Рутера и безжичната връзка на лаптопа защитени ли са? Може и някой друг да ти ползва Интернета.
Рутера и безжичната връзка на лаптопа защитени ли са? Може и някой друг да ти ползва Интернета.
За вашите нужди и най-евтиния модел ще свърши работа. По принцип по-високата цена гарантира по-голям капацитет и покритие на сигнала. Ако са само лаптоп и таблет най-евтиния би трябвало да върши добра работа.
Ако го купите по интернет го инсталирайте веднага и вижте как се държи. Ако не ви харесва може да го върнете до 2 седмици и да си вземете друг.
emil vasilev -Рутера и безжичната връзка на лаптопа са защитени, няколко пъти съм проверявал чрез оператора дали няма други потребители свързани към моята мрежа казват, че всичко е ОК и няма други. Просто нивото на сигнала след около 20ч. пада много и нета става много бавен,след 0:00ч се подобрява значително.На 123 оператора ми каза,че е възможно някой от съседите да има по-мощен рутер и да влияе на моя. Разгледах доста модели и мисля да пробвам с TP-LINK TL-WR841ND с две антени е 2 x Външна 5 dBi MIMO и е с по-голяма скорост на прехвърляне 300Mbps стария е със скорост 150Mbp, и ако пак има проблеми с новия прочетох, че двата могат да се вържат заедно
- - - - - - - - - -
glowndark - Да има микровълнова на около 1м от рутера но когато има смущения в нета печката не работи,(само е включена в ел.мрежа) може ли само от това,че е включена в мрежата да влияе по някакъв начин на рутера също така рутера е поставен в една ниша на кухненския шкаф на около 80см. от земята зад коминно тяло, лаптопа и таблета се ползват в съседната стая на около 4м от рутера в права линия разделя ги само една панелна стена. Казаха ми също, че панелната стена също може да спира сигнала много бетон и желязо (мисля, че във Варна не само аз живея в панелка)
Това дали има проблем в панелната стена може много лесно да се провери. Просто когато започнат проблемите върви с лаптопа в стаята с рутера и тествай връзката.
Проблема надали ще се реши от ъгрейд към 300Mbp. Според мен имаш проблем от interference на мрежи около теб. Решенията са два:
1) минаваш на 5ghz-ов рутер, които обикновено са по - скъпи.
2) можеш да пробваш приложения като https://play.google.com/store/apps/d...nalytics&hl=en правиш една разходка около апартамента и гледаш на кои канали са пуснати мрежите. После слагаш на канал, който е свободен и по възможност да няма в близките също мрежа. Примерна картинка https://lh6.ggpht.com/Nm1Kg_Tto13ltl...KObefU=h900-rw , на картинката са показани няколко мрежи и една паднала. Оптимално е на нейните канали да се вържеш(сигнала и най - слаб).
Успех. Aз също имам проблем с мрежата в момента и то точно вечер като се накачулят много хора. В момента си чакам 5ghz-овия рутер, защото оправих проблема по начин 2), но това няма да е за дълго.
Този пост е редактиран от nikolavp; 05-05-16 в 13:49.
Досега не съм предполагал в тези панелки какво електромагнитно замърсяване има.И за да e щастлив някой трябва да наддава с по-голяма мощ.
Този пост е редактиран от emil vasilev; 05-05-16 в 15:26.
В панелките е като във Фарадеев кафез. Всякакви безжични комуникации са трудно осъществими.
5ghz е по зле като обхват а и не всички у-ва имат този стандарт. Единствения плюс на 5-те ghz е че имат по малко зашумяване..
Ако имаш смартфон/таблет има програмки с които можеш да видиш реално какви wifi около теб и на кои честоти са(канали) - та така можеш да си подбереш подходящия канал(честота) за да не се смущава от съседните wifi-та...
Здравейте,
Благодаря на всички за мненията и съветите по моя проблем. Мисля, че проблема е в рутера и по-точно в силата на сигнала който излъчва (може би причината за това е и панелната стена).Възползвах се от вашите съвети и инсталирах на телефона приложението от Google Play с което проверих силата на сигнала на моя и на рутерите на съседите и каналите на който са рутерите, резултатите: 1.В единия по далечния край (там сигнала минава и през секция) на стаята където се намира лаптопа сигнала варира от 35% до 55% в другия край на стаята 80% до 100%.
2.В стаята където е рутера сигнала е 100% без никакви колебания.
3.Всички съседски рутери са на ралични канали от моя аз съм сам на 1канал, този канал е свободен и само аз съм на него - следователно варианта с натоварен канал отпада.
Днес почъчах рутера за който писах по горе TP-LINK-TL-WR842ND надявам се да е по-добър от сегашния tp-link/tl-wr741n и ако пак има проблеми ще опитам да ги вържа двата заедно.
Благодаря още веднъж на всички за помощта лека вечер.
Здравейте,
Днес сложих новия рутер TP-LINK TL-WR841ND има някакво минимално подобрение в сигнала но не е това което очаквах ще си проличи довечера след 20ч. Пробвах да вържа двата последователно но пак не се получи явяват се като две самостоятелни мрежи като тази от стария рутер е с една идея по-слаба, май ще се наложи да местя рутера.