Крис мина почти година как е робота, как са сега отзивите, че са ме навили и мен...
Крис мина почти година как е робота, как са сега отзивите, че са ме навили и мен...
Аз от много време съм се наточил на LG-то но незнам как стои въпроса със гаранцията в България тъй като е няма още на пазара ако е купя от вън.
Здравейте,
Дали да не продължим отдавна започнатата и изоставена тема за роботи-прахосмукачки, стават все по-популярни напоследък и все повече хора ги използват. Аз лично имам iRobot Roomba 780 от скоро, не мога да дам кой знае колко комплексна оценка, мога да кажа че работи много добре, всмукателната мощност изобщо не е малка, това беше основното ми притеснение, след като бях минавал със старата ми обикновена прахосмукачка предишният ден, на първото пускане на Румбата успя да събере значително количество боклук предвид "чистият" под. Изцяло на твърди настилки съм и нямам килими.
Нека ако има други притежатели на подобни роботи да се включат в темата, също и желаещи да притежават
Здравейте,
Имам iRobot Roomba 780 и бих препоръчал тези роботи на всички които се колебаят. Имам приятели с 760, както и с от по-старата 5-та серия модели, всички са изключително доволни. Тези малки роботи напълно успешно заместват големите им събратя,особено върху твърди повърхности, поне в нас нямам килими. Работи много усърдно, минава през всяко местенце поне по няколко пъти, уж се лута на посоки но в крайна сметка е успял да обходи цялото пространство.
Ако има фенове не тези помощници нека пишат
Няколко въпроса към ползващите.
1. Каква квадаратура успяват да почистват със машинките? Мога ли да отворя вратите и да мине навсякъде 110м2 (бани,спални, коридори) при положение, че нямам разлики в нивата над 1см и има заоблени прагове.
2. За колко време почиства? Искам поне 1 път на седмица да е минато навсякъде пък машниката колко пъти иска да се прибира на станцията да се зарежда.
3. Колко често им почиствате резервоарите за боклук съотнесено към квадратурата на почистваните помещения?
4. На колко годим им подменяте батериите и колко ви струва това удоволствие?
Мерси
1. Roomba 7-ма серия по спецификация чистят до 80 кв.м., аз лично чистя 3 стаи плюс коридор, около 45 квадрата чиста площ като махна дивани легла и други мебели.
2. Около час и половина чисти при използване на lighthouse, т.е. докато не изчисти едната стая не излиза навън
3. Моята съм я настроил да чисти всеки ден, съответно количеството намерен боклук е много малък. Ако имате домашни любимци би било по-различно.
4. Това ще разбера след някоя друга година...а цената е 1290лв.
Ако имате зъб на някой роднина с губери вместо килими, му подарете тази косачка -робот без да му казвате....
Tondeuse robot Miimo - Honda, jardin, marine, industrie, service après vente, pièces détachées et accessoires
Днес се сдобих с Samsung SR 8850 NaviBot - отзиви за сега съвсем малко. Та имам алуминиеви прагове по 11-12 мм. - преодолява ги но имаше малко заряд - бързо се разреди и отиде да се зарежда!
Повече отзиви след някой друг ден...
Този пост е редактиран от ivodivo; 07-06-13 в 20:19.
LG Newsroom
http://www.lg.com/us/vacuum-cleaners...R-robot-vacuum
Прахосмукачката робот Smart HOM-BOT Square може да се похвали с по-добра функционалност, благодарение на възможността LG Corner Master. Устройството е оборудвано и с иновативните технологии на LG - Smart Control, Cleaning History, Smart DiagnosisTM и Software Update, които позволяват на потребителя да контролира прахосмукачката от разстояние посредством своя смартфон. „Smart HOM-BOT Square безпроблемно достига до трудните за почистване места, защото тя е проектирана така, че да разпознава всякакъв тип ъгли, независимо от големината и наклона им," каза Сеонг-жин Джо, президент и изпълнителен директор на LG Home Appliances Company. „Нашите инженери отчитат водещото предимство на тази функция, както и възможността потребителите да контролират и наблюдават работата на прахосмукачката посредством смартфона си. Това носи добавена стойност и повече удобство на клиентите." На тазгодишното издание на IFA прахосмукачката робот на LG ще покаже способността си да маневрира по предварително зададен режим. Демонстрацията ще бъде част от програмата на LG по време на изложението. Тих режим на работа
Моделът LG Smart HOM-BOT Square работи ефективно благодарение на частта си Corner Master, която се състои от две дълги четки, сензори за ъгли и чистачка с уникална форма. Поради ъгловата си извивка и дългите четки - с 1,5 см по-дълги от тези на предходния модел, Smart HOM-BOT Square премахва прах и боклук от най-тесните ъгли на всеки дом. Сензорите за ъгли разпознават точната локация на прахосмукачката и сигнализират за завой, веднага щом тя достига ъглите на стаята. Усъвършенстваният вариант на Smart HOM-BOT Square е оборудван с двойна камера Dual Eye 2.0TM за по-бързо, ефективно и качествено почистване на помещението. Горните и долни части на камерата сканират тавана, стените и пода, дори на тъмно. Информацията, набавена чрез камерите, бива анализирана и пресъздавана под формата на карта на стаята. Паралелно с този процес многобройни сензори забелязват възможни препятствия пред устройството в радиус от 180 градуса, като така му осигуряват по-плавна работа. Smart HOM-BOT Square разполага и с функцията Learning Function за разпознаване на вече почистени обекти. Изключително ниското ниво на шум по време на работа - само 60 децибела, не безпокои семейството докато те гледат телевизия, говорят по телефона или си почиват. С височина само от 89 мм роботът с лекота маневрира в дома ви, под легла, дивани и други мебели. Прахосмукачката LG Smart HOM-BOT Square притежава голяма торбичка за складиране на боклука Easy-out Dust Bin, която прави почистването по-удобно понеже не изисква честото й почистване. За разлика от повечето прахосмукачки робот, при които торбичката за боклук е разположена отстрани, Easy-out Dust Bin се намира на върха на модела за по-бързо и безпроблемно изваждане. Функцията Turbo Mode позволява на потребителите ръчно да настройват чистачките на прахосмукачката според подовата повърхност. Възможността Smart Turbo Mode разпознава типа настилка и автоматично променя режима на работа спрямо нея за оптимална функционалност. По-удобен живот с повече контрол
Най-новият модел на LG Smart HOM-BOT Square е снабден и с усъвършенствана smart технология. Характеристиката Smart Control, например, позволява на потребителите да управляват прахосмукачката посредством своя смартфон, по всяко време, когато са си у дома. Функцията Cleaning History улеснява контрола над работата на прахосмукачката, а Map View визуализира вече почистената част от дома. Нещо повече - притежателите на Smart HOM-BOT Square могат да настроят напълно автоматично режима на почистване посредством своя мобилен телефон. Потребителите могат да извлекат полза и от още няколко удобни характеристики, като Voice Guidance, която включва над 90 гласови сигнали. Функцията LG Smart DiagnosisTM разпознава препятствия и проблеми пред устройството, като бързо уведомява потребителите за тях и дори предлага решения. Прахосмукачката има устойчива батерия с дълъг живот, така че собствениците й могат да се насладят на по-продължителен автоматичен период на почистване. Те могат лесно да ъпдейтнат софтуера на своето устройство или да инсталират нов посредством своя смартфон. Ключови спецификации:
• Corner Master
• Dual Eye 2.0TM
• Easy-out Dust Bin
• Ниво на шум: 60 децибели
• Филтър: HEPA 11
• Smart Turbo
• Learning Function
• Voice Guidance
• Батерия с удължен живот
• Smart Control
• Cleaning History
• Smart DiagnosisTM
• Възможност за ъпдейт на софтуера
http://robotbg.com/robots
Този пост е редактиран от hristoslav2; 04-01-14 в 18:54.
тишинааа, добрееее, ето моите проучвания на тема роботи за почистване на прозорци:
http://www.mywindoro.com/about/
http://www.ecovacs.com/features/Winbot-Winbot%207%20Series.html
http://www.hobot.com.tw/products.php
за уибота на ековакс разбрах лоши неща, нещо за другите два робота някой да знае, но от личен опит или от приятел?
От вчера и ние сме с такова животно у дома: iRobot Roomba 770. Още с първото пускане изкара сума си боклук, а бях чистил предния ден :s
Приятно съм изненадан от роботчето. Единствен негатив ми е високата цена, но пък кеф цена няма хаха. Дано само не се разваля.
Аз изхвърлих една Скуба и едн Румба преди година - супер недоволна съм, работят от ден до пладне, непрекъснато нещо им се разваля, една стая я чистят по час и нещо, после по събрания боклук го пипаш с ръка, за да почистиш машината....скъпи консумативи, неадекватен сервиз, не работят в събота. Е, отървах се с кеф от двата уреда. Особено пък миещото устройство - май Румбата беше. Веднъж успя да ми изчисти една гладка площ и се развали. Като го занесох в сервиза и го пуснаха - проработи. Като се прибрахме в нас и го пуснах - работи пет минути и пак спря. Откачих и го метнах в кутията - така си седи и до днес. Това са най-неразумно похарчените ми пари до този момент. Ама и аз бях чела суперлативи по форумите преди това.
За Скубата (това е дето мие пода) и аз видях някои негативни мнения откъм reliability. За Румбата ще видим. В сервиза, където ги ремонтират гаранционно и извън са ми приятели и действително казаха, че много се развалят. От друга страна, мои приятели го имат от над 1 год. и досега не са имали проблеми. А за консумативите на Румбата не разбирам кое им е скъпото и какви толко консумативи.
Ами моят модел имаше някакви филтри, които се сменят май на три месеца -забравила съм вече. Струваха трийсетина лева. Отделно разрни четки за пода и те като консуматив, отделно като се счупи колелцето трябваше да търся ново. Въобще пълно фиаско претърпях аз с тези уреди. Ето ги цените на аксесоарите http://www.irobotbg.com/accessories.html. Моите бяха от първия вид филтри. Батерията ако не се пуска всеки ден уреда трябва да се вади. Извадих я, тя пък нещо взе да сдава багажа. Виждате, че една резервна струва 135 лв. Изводите всеки си ги прави сам за себе си.
Права си, не е от най-евтините за поддръжка, но не е и безумно скъпо:
Наистина, за да е ефективен HEPA филтъра се сменя. 6 филтъра струват 39 лв., като се ползват по 2 наведнъж С новия робот получаваш 4 бр. Можеш да ги сменяш на 3 месеца, дори повече, стига да ги почистваш добре след употреба, а и според това колко е прашен домът. Т.е. с новия робот имаш филтри за първите 5-6 месеца, а с допълнителния кит ще ти стигнат за още 9-10 месеца. Т.е. година и половина.
Батерията няма смисъл да я вадиш, освен ако няма да ползваш уреда дълго време, но това важи за всички уреди със зареждаща се батерия (вкл. лаптопи). При нормална употреба, батерията трябва да изкара поне 2 г. (резервна батерия струва 136 лв.)
Страничната четчица струва 3 бр. 20 лв. Аз все още нямам лични наблюдения, но по форумите казват, че се сменя на половин година. Т.е. 3 четки + тази с която си е дошъл робота ще ти изкарат 2 г. Цял кит с 2 странични четки и 2 основни струва 86 лв. Този кит би трябвало да стигне за около 2 г. употреба, отново зависи от употребата
Т.е. в рамките на следващите 1,5-2 години предвиждам 1 кит за 86 лв. + 1.5 кит HEPA филтри 60 лв.
Това е с оригинални аксесоари. А в Али-експрес има огромни комплекти за по 20-25$ с free shipping
http://www.aliexpress.com/item/6-Hep...739784486.html
http://www.aliexpress.com/item/12-x-...866164105.html
Този пост е редактиран от Mean; 08-09-14 в 22:44.