Вземи си четец с гаранция. Изчакай до Петък и тогава избери някой от тези модели.
Здравейте, юнаци Смятам да си зимам ел. книга най-вероятно Нооок или Киндле. Проблемът е, че поддържат само 2-3 формата, а искам да чета и в пдф-формат книги или статии. Така че имам питане, на което може би някой ще може да отговори. Почти сигурно ще се прави руут на у-вото , което купя. Но кое от двете е по-подходящо за руут - ноока или киндле 4 ще ми даде повече възможности след тази операция ? Нека някой утвърден хакер с опит по въпроса ми даде напътствия,... чакам...мерси
1. pdf е неподходящ формат за 6-инчова книга, независимо дали се поддържа или не
2. След като държиш на разшширен набор формати, не разбирам защо не се ориентираш към книжки, които ги поддържат фабрично, а си захванал по-сложния път.
Taka, взех Ноок Симпле Тач, 2-ра ръка. Нека някой, който има такъв да сподели мисли и мнения от това, което ще прочете по нататък... Трябваше да го заредя, понеже батерията беше накрая някъде...Въпреки че в упътването пишеше, че се зареждало за 3,5 часа, на мен ми отне над 5ч. гарантирано! След това си поиграх с ровичкане из менюта и настройки за около макс. 15 мин., батерията показваше 99%. Изключих го. След половин час пак го включих - батерията беше вече на 96% ??? Не мисля, че е нормално ? Базиках се пак 15-на мин. - падна до 95 %. По време на пробите, при сменянето на картинките и менютата на екрана имаше странни пре-премигвания, също и когато превключва от спящ режим от скрийнсейвър картинката... Дано сте ме разбрали какво имам впредвид... Не знам дали е нормално ? Друго, което ме интересува - може ли да видя кога е регистриран Нуука , данните на предния потребител ги има,но няма дата. Дали някъде от сайта им може да се види ? Ако направя пре-регистрация на мое има, ще спечеля ли нещо или няма смисъл ? Устройството ще се руутва, някакви по специални указания да дадете в това отношение ? мерси предварително
Премигването на E-ink екран е нормално.
По отношение на батерията - според мен не се доверявай много на написаните проценти, първоначално, когато се човърка едно устройство батерията винаги пада бързо. Виж как се държи в реални ситуации и колко прелиствания издържа, няма как да установиш толкова бързо дали е ОК или не.
Мерси за напътствията. Това за батерията ме интересува живо, защото човекът, от когото го взех твърди, че е малко използвано апаратчето. Та в този смисъл ми беше и питането относно регистрацията на Ноока...
И за какво ти е да го регистрираш? Ще си купуваш книги на английски от магазина на Nook-a ?
Естествено, че не Предният собственик го е регистрирал, аз само се чудех дали ако го пре-регистрирам на мое име, ще има няква полза... Сега се сетих нещо друго. По спецификация апаратчето има 2 ГБ вградена памет, някъде четох, че на разположение на потребителя е налице 1 ГБ, но аз като гледам реално са само 240 МБ ! На някои сайтове пише, че липсващите почти 750 МБ били резервирани за книги от книжарницата на Барнес и Нобле.. Надявам се руута да върне това похабено пространство
явно за последен път съм чел на моят верен киндъл на хижа Узана, когато ме затисна зимата за два дни там преди великден.
с книжка на дейвид брин и литър и 1/2 ракия и някой да топли и радва...
мисля че това е най добрият край за един четец.
хубави спомени ще ми останат и от него. чак ми се реве. малко по малко и леко полеко всичко около мен се разпада на части и чак ме хваща страх.
както и да е препоръчайте нов - до 0-150 лв макс.
Pyrus Mini Мисля че го имаше и в зора.
PocketBook Mini 515
Prestigio MultiReader PER3664BC
За друго в тоя диапазон не се сещам.
//Май само покетбука си заслужава. Освен ако не държиш много на размера и не искаш пируса.
///Екрана ли си потрошил?
////Има и нови киндъли за малко над 150 (159-169).
///// Пак малко над 150 има малко по голям покетбук.
Този пост е редактиран от Yasen6275; 19-04-15 в 02:49.
стига бе, 4 или 5 инча за е-рийдър е мъчение, като една от причините е описание от един от коментиращите на престижиото "анимиран ефект"
моят е стандартните 6 инча и категорично смятам, че това е приемливият минимум
Някои хора смятат че това е нормалния размер на портативно устройство и всичко по-голямо е тухла която не искат да мъкнат. Престижиото не съм го пипвал. Някои хора и къндъл 3 не харесват. А така наречения анимиран ефект показва явно ненпознаване на технологията. Аз пък ако трябваше да купувам в момента бих бил в сериозна дилема. Функционалността на мъника ми е повече от достатъчна, а размера е дота съблазняващ.
Този пост е редактиран от Yasen6275; 19-04-15 в 09:51.
о приятно съм изненадан че джаджите са поевтинели.
мисля че точно размера на екрана го прави по-крехък и съм склонен да мина на нещо по малко от киндъл 3 с клавиатурата.
бяха ми подарили още един със спраскан екран за да си сменя копчето на моя но сега са паркирани един до друг , имам и още един със счупен екран - малка колекция но съм си скрападжия , събирам боклуци и нищо не се хвърляше доскоро...
4" не вярвам да взема но 5" може и да пробвам.
дали мога да ги ползвам за нещо тези без дисплеи?
Трудно, дори и да имаш сериозни Linux познания. Мислил ли си да си вземеш дисплей. Май излизат около 100-на лева и не е сложно поставянето. Аз взех един 3G със спраскан екран и му сложих екрана на на моя WiFi.
Даже са паднали под 100 лева екраните
Този пост е редактиран от Yasen6275; 20-04-15 в 12:43.
Трудното не идва от наличието/липсата на линукс познанията а от заключеният буутлоудър.