Страница 1 от 35 12311 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 516
Like Tree1Одобрявам

Divx Players LG DVX-9900/DVX-9700

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Jan 1970
    Живее в
    София

Divx Players LG DVX-9900/DVX-9700

Започвам тази тема по молба на Eddie, който ме излови, че пиша в един от форумите за тези плейъри Поводът е, че си купих и аз такъв, по-точно 9700 модела. Така че всеки, който има въпроси, да ги зададе. По-долу ще сумирам впечатления, които са базирани на неофициалния фърмуер v1.R7 BETA1 (05/09/2005), разработен от FallenAngel. Можете да го свалите от http://dvx9900.altervista.org/.

EDIT: Последният и най-добър фърмуер по мое мнение е на xypro v5.1. Смених само фонтовете с по-едри. Можете да го свалите от тук.

ПРОЦЕДУРА ЗА ЪПГРЕЙД

Субтитри:

Бели с черен кант
    Макс. 4 реда
    Възможност за избиране на три размера
    Пренасяне на дългите редове
    Поддържа .srt, .sub, .txt, .idx/.sub
    Поддържа различни езици субтитри в Дивх (Movie.En.srt, Movie.Bg.srt)

Видео:

Не свири резолюции над 720х576, при пускане на такова ави се чува само звук, а няма картина
    Няма проблеми с Packed Bitstream
    Коректно работи в режим 16:9
    Има функция Зуум 4х,16x
    Има функция за разтегляне на картината по вертикала на 3 стъпки.

Аудио:

Няма 5+1 аналогови изходи
    Свири WMA, MP3, AC3, DTS, включително като част от AVI !
    DTS се свири само през коаксиалния изход
    Поддържа няколко звукови пътеки при AVI, даже DTS+AC3 !

Други:

Помни докъде е стигнал при изключване
    Има търсене по време
    Тих е
    Има възможност за автоматично превключване PAL/NTSC, тоест като свири дивх 23.97fr го свири в NTSC, като е 25fr - PAL !! (Което е супер, понеже като свириш 23.97 на PAL се наблюдава едно пресецване на всяка секунда, което дразни понякога)
    Показва дълги имена на филми и мп3-ки
    Показва ID3 за мп3-ки
    Не показва пълната дължина филма, а само докъде е стигнал - супер тъпо! (оправено във фърмуера на xypro v5.1)

Друго не се сещам засега. Може да кача някой шот по-натам.
    Smash одобрява това.

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    May 2001

Re: Всичко за Divx Players LG DVX-9900/DVX-9700

Благодаря, -СТРАХ-* *

P.S. да добавя нещо, LG-то е единствения МТК базиран плеър за момента на нашия пазар, който без проблеми плейва XViD + GMC и QPEL - поне според форума на MTZ. Всички останали - Pioneer 575 / 585 / 470 , Phillips 720 и т.н.т накъсват при такава комбинация.

Предполагам че -СТРАХ- ще има възможност да го потвърди.*

4. Member
    Тук е от
    Jan 1970
    Живее в
    София

Единственият XViD с GMC и QPEL, който имах, беше с 3 warp points, и съответно накъсваше (поддържа се 1 warp point). Ще направя един тестов за проба.
    Добавих горе, че няма проблеми и с Packed Bitstream, което не е характерно за МТК плейърите*

5. Member
    Тук е от
    Jan 2001

Познавам те като голям манияк. И от форума на Hardwarebg и имаш добри познания в сферата.
    Защо не напишеш сатия, аз ично бих я публикувал и на моя сайт (който е нищо осбенно ама предимно се е ориентирал към такива неща - тестове). Току що свърших статията си за DVP -3010 и я публикувах(още има какво да й се зобави), но като гледам краткото ти ревю дава доста пълна и полезна информация , сега и снимки да представиш ще е готово. Проблем може да ти се стори ,че всичко това го правя за идеята и нищо повече. www.entbg.com :rid:

6. Member
    Тук е от
    Jan 1970
    Живее в
    София

Проблемът е единствено, че нямам толкова време... Всъщност темата би могла да даде доста по-пълна информация от една статия, просто защото един човек не може да пробва всичко и да отговори на всички въпроси в една статия.

7. Тук е от
    Sep 2005

Много полезна тема! Браво на автора!

Вчера и аз си купих LG DVX-9700 от Техномаркета. Бях направил едно тестово DVD с 5-6 формата филми,
    2 формата субтитри, MP3-ки, JPG снимки, филмчета от цифрови фотоапарати и т.н. каквото се сетих.
    Пробвах PANASONIC DVD-S295, SAMSUNG DVD-P355 и накрая LG-то. Като резултат от тестовете - всичко тръгна само
    на този плеър. Всичко върви супер, само субтитрите наистина са ужасно дребни. За 9700 и 9900 в магазина обясниха,
    че се различават само по кутиите, така че надявам се firmware е напълно подходящ и за 9700.
    Видях тази тема и се зарадвах, че има решение. Тъй като покупката ми обаче е САМО НА 2 ДЕНА, а и не съм съвсем
    наясно как става UPDATE-та имам конкретни въпроси:

1. Кой точно UPDATE от http://dvx9900.altervista.org/ сте качили 6 или 7 ?
    2. Има ли някакви нежелателни ефекти след това или само подобренията са на лице?
    3. Как точно става манипулацията (за да не прецакам нещо)? Записваш получения файл (LV9D10203B.MIH - много
    странно разширение?) на CD, като затваряш сесията, слагаш го в DVD-то и пускаш PLAY, това ли е ? Някакви обратни
    съобщения?
    4. Как след това сменяш големината на субтитрите (по стъпки) ?

Моля СТРАХ или някой от участниците ( с конкретен опит ) да ме осведоми
    P.S.: Щях да пиша лично съобщение, но реших че евентуалния отговор ще е по-полезен и за други хора!

Благодаря ви предварително!

8.  

9. Member
    Тук е от
    Jan 1970
    Живее в
    София

Значи, процедурата е следната:

Първо се изкарва системната информация за плейъра по следния начин:
    - Изважда се диск, ако има в плейъра
    - Отива се на Setup/Video/TV Aspect/16:9
    - Въвежда се 1,3,9,7,1,3,9,ENTER
    (това прави всички сетинги на плейъра по дифолт)
    - Добре е да се запише цялата информация която се извежда на екрана

Сваленият фърмуер се разархивира, като се запазва структурата на директориите
    Файлът *.MIH се преименува така, че името да бъде същото като модела на плейъра в системната информация (при мен не се наложи преименуване)

След това се записва на CD-RW като No multisession и Close CD (в Неро).

Процедурата на ъпгрейд се стартира като се сложи сд-то в плейъра и се затвори треят. Ъпгрейдът почва сам. Обяснявам по памет - първо прочита сд-то, след това го изкарва, МНОГО Е ВАЖНО ДА СЕ ИЗВАДИ СД-то в този момент, и се натиска UP. Треят се прибира сам, изчакват се към 5 минути, нищо не се променя по екрана, като свърши ъпгрейдът, плейърът сам си влиза в режим за свирене.

Това е, аз съм с R7 бетата, няма никакви бъгове засега, големината на шрифта се избира съвсем културно от менюто.

10. Member
    Тук е от
    Sep 2003

От около 2 месеца имам модел 9700,но напоследък (от 1-2 седмици) започна да засича на DivX и XviD - филми.Значи започва нармално да възпроизвежда,но независимо къде (като време),спира,дава стоп-кадър и дотам.Можеш само да го стопираш.Ако пуснеш отначало филма си тръгва пак нормално,но на същото място - стоп.Какви ли не филми вземах,от кого ли не - същата работа.На компа ми филмите вървят нормално.
    Искам да попитам -CTPAX- (понеже разбрах от отдавна,че е доста напреднал в материала,за което го поздравявам - често влизам във форума на Softpedia,където се води дискусията с FallenAngel,дори и преди да си купя плеъра),смята ли,че ако сменя фърмуера с този на FallenAngel този проблем може да бъде фиксиран?Отчитам и всички допълнителни екстри,който дава неофициалния фърмуер.Дали проблемът е софтуерен,или хардуерен?Ако е хардуерен (което не ми се вярва) да го нося в сервиз,докато не съм сменил фърмуера.
    При възпроизвеждане на всички останали поддържани от плеъра формати (видео или аудио) няма никакви проблеми.Само с MPEG-4.
    Моделът на моя 9700 е LV9D 10203B.Дали ще работи с неофициалния фърмуер?Съзнавам,че въпросът ми е риторичен,но все пак...
    Благодаря предварително!

11. Member
    Тук е от
    Jan 1970
    Живее в
    София

@pland

Проблемът едва ли ще се реши със смяна на фърмуера. По-скоро на мен това ми прилича на проблем при четене на медията. Ако примерно си гледаш филмите на двд-рв (като мен), може просто да му е дошло времето на това двд-рв.

12. Тук е от
    Sep 2005

СТРАХ, благодаря за бързата консултация!

( Дано не досаждам с глупави уточнения, но нямам никакъв опит в тази сфера )
    - Доколкото разбирам системната информация ти трябва САМО за да ВИДИШ модела
    и да разбереш, ДАЛИ да преименуваш файла?
    - Второ при процедурата, след като изплюе CD-то и го извадиш, не затваряш трея,
    а само натискаш горна стрелка от дистанционното и той се прибира сам?
    - И трето в менюто ( вероятно в Setup/Video ) СЕ ПОЯВЯВА нова точка за избор големина на субтитрите?

13. Member
    Тук е от
    Jan 1970
    Живее в
    София

Точно така, правилно си разбрал по всички точки

14.  

15. Member
    Тук е от
    Sep 2003

Цитат Първоначално публикувано от -CTPAX-
    @pland

Проблемът едва ли ще се реши със смяна на фърмуера. По-скоро на мен това ми прилича на проблем при четене на медията. Ако примерно си гледаш филмите на двд-рв (като мен), може просто да му е дошло времето на това двд-рв.
    Съгласен съм,че най-прилича на проблем при четене.Но,както писах по-горе,плеърът е на 2 месеца - оптичната глава да е свършила за това време ли...И защо чете другите медии,а тези с MPEG4 - не?Дали има вграден хардуерен декодер за MPEG4?Но ако той е сдал багажа,то изобщо няма да възпроизвежда.
    А филмите допреди да купя LG-то,ги гледах на DVD-RW,а сега - на плеъра,но на писачката вървят,а на плеъра правят проблеми.

16. Member
    Тук е от
    Jan 1970
    Живее в
    София

Имах предвид двд-рв като медия, не като устройство, пробвай запиши на същото рв едно двд и виж дали има проблеми

17. Member
    Тук е от
    Sep 2003

Цитат Първоначално публикувано от -CTPAX-
    Имах предвид двд-рв като медия, не като устройство, пробвай запиши на същото рв едно двд и виж дали има проблеми
    Моите филми са записани всичките на CD-R-ове с Nero.Оказа се обаче,че всички имат грешки при четене.Може би писачката(NEC ND-3540A) е с по-прецизна оптична глава и по-големи възможности за коригиране на грешки от плеъра(а може и софтуерните плеъри да са с по-големи възможности) и затова ги възпроизвежда без проблеми(което и ме обърка).Днес смъкнах на харда 2-3 филма с Unsoppable Copier (той чете сектор по сектор и коригира грешките - много дискове ми е спасявал досега) и ги опекох на DVD-RW-та.Никакви проблеми нямаше при възпроизвеждане!!!А уж ги писах на времето на добри CD-R-ове (Verbatim предимно) и с добра писачка(Plextor)...

@-CTPAX-
    Понеже разбрах,че притежаваш модел 9700,би ли написал данните от системната информация на твоя плеър.Става въпрос за модел,main ver.,sub.ver.,servo ver. и т.н.Четох някъде в нета,че имало различни версии от един модел и затова искам да проверя.Благодаря ти предварително за това,както и за насоката къде да търся причината за фаловете при филмите!

18. Member
    Тук е от
    Jan 1970
    Живее в
    София

Model LV9D10203B
    Main Version E138
    Sub Version 0005
    Servo 1439
    Micom Version v1.385302

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 35 12311 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. HD Players
    От sssaaa във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 1
    Последно: 16-11-11, 18:36
  2. LG DVX9900 vs DVX-9900H vs DF-9900
    От gringo във форум Blu-ray и DVD плейъри и рекордери
    Отговори: 4
    Последно: 01-02-07, 03:57
  3. DVD LG 9900 свързан с 5.1 Luxeon чрез Audigy 2 NX ???
    От cip във форум Аудиотехника
    Отговори: 3
    Последно: 19-01-07, 22:32
  4. FIRMWARE за LG7900/9900 и NEO HT335 divx MT1389FE/DE
    От dindo във форум Blu-ray и DVD плейъри и рекордери
    Отговори: 3
    Последно: 09-11-06, 10:52
  5. MAX CS players
    От PSYLON във форум ИГРИ
    Отговори: 4
    Последно: 02-04-01, 14:22

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе