Страница 107 от 148 ПърваПърва ... 5797105106107108109117 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,591 до 1,605 от общо 2218

Media Player Popcorn Hour NMT A-110

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    Sofia

Re:HDTV медиаплеер - Popcorn Hour NMT A-110

Здравейте Колеги,
    Бих искал да помоляза малко съдействие с Трансмишън.
    Оригиналния Бит торент си тръгна безпроблемно, но от един сайт не допускат да се използва. Изтегли нещо и спря.
    От другия сайт вървеш, но ми се струва много бавно. На всичко отговре докато вървеше му махнах лимитите за даунлоуд и за сиид.
    Сега нищо не работи.
    ПК А-110 с вътрешен ХДД
    Поздрави

2.  

3. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Слагай BTPD. По-бързи скорости, безпроблемна работа. Досега не съм срещал тракер, на който да е забранен.
    Все пак проучи въпроса. За кой тракер става дума?

4. Member
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    Sofia

През CSI има ли го за инсталиране?
    За този тракер:http://tracker.hdclub.com.ua/details.php?id=3770 в ляво ще видиш кои са разрешени
    Къде да го намеря това БПТД?

5. Member
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    Sofia

Видох го има го в CSI.
    Трансмишъна следва да се унинсталва, нали?
    Подкарах BTPD, след като махнах Трансмишън. За предните 2 товрента изглежда няма сийдъри, защото не вървят, но новия от сайта който посочих горе сега върви. Интересно ми е обаче дали има възможност ако подам торент файла и му дам по някакъв начин хеш чек, дали ще се усети, че вече е изтеглен и да започне само да го аплоудва? Това и при бит Торент и Комета става-правил съм го много пъти. Тука обче папката по дефолт е Downlouds и не вижда начин през интерфейса как да му задам например папк Movies?
    Някой успял ли е? Със сигурност в някои оф филетата има инструкция къде да се теглят и преполагам че е възможно това.
    Благодаря ви
    лека нощ

6. Member
    Тук е от
    Dec 2009

lazarus18, а ще споделиш ли каква е идеята на 96Hz или 120Hz? Ако говориш за трептене на екрана - недей, честотата му на опресняване си е 100Hz(не, че и тогава не се долавя трептене). По отношение на framerate sync - не се изразих правилно - по - скоро плейъра понякога не разпознава коректно fps(примерно на някои сериали изписва в info, че са нещо от порядъка на 2.543 fps или подобни) и оттам се обърква опцията и не задава подходящият изход. Също така при включен framerate sync функцията zoom - full screen не работи. Става въпрос за последния официален фирмуеър. Тъй, че общо взето колко добре работи тази опция не знам, но пак имаме едно за сметка на друго, нали?

7. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Samisan, имаш меню за настройки на BTPD и там има опция къде да сваля. Не знам обаче дали ще стане номера с чекването.

kirreto, не е въпрос за трептене. При модели без такава опция телевизора си ги преобразува в 60 чрез 3:2 pulldown. При внимателно вглеждане се вижда леко неравномерно движение. При повторение на кадрите /96-120Хз/ това го няма. По този начин работи като в киното. Така работят проекторите.
    Не си прав, че работи на 100hz.
    При по-стари модели на Pioneer Имаше опция за 48 или 72 херца и при 48 наистина трептеше.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Dec 2009

lazarus18, разбрах всичко но не ми стана ясно кое не работи на 100Hz. Иначе проблема с избледняването на картината при включване на 96Hz и при 50Hz сигнал си е проблем конкретно на SAMSUNG, нещо свързано с Motion Plus функцията.

PS. И значи все пак говорим за плавността на движение.

10. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Наистина не съм тествал как е при Самсунг. Впечатленията ми са при Панасоник и LG.
    Не знам какво имаш предвид под плавност. Аз под този термин разбирам изкуствения ефект, който се получава при задействане на разните "подобрители" Motion plus, HD Natural Motion и тн. които правят филма да прилича на видео.ю и разваля цялото усешане за кино.

11. Member
    Тук е от
    Dec 2009

Плавно - насечено или равномерно - неравномерно, за мен е кажи речи едно и също, важно е, че го няма хубавото гладко движение като при 25fps на 50Hz. Не говорим за никакви подобрители. Впрочем 96 - те Hz са си точно подобрител. Та кое не е 100Hz?

12. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Ти каза, че честотата на опресняване си е все 100Хз, което не е така. Става дума при тези режими на гледане, за които говоря.
    Осещам, че не можем да уточним понятията. За мен липсата на judder не са плавни движения. Движенията не са плавни и в кинозалата. Така е заснет филма, така е предвиден да се гледа.

13. Member
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    Sofia

Лазарус, здравей
    Видях опцията и довечера ще пробвам да видим дали ще се ориентира да сийдва дез да тегли.
    Странно ми е обаче как докато бях с Трансмишън ориг. Бит торент изчезна, после като слижих БТПД пак се пови, задачите са си там, обаче не тръгват - стоят Инактив. С БТПД до сутринта се бяха изтеглили успешно 2 от торентите, третия стои на верифай (сигурно няма сийдър, което ме съмнява В ***** винаги има откъде да се тегли, както и кой да тегли).На някой да му се е случвало и как се е оправил?
    Освен това за ведърбъга намирам София, но по никакъв начин не пзоволява да го избера. Регистрирах се и МСП - портала, но от пуканката не мога да влезна инвалид логон. На пунканката юзернейма е с по-малко букви, докато от Интернет ми иска за юзернейм регистрационния имейл. Или съм се регистрирал някъде другъде.Ползва ли някой медия сервиз портала и как влиза там?
    Благодаря на отзовалите се.
    ПП Радиото на Живко и другия колега от форума (за съжаление му забравих името) върви перфектно, картините излизат веднага, докато се буферира музиката и се сменят на около минута.
    Лека седмица

14.  

15. Member
    Тук е от
    Dec 2009

lazarus18, 100Hz е честотата на опресняване на плазмения екран(и при 24Hz вход, и при 25,30,60Hz) и при Samsung тя не може да се променя както при Panasonic да речем, затова не говорим за трептене на образа а за самото движение, това имах предвид. Това което исках да уточня е, че при отсъствието на каквито и да са "подобрители" при 24 - те кадъра винаги ще има една накъсаност на движението (едва забележима, разбира се), обусловена от недостатъчния брой кадри да "успокоят" окото, а при 25, 30 кадъра окото вече възприема като по - плавни движенията.Така ли е или греша?

16. Member
    Тук е от
    Dec 2009

Искам още нещо да споделя - пак от личен опит болшинството от филми и видео позволява използването на т.н. пълно цветово пространство 0 - 255, при което се наблюдава невероятна наситеност на цветовете, както и невероятно черно и бяло. Действително има и такива материали, при които 0 - 255 не е подходящо, но те са относително по - рядко срещани към момента. Дано съм бил полезен.

17. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Не съм убеден, че телевизора работи на 100Hz и не може да се променя. Изобщо не е правилно да се говори за честота на опресняване при тези телевизори. При гледане на филми телевизора работи на 50/60/96/120Hz като това не е честотата, с която трепти екрана, а честотата, с която се сменяват кадрите. Има разлика.
    По същия начин и LCD-тата със 100Hz не работят на 100 херца. Защото и при тях няма такова понятие честота на опресняване.
    Иначе за 24-те кадъра си прав напълно.

Специално при Popcorn Hour тази опция 0-255 не работи както трябва. нещо е счупена и не прави това, което се очаква. Идеята е когато се пуска сигнал, записан с 0-255 диапазон тя да се пуска, но сега не работи. Просто запушва черния и белия цвят.
    Правил пряко сравнение как работи при другия ми HD-DVD плеър и там е различно. По-добре е да се оставя на 16-235 както всъщност са записани почти всички видео файлове.

18. Member
    Тук е от
    Dec 2009

Може и да не му се казва точно честота на опресняване, но аз донякъде отъждествявам плазмения екран с кинескопния такъв (електронно - лъчевата тръба) и там 100 - те Hz и 50 - те Hz се изразяват в редуциране трептенето на екрана. Нека не ги бъркаме с честотата на видеоматериала. При LCD образа, знаем се формира по друг начин и там не можем да говорим точно за честота като физическо измерение, нали?

Не знам точно как се очаква да работи color space при A-110, но според мен тя променя изхода на плейъра с постоянна величина (видно е дори при менютата) и май точно това й е идеята. Както и да е на мен ми харесва как изглеждат нещата при 0 - 255 и само при някои филми картината избледнява и цвета загубва сочността си. Но както повечето неща това също може да е индивидуално (според използвания телевизор). А как точно работи при другият ти HD - DVD плейър и какъв точно е той?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Media Player - Popcorn Hour 2014(всички модели)/FAQ на първа страница
    От jovanoty във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 841
    Последно: 12-02-24, 10:50
  2. Media Player Popcorn Hour NMT A-110 - част 2
    От kod във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 236
    Последно: 26-11-18, 22:50
  3. Продавам Media Player Popcorn Hour NMT A-110
    От patzi във форум Продава
    Отговори: 1
    Последно: 08-12-14, 18:33
  4. Popcorn Hour A400 Media Player мултимедиен плеър
    От asiurib във форум Продава
    Отговори: 0
    Последно: 27-08-14, 17:19
  5. Media Player Popcorn Hour A-200
    От popcornhour във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 777
    Последно: 15-07-13, 21:26

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе