Явно съм сгафил нещо, защото поста ми се е дублирал. Моля за извинение и за изтриване на излишното ...
Явно съм сгафил нещо, защото поста ми се е дублирал. Моля за извинение и за изтриване на излишното ...
Да, заради резолюцията не го свири.
Браво другари, от 2 год. имам този плеър 9900 и чак сега най случайно открих този форум . Резултата от ъпдейта е успешен нямам никакви забележки. Ползвах фърмуер от абв пощата щото от тук немога да заредя линковете, там видях а и тук някъде мярнах че има и с БГ меню. Пробвал ли го е някой да каже как е? Сега съм с DVX9900_v1.R7_CP1251_FallenAngel_CTPAX_Mod перфектен е. Снощи го свалих като изчетох 98% от темата и днес го инсталирах както е описал СТРАХ и чудото стана. Даже изгледах един филм преди 3-4 часа и субовете се четът нормално на 21 инч. телев. шрифта е като на БТВ .
Някой ще обясни ли как bin файла да го превърна в mih в темата четох за Dosprompt , как става ?
Някой знае ли дали след упдейт на фърмуера DVX-9900/DVX-9700 вече поддържа .MOV формат, защото сега не го разпознава?
Твърдо ньйе... епълският фоrmat Quick Time Movie не се поддържа от тези плеъри.Първоначално публикувано от 3Mona
Тю, да ге...
Ама не'а си сменим Мако ...
Off А има ли ДВД-та, които да го поддържат?
От ДВД-тата - тц
Има една джаджа на Мак, няма DVD трей но има безжична и лан мрежа, струва около 800 кинта, сглобявано е в Китайско и пече като за световно, и си поддържа предимно техните бози, без читава поддръжка на divx и субтитри - налага се преди това на макинтоша да преконвертираш видеото - в интерес на истината става сравнително бързо, ама за тия пари ще си взема истински HDTV плеър с поддържка на H264 и MKV.
TNX, Eddie.
Не е фатално. Питах за MOV, защото отрязах един филм с QT Pro, за да го събера на диск, и после се озъбих като разбрах, че ДВД-то не чете този формат.
Намерих доста решения, но всички изискват доста време за конвертирането. Ползвам ги тези технологии за намалявяне на резолюцията на вече свалени филми. Всички го знаем този момент - дърпаш филм и чак след свалянето на всички файлове е достъпен .info, в който пише, че ... не е твойта резолюция. Или пък още по-лошо - няма .info, записваш го, пускаш го на ДВД и нема никой.
В тези случаи остава само конвертиране в по-ниска резолюция.
Но това е само въз основа на неголемия ми опит в тази област. Вероятно има и по-елегантни решения...
Странно, по тракерите с регистрации има инфо за резолюцията на всички филми. Другият момент е в заглавието - тези, които завършват на WAF са с резолюия 800х336 - не вървят на обикновените divx плеъри. Тези, кодирани с H264 също, както не вървят и HD филмите - 720p и 1008i .Избягваш да сваляш тези и това е...
Е, това е, начинаещ = неграмотен. Не ги знам тези работи. Трябва да попрочета малко. Още едно благодаря.Първоначално публикувано от Eddie
Ма има и полза от незнанието - вече сума ти таквиз филми ги конвертирах в подходящата резолюция и си ги гледаме на 29"/100Хц Льове - значително по-добро решение от 12" лаптоп или вързан към него 17" монитор. Има загуба на качество, но е пренебрежима...
Като отвориш даден торент, и гледаш т.нар. NFO, описание или инфо - което е едно и също.
Пример тук (не ти трябва регистрация за да го видиш)
Обърни внимание на Resolution - 640x352, това е резолюцията. Framerate е броят на карите - 25, но това в случая не те касае.Код:ÞÛ°ÛÛÛÛÛ°ß°ÛÛÛÛ° Video Codec....: XviD-1.0.1-05062004 °ÛÛÜÛÛÛÛÛÛÛÛÛ°ÞÛÝ ÞÛ°ÛÛÛÛÛ°ß°ÛÛÛÛ° Video Bitrate..: 870 kb/s °ÛÛÛÛ°ß°ÛÛÛÛÛ°ÛÝ ÞÛÝ°ÛÛÛß ° ßÛÛÛÝ Audio Codec....: MP3 VBR Stereo ÞÛÛÛß ° ßÛÛÛ°ÞÛÝ °ÛÛ°ÛÛ°±²Û²±°Û° Audio Bitrate..: 115 kb/s °Û°±²Û²±°ÛÛ°ÛÛ° °ÛÝ°ÛÛÜ ° ÜÛÛÛÝ Aspect Ratio...: 1.81:1 ÞÛÛÛÜ ° ÜÛÛ°ÞÛ° ÜÛ°ÛÛÛ°Ü°ÛÛÛÛ° Resolution.....: 640x352 °ÛÛÛÛ°Ü°ÛÛÛ°ÛÜ ÞÛÝ°ÛÛÛÛÛÛÛÛÛÛÛ Framerate......: 25.000 Fps ÛÛÛÛÛÛÛÛÛÛÛ°ÞÛÝ
Обикновените плеъри поддържат до 720x576, така че горният филм се вмества в изискванията и не би трябвало да има проблем с плейването.
Audio Codec е кодировката на звука - нашият любим плеър поддържа всички звукови формати - MP3 VBR и CBR (демек MP3 звук с променлив или постоянен битрейт), както и АС3 (познат също като Dolby Digital) и DTS. Единствената "уловка" в случая е, че DTS звука излиза само през коаксиалният изход на плеъра и ти трябва външен рисивър, за да го слушаш. Ако плеъра ти е закачен със чинч към обикновен телевизор и си пуснеш филм с DTS звук, няма да чуеш нищо. При Dolby Digital или АС3 звука този проблем не съществува.
Повчето тракери отдавна имат отделна категория за HDTV заглавията, обикновено означена със Movies/HDVT, H264 или HD - те със сигурност не вървят.
Ето един пример, който няма да тръгне на LG-то (а и всички останали обикновени Divx плеъри)
Обърни внимание: резолюцията е 960x528, като в случая 960 е повече от 720, което означава че си извън стандарта на плеъра.Код:Release: Journeyman.S01E02.HR.HDTV.XViD-YesTV Releasedate: 1 Oct 2007 Genre: Scripted URL: http://tvrage.com/Journeyman Res: 960x528 Fps: 23.97
Имай предвид, че има филми, които са с нормална резолюция, но са кодирани с H264 - в такъв случай пак няма да върви със сигурност. В случая гледаш какво пише - в заглавието и във информацията под Video Codec не трябва да присъства H264. Видеокодеците, които вървят са DivX и XViD
Привет!
От година и половина имам LG 9700.... желязно е!!!!
Вчера обикалях магазините за да избера и купя ДВД за брат ми. Поисках да ми пуснат LG DVX-276 за проба.... На пръв поглед се оказа LG 9700 в "нови дрехи". Само с козметични промени по интерфейса - малко по-различна цветова гама (по-тъмно синьо)..... при превъртане не изписва 2х, 4х, ... а показва две триъгълничета, три триъгълничета, т.н. ..... зуум-ът му няма разпъване по вертикала (не че някога се е налагало да го ползвам на 9700), а само 100%, 400%, 1600%..... При натискане на "Display" не открих Surround Sound..... Всичко друго по интерфейса му е 1 към 1 с 9700..... Дистанционното му е по-малко от това на 9700..... Процесор МТ1389....
За Video DAC пише 14 bit, което би трябвало да означава, че ще има по-качествена картина от 9700/9900....
Субтитрите му на DivX са или същите или мааалко по-големи от тези на 9700 с последния официален фирмуер от LG 1.4ххх
Купих го от Варна, Зора до Практикер. Консултантът беше много учтив и внимателен (за разлика от ТП). Остави ме да го тествам колкото си искам и с каквото си искам.
Пускаме му вкъщи едно ДВД Звездни войни Епизод 3 лицензно българско регион 2....... последва голяма изненада - изписа "Check region code"!!! Гадовете продават ДВД-то за друг регион, а не за Европа (регион 2). Пробвах номера с нулите за 9700 за смяна на региона, ама не стана. Намерих чрез гугъл други комбинации за LG DVX-276 за смяна на региона ама не станаха... Тогава попаднах на един сайт, от който си изтегляш малък имидж на CD, който като го запишеш на CD-R/RW и го пуснеш на LG DVX-276 се показва меню за смяна на региона. Оказа се, че "моето" (на брат ми) ДВД LG DVX-276, купено в България, Зора Варна до Практикер е настроено за рагион 5,а не за 2!!!!! Смених на 0 за мултирегион и всичко се оправи...
Ето линк към сайта за изтегляне на поправката за региона за LG DVX-276 - http://www.videohelp.com/dvdhacks?dv...vx+276&hits=50
Мисля, че това DVD LG DVX-276 е наследника на LG DVX-9700/9900
Така имам 1-2 въпроса отностно моето DVD което е 9700 имам един проблем не ми чете субтитри разширение .srt , а те са едни от най-разпространените и другото може ли това да е от Firmware-a и ако е от него когато тръгна да го ъпдейт ако оплескам нещо мога ли да върна стария ?