Bridge-инга на межди тплинк рутери понекога става понякога не. Особенно ако са различни модели...
Bridge-инга на межди тплинк рутери понекога става понякога не. Особенно ако са различни модели...
Да различни модели са и може би това е причината.Между другото пробвах и нета на съседа който при мен показва отличен сигнал (това се оказа, че е така защото рутера му е на стената зад мен на 1м от моя лаптоп) но скоростта му се оказа доста по-ниска от моя нет макар, че той плаща пакет 60 Mbit а аз 30 Mbit (двамата ползваме различен доставчик-но явно него го цака и доставчика). И така стигнах до извода,че моя нет е по-добър от неговия, явно проблема ще се окаже панелната стена и трябва да местя рутера за да се реши проблема или да сложа втория рутер в другата стая да ги вържа с лан кабел и да ползвам две отделни мрежи.
Още веднъж благодаря на всички който се включиха в темата!
Като ги вързах двата пробно се получихя две отделни мрежи. Не знам как може да се направи и двата рутера да са в една мрежа. Четох доста неща в нета но има много противоречива информация. Ако е удобно пиши (може и на лични) по - подробно как може да се направи.Малко съм на вие с тези техники.
Как са свързани 2-та рутера? Трябва едниния да си е рутер а другия AP - т.е. да не му се ползва wan порта на втория (от суич порта на 1-ви мрежовоя кабел свързва 2-ри и пак в суич порта) и да им настроиш едно и също име за wifi и на двата
Да така ги свързах от суич порта на 1-ви мрежовия кабел свързва 2-ри и пак в суич порта, но не съм променял името на мрежата за wifi, двете устройства са с различни имена. Трябва ли да се променя нещо в настройките на втория рутер и как мога да направя двете мрежи с еднакви имена. Ако трябва да променя нещо в настройките на втория рутер може ли да вляза в настройките на рутера с IP адреса му ако е вързан като втори рутер в мрежата. Защото когато вляза с IP (който е еднакъв за двата рутера) виждам само първи рутер който е вързан към доставчика. Извинявай за въпросите но никога не съм се занимавал с такива операции.
Няма как да са с еднакви IP - ще има конфликт! Принципно рутерите си има уеб сървър и могат да се настройват през браузъра.
Първо се връзваш през wifi-то на първия рутер и си взимаш данните за IP (твоя адрес) , mask, gateway (локално IP на рутера което обикновено е от вида 192.168.xx.1 за тоя клас мрежа) - тези данни ще използваш за настройки после и на втория рутер. 2-рия рутер не трябва да е в мрежата а само му пускаш захранване и се свързваш към wifi-то на 2-рия рутер- тук има 2 варианта - или става връзката или не става! Ако стане виждаш какъв е гейта ти и използваш адреса през браузъра да го отвориш с дефоутните юзер и пасс (user: admin, pass: admin или за парола празно поле не помня точно). Ако не се вържеш сложи си IP на компа 192.168.0.2 (примерно но да е различно от 192.168.0.1) mask:255.255.255.0 и GW 192.168.0.1 - после през бразузъра отваряш адрес 192.168.0.1 , юзер и пасс - по подразбиране които са и си настройваш в секция локални мрежови настройки local IP нещо от сорта 192.168.0.254 (примерно) и в wifi секцията сменяш името на същото каквото е на първия рутер и секюрито - пак същото като на 1-вия рутер. Задължително на 2-рия рутер деактивираш DHCP-то...
ОК ! Благодаря ти за инфото като остане време ще пробвам да ги свържа да видим дали ще се получи!
Привет колеги
Ще ползвам темата за да не пущам нова.
Наскоро купихме къща и аз съм на втория етаж и искам да сложа рутер на тавана и от там да праща добър сигнал във всички стаи.
Етажа е 110квадрата и рутра мога да го сложа горе-долу по средата(на таванския етаж)
Бюджета е до 100лв
Какво да избера, че до сега в Апартамента бях с един TP линк(с една антена) дето през 2 стени и го нямаше...
Етаж от къща или цялата къща?
Асус са стабилна марка, но са по-скъпи. Може да пробваш с някой от по-скъпите модели на ТП линк. Виж какво има в емаг. Ако го купиш от он-лайн магазин можеш да го върнеш до 15 дни, ако не ти харесва
Безжични рутери - eMAG.bg
Само моя Втория етаж ме интересува(долу да се спасяват)
Четох че трябвало обхвата(или там както се води ) да е AC
Какво ще кажете за тези 3 модела ?
https://www.aliexpress.com/item/Orig...3-5e10fdf16327
https://www.aliexpress.com/item/1300...f-9809771e2e0c
https://www.aliexpress.com/item/TP-L...f-9809771e2e0c
Аз сега ще погледна и в ЕМАГ ама хич не ми се разправя с връщане на стоки и тн...
То не трябва да е ac, но 5ghz е два пъти повече от 2.4ghz. Но от друга страна обхвата на 5ghz мрежа е по малък от 2.4ghz. Ако го купиш от чужбина и не ти върши работа как ще го върнеш?
Отпусни 20$ и https://www.aliexpress.com/item/TP-L...3f7b4ab4&tpp=1
- - - - - - - - - -
че другите са с китайски Firmware
Този пост е редактиран от bagerista9; 13-11-16 в 09:30.
Аз скорост не гоня въобще, обхвата ми е важен да го има навсякъде ако ще и с 10мегабита да свалям.
Няма да имаш проблеми с TL-WDR7500 само насочи антените надолу щом ще е на тавана,и викни човек да ти направи настройките