Arieli
Ariete
Beko
Bosch
Daewoo
DeLonghi
Electrolux
Elite
Gorenje
Hoover
Karcher
LG
Miele
Moulinex
Neo
Panasonic
Philips
Rohnson
Rowenta
Samsung
Sang
Seres Vasilius
Severin
Siemens
Singer
Поне за сега не съм забелязал да е намаляла, но и не я ползваме при голяма мощност - максимум на тих режим при по-висока мощност започва да лепне и да надига всичко. Но което е интересно отделението, където стои торбичката беше чисто независимо, че е ползвана прахосмукачката.
Гледам, че се обсъждат доста модели, но за никой няма основни данни - колко литра въздух преминават, колко милибара подналягане създава и т.н., а са на бомбастични цени, по-високи дори от профи прахосмукачки.Някой знае ли за това МИЕЛЕ какви са данните и има ли ги в сервизната книжка.
Еди,за мен(сюрмах челяк) е луда работа да се дават за конвенционална прахосмукачка 600 лв.,при положение,че единственото предимство е да е по-тиха(ще се ползва на нощна тарифа ли?).И кво като смуче повече,а я ползва на средна мощност.
А, нямам намерение да я купувам, имам си, само искам да знам какво толкова предлагат МИЕЛЕ за толкова много пари.
За мен въпросът ти е риторичен (за селяните като мен-риторичният въпрос е фигура в реториката, изразена под формата на въпрос, който не предполага отговор, а привлича вниманието на читателя и го навежда към размисъл) и размислите ми са,че за много пари получаваш име/марка,дълъг период на добра (безаварийна) работа,но ако не си сноб,който си говори с приятелите си какво си е купил/има-няма смисъл,защото за тези пари през 4-5 години (гаранционният период на Зелмер) ще си купуваш нова и ще си канап много по-дълъг период.
може и така да се разтълкува, ама все пак търся отговора, понеже за тези уреди от разни ТЕХНО......., а и много други магазини, никога няма свестни данни, пък и да направя сравнение с една прахосмукачка на един от лидерите в света, която си купих скоро за работилницата на два пъти по-ниска цена, с повече екстри и с доста по-добри показатели.Та затова ми е интересно, дали за тези машини има подобни данни.
И аз да си дам мнението. Не купувайте TAURUS. Преди няколко години се излъгах да си купя една. Беше около 150лв. С контейнер и два хепа филтъра, както и с хартиени торбички. Почти веднага ми се счупиха на хепа филтъра пантите. Трудно се почиства. Маркуча също след няколко месеца се скъса. Със затварянето на капак също имам проблем. И като цяло не чисти добре. Заедно с прахосмукачката си купих и микровълнова същата марка и тя не е хубава. Няма да ползвам повече тази марка. За Самсунг също съм против. За сега съм я позакърпила и чакам да си изплатя телевизора и ще взимам нова. Мисля да дам повече пари за нещо хубаво. За тази марка BISSELL разбрах от този сайт и май тя ще ми е избора. И за тази добри мнения прочетох Zelmer Jupiter. Макар че са доста различни като функции.
http://stop2shop.eu/index.php/cPath/71_119 и аз да питам за този сайт. Някой пазарувал ли е от там? 100лв мога да ги прежаля, за да пробвам марката.
Здравейте!
След доста четене на чудния Ви форум и много двумение, вчера взех една PHILIPS FC 9071. Много се чудих за MIELE S6210, но нямаше в околплектовката HEPA филтър(купува се допълнително за 60лв и е ХЕПА 14). Всъщност нито една MIELE в Техномаркет-а няма ХЕПА филтър. Това ме спря да взема MIELE-то. PHILIPS-a пък също е много добър и много тих, по тих е от MIELE S6210, пък и смуче доста здраво в сравнение с досегашната ми прахоразпръсквачка LG.
Поздрави!
Светли преди около месец и аз имах същата дилема. Аз взех PHILIPS FC 9170/01, предполагам че и ти си взела същия модел, а не както си написала 9071. Не ми допадат някои неща при Филипса, смукателната сила е добра, но все пак уредът е чисто нов, обикновено проблемите започват около и след 3-тата година, дори и при евтините самсунги.
А иначе, Миле S 5281 Baby Care, която се предлага в ТМ си е с Хепа филтър. Филипсът ми е малко тромав и не особено маневрен, в сравнение с предните ми 2 прахосмукачки. Много ми е неудобно, че няма управление на силата на засмукване от дръжката което е неудобно при ползване. Изглежда направен от много евтини пластмаси и като цяло прави впечатление на евтина прахосмукачка, при все че е 300 лв на промоция..
Тези HEPA филтри продават ли се и от къде могат да се поръчат. Тиа от техномаркет ме вързаха че има и се закупуват в сервиза им. А от сервиза ни лук яли ни лук мирисали. Отговора им бе ще проверим. Става въпрос за Daewoo RCC-820
Здравейте,изчетох цялата тема,но пак не успях да взема решение каква прахосмукачка да закупя.Обсъждате предимно мощността на дадените модели, а мен ме интересува предимно да НЕ връща прахта обратно. Имам малко дете,което прави алергия ( и май астма) и трябва да елиминирам до максимум прахта в къщи.Имам куче,имах и котка,но за сега я махнахме нея, имам един килим другото е паркет и мрамор. Това,което не ми е ясно дали само хепа филтъра е достатъчен и до колко наистина е ефикасно,когато е с воден контейнер? Бюджета е около 250лв и от прочетеното май се спирам на марката зелмер ,но кой от следните модели е най-подходящ Zelmer 919.0 SP Aquawelt;Zelmer 829.0 SP Aquos;Zelmer 619.5 EW FIX Vodnik Trio;Zelmer 819.0 SK FIX Aquario ? Ще съм много благодарна,ако и на мен дадете съвет,защото тотално се обърках и изобщо не мога да разбера каква е разликата между тези модели,освен перящите функции на едната,които са под въпрос за функционалностт.
gala9, моите симпатии са на страната на Zelmer 919.0 SP Aquawelt и Zelmer 819.0 SK FIX Aquario /поне от изброените прахосмучки/. Не съм почитател на водния филтър и затова ме радва възможността да се ползва торбичка, като алтернатива. НЕРА-филтъра е задължителен, а наличието на турбо-четка - пожелателно, в дом където има козина и косми.
Благодаря за отговоря.А,били споделил защо не си почитател на водния филтър? Аз изхождам от качествата на рейнбола ,който е с воден филтър и си мисля,че и по-евтините варианти също биха вършили работа,но може и да съм в грешка.