съм допуснал огромна грешка, която кой знае, може пък още да съм в състояние да "поправя", но така мисля аз, така постъпвам аз.
чувствам се Българин. и понеже и да съжалявам, и да се гордея е все едно, но да се гордея поне има някаква "полза", предпочитам се гордея
да обичам България е малко помпозно да твърдя. обичам приятелите си, обичам семейството си, обичам бриза да ме вее докато се разхождам вечер покрай морето, обичам да мога да отида да видя родителите си след 15 минути с колата, да си познавам улиците на града....
така обичам аз... по-простичко. ако някой обича България, като обича чукарите - нищо не му пречи утре да заобича Гранд Кениън. моята любов към Родината не е толкова глобална. и не мога да обичам от разстояние. аз съм материалист - искам да имам това, което обичам. май и затова съм тук... еееех, ако бях един ИДЕАЛИСТ! да обичам България от Хамбург, примерно... или от Кейптаун. и щях да искам да мога да гласувам, защото много обичам България. нищо, че съм отишъл в Хамбург.... или Кейптаун, примерно.
P.S.успях ли да вляза в емоционалната насока на развитие на темата, или пак да напиша предните си цинични размисли и сметки, че цялата дандания е всичко на всичко за 2-3 места за "наши хора" ?
![]()