Ползвал съм Рейнбоу преди време, според мен принципа на работа е един и същ. Затова избора ми беше с воден филтър. И да, основното предимство е липсата на прах при употреба.
Arieli
Ariete
Beko
Bosch
Daewoo
DeLonghi
Electrolux
Elite
Gorenje
Hoover
Karcher
LG
Miele
Moulinex
Neo
Panasonic
Philips
Rohnson
Rowenta
Samsung
Sang
Seres Vasilius
Severin
Siemens
Singer
Ползвал съм Рейнбоу преди време, според мен принципа на работа е един и същ. Затова избора ми беше с воден филтър. И да, основното предимство е липсата на прах при употреба.
Ако ти беше внимавал малко повече в часовете по биология щеше да разбереш, че има разлика между микроорганизмите. Някои от тях са патогени и със сигурност липсват в устите на повечето от нас. Прахосмукачка с воден филтър, след който липсва хепафилтър, си е пълно недоразумение.
И не всеки филтър който го дават за ХЕПА е такъв. Отделно, че масовите с воден фитър са едва с ХЕПА 10. Също и още тези с водния филтър още не са класифицирани и когато това стане ще видим какъв клас на повторни емисии прах имат и каква ефективност на почистване на твърди настилки и килими постигат. Четките на моторите също доста цапат и дали няма да почнат да излизат модели с безчеткови мотори. За сега поне има модели с непрегряващи двигатели ByPass като тази която скоро разглеждах на живо:
Прахосмукачка VCK1901WF - Gorenje
Не блести с качество на изработка, пише че има ХЕПА филтър, но много не прилича на такъв, а и каква ХЕПА е 10,12,13, не се знае за продукцията на марката като цяло. Две гъбички и между тях е филтъра:
HEPA FILTER USISIVAČA VCK1901WF - 850 RSD - STR Elkond, Senta, tel: 024/814-769
Иначе е доста компактна за прахосмукачка с воден филтър, а също и мотора и стартира плавно и може да се съхранява и във вертикално,не само в хоризонтално положение. На звук е малко по-добра от по-новия също компактен модел с воден филтър който леко свисти, а като децибели ги дават еднакво до 85.
Някой ако е ползвал такава може да сподели впечатления.
За сега тези водните не ми харесват с това,че не може за нещо дребно и кратко да ги ползваш-примерно да обереш трохи или подобно,че после трябва миене ,сушене...
Пълно щастие няма, да...![]()
Коя конф-я е най-неангажираща и икономична във времето?
HEPA, е скъп за поддръжка, но е по ефективен?!
С еднократна торба или с контейнер (циклон+HEPA)?
Кои изхвърлят най-много прах след себе си?
Воден филтър не ме интересува.
Бюджет около 150-170лв. (за 100лв дали може да се намери нещо читаво?)
----------
При Филипса и Ровентата - ХЕПА филтрът се намира след еко бокса /преди двигателя/. -Хитро!
На Филипса филтърът се пере даже. Ето:
Дунапренът при Самсунга:
http://www.myostshop.com/2014/2014Ma...7-VC-BS624.jpg
HEPA филтърът на някои Филипси
Този пост е редактиран от hakama; 05-04-16 в 20:15.
Преди доста време си купих ей тоя малък дзвер: Zelmer ZVC-215EK Meteor
Супер доволен съм от нея, лесна за поддръжка, сменяеми хартиени торбички, които не са скъпи, с HEPA филтър.
Само, че моята е 1700W, а тази гледам че е 650W.
Здравейте! След като четох тук във форума се насочих към прахосмукачка Zelmer. Може ли обаче да ми кажете разликата между тези две и да ми препоръчате коя да взема:
Прахосмукачка Zelmer ZVC-752ST / 919.0ST | ДОМАКИНСКИ УРЕДИ | Денси - онлайн магазин
Прахосмукачка с воден филтър Aquawelt Zelmer ZVC 762 ZK, 2.5 Л, Hepa филтър - eMAG.bg
Koя от тези двете бихте препоръчали?
Karcher MV 3 P - Karcher - Прахосмукачки - АргоМаркет България
или
Lavor Venti Energy eco filter с воден филтър, енергоспестяваща - Lavor - Прахосмукачки - АргоМаркет България
Ако има и други възможности, готов съм да слушам. Бюджет до ок.280лв.
ПС - А такова нещо Перяща прахосмукачка Karcher SE 4001, по принцип, заслужава ли си?
Този пост е редактиран от tony34al; 10-04-16 в 11:56.
Съществена разлика между двете прахосмукачки няма , колкото видях едната има възможност за включване на електрическа четкаq другата си има в комплекта турбочетка , двете имат 48 месеца гаранция. Аз лично бих избрал първата Прахосмукачка Zelmer ZVC-752ST / 919.0ST | ДОМАКИНСКИ УРЕДИ | Денси - онлайн магазин !
Този пост е редактиран от avenger; 14-04-16 в 20:49.
QUOTE=Momchil;766487]Преди доста време си купих ей тоя малък дзвер: Zelmer ZVC-215EK Meteor
Супер доволен съм от нея, лесна за поддръжка, сменяеми хартиени торбички, които не са скъпи, с HEPA филтър.
Само, че моята е 1700W, а тази гледам че е 650W.[/QUOTE]
Хепа ли е това , ама като гледам как пуши отзад какъв ли филтър ще дава клас Е на емисии прах, а и като класове на почистване и шум си е като обикновена китайска самоделка :
![]()
Възможно е, не съм се задълбавал толкова.
Навремето, като търсех евтина прахосмукачка, след известно избиране между разни познати марки се спрях на нея, по - скоро жената се спря, а аз я одобрих.
Не съм чак такъв перфекционист по отношение на чистотата.
Ако исках хубава прахосмукачка, щях да си взема RainBow.
Всъщност моя модел е ето този, но 1700W: Zelmer 2500.0 SP ORION MAX
Този пост е редактиран от Momchil; 11-04-16 в 19:23.
Това са не особено удобни хотелски прахосмукачки.Ако ти е за у вас, все още се намират мощни модели/ неекологични/ като тази
Прахосмукачка без торба Samsung VCC47E0H33, 2 л, Метална телескопична тръба, 1500 W, Филтър HEPA, Синя/Черна - eMAG.bg
За у нас ми е, но жената "лекичко" си настоява за перяща и....