Ariete
Delonghi
Electrolux
Gorenje
Kenwood
Moulinex
Neo
Panasonic
Philips
Taurus
Tefal
Zelmer
Clatronic
Elite
Alaska
Midea
MyDomo
Харесахме си хлебопекарна "Тефал", която е на промоция в една от техно веригите. Устройва ни напълно, но се оказа, че е с една бъркалка. Това сериозен проблем ли е? Ако може да ми препоръчате някой модел с цена до 200 лева.
Не е проблем, Просто машините са два вида и малките до 1кг хляб са с една бъркалка, големите до 1.5кг. хляб са с две бъркалки. М/у другото един приятел си взе точно такава Tefal, от Метро, преди 2-3 месеца и засега казва, че е доволен.
Ново откритие в хлебопроизводството. Пускаме машината на "тесто" - 1:30'. Спираме на 30' и нулираме. Пускаме отново на "тесто". След час и половина изчакваме още 10/15 минути и включване - "печене". Има гпляма разлика при по-продължително месене и втасване.
п.п. Да не става rеклама, но от сухата мая за мен най-успешна е Yuva - турска. По-назад съм описал рецептата си.
TEFAL за 379.00лв., приятна смешка.
Този пост е редактиран от PSL; 26-01-19 в 15:37.
Моля препоръчайте някаква хлебопекарна, че в това многообразие трудно се ориентираме. Бюджета е около 200 лева, ще се ползва от двама човека. Ходихме в техно.... и гледахме няколко модела. Консултанта каза, че всички са произведени в Китай. Жена ми твърдо държи да е с две бъркалки.
От какъв зор трябва да е с две бъркалки, след като сте само двама. Машините с две бъркалки правят 0.75-1.0-1,25 или 1.5кг хляб. Отделно с една бъркалка, все пак, шанса да се повреди е леко по малък.
Аз, например, взех Mulinex/около 230лв./ с една бъркалка и много рядко правя хляб по голям от 0.5-0.6кг. Изяжда се, не се изхвърля, винаги е пресен и те така...
Някакви мнения за фирмата "Concept".
С жена не се спори. Все още очаквам някакво предложение. Често се ровя по сайтовете и днес получих и-мейл от е-маг за за промоция някакъв модел, фирма Concept. Тази фирма я чувам за първи път и се колебая дали да рискувам. Иначе модела изглежда добре и си има всичко необходимо.
Здравейте, моля препоръчайте добра хлебопекарна до 300 лева. Основно ми е да има отложен старт и бъркалките да не остават вътре след края на печеното.
Благодаря.
Моята е на Филипс. https://www.technopolis.bg/bg/Hlebop...16-30/p/823497 Много съм доволен.Бъркалката или сама изпада или се вади лесно от хляба.Ползвам френска мая на прах.
За отложен старт не се надявай да стане хляб като хората - представяш ли си да насипеш брашно ,вода и други добавки , да ги оставиш няколко часа да стоят заедно и после да се омесят като хората - няма как да стане. За бъркалките е същото - опечен хляб с хубава коричка , после няма как да не останат бъркалките - извадиш ли хляба без бъркалките, значи не е хубав.
И аз съм чувал, че се получават нещата с отложения старт, но може и да си зависи от хлебопекарната...
Иначе се чудя между Филипс-а от по горе и този Tefal - https://www.technopolis.bg/bg/Hlebop...40E38/p/824885