Страница 117 от 148 ПърваПърва ... 67107115116117118119127 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,741 до 1,755 от общо 2218

Media Player Popcorn Hour NMT A-110

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Dec 2009

Re:HDTV медиаплеер - Popcorn Hour NMT A-110

Установих го с Hi-Definition.Reference.Disc.2008.Blu-ray.1080p.x264-HDL - частта с аудио теста за 7.1 канала - всички канали се чуват, разбира се само като леви или десни - нали все пак е стерео смесване, централният се чува и от двата канала (много ясно), но събууфера (LFE) го няма никакъв. Когато всичко това се пусне през PC (ffdshow audio mixer - 2.0) от всички канали има информация (звук). Не знам как е от A -110 през външен декодер, понеже съм фен на качественият стерео звук и разполагам само с приличен стерео усилвател без декодери, и бих искал да се насладя на пълната звукова картина все пак.

2.  

3. Member
    Тук е от
    May 2006

Абонат съм на Vivacom ADSL. Модема ми е WiFi Comtremd CT 5367. Успях да направя безжична връзка межку компютъра и плеъра, но нещо не е както трябва. Инсталирах си FileZilla Client и като пусна да прехвърлям даден файл към плеъра скоростта ми варира между 700кв и 1,1мв в секунда. По някое време на различно място от прехвърлянето скороста пада на около 20-30кв и спира да се прехвърля като ми изписва "Времето за връзка със сървара изтече". Как мога да се справя с този проблем,тъй като не съм много на ти с FTP клиентите. Пробвах и с други,но резултата е същия.
    Незнам дали на самия модем трябва да се направят допълнителни настройки.
    По удобно ми е да си свалям филмите на компа и след това да ги прехвърлям. За това съм се захванал да осъществя тази връзка и прехвърлянето да е с малко по голяма скорост и да не прекъсва.
    Има ли по добър вариант за прехвърляне по безжична мрежа. Благодаря предварително.

4. Banned
    Тук е от
    Aug 2009

Колега , мога та ти кажа , че от моите опити за тази връзка се налага извода , че не става и качеството не е добре и винаги има проблеми ! Но това е лично мнение , но из нета има доста клиенти , които също не ползват wifi за нещо по-сериозно !За разглеждане на клипчета , прогнозата за времето и др. подобни , става !
    Има разни варианти , но изискват " скромна " инвестиция и за мен това е неприемливо !

5. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

А защо ползваш ftp? Вярно, че с него обикновено скоростите са по-високи и работи по-леко, но в случая съвсем спокойно може да ползваш SAMBA и да си копираш през Windows Explorer.
    Скорости от този порядък /700-1000Кб/с/ са нормални за такъв тип връзка. За съжаление.

6. Member
    Тук е от
    May 2006

Цитат Първоначално публикувано от lazarus18
    А защо ползваш ftp? Вярно, че с него обикновено скоростите са по-високи и работи по-леко, но в случая съвсем спокойно може да ползваш SAMBA и да си копираш през Windows Explorer.
    Скорости от този порядък /700-1000Кб/с/ са нормални за такъв тип връзка. За съжаление.
    Ще пробвам и така. Мен скоростта толкова не ме притеснява отколкото това прекъсване,което май ще се окаже че е от тия скапани рутери на Vivakom.
    Извинявам се ако го пише някъде във форума,но как точно да направя това със Samba?

С Windows 7 съм ако има значение.

7. Member
    Тук е от
    Apr 2008

Най-лесно, връзката с Win7 става ако си шернеш исканите папки/дискове и ги мапнеш в плеъра. Така ще ги виждаш директно в Media Source менюто и ще ги достъпваш много лесно.
    За нужните настройки на компютъра прочети тук:
    http://www.networkedmediatank.com/wi...x.php/Windows7

8.  

9. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2008

Тези дни си преподреждах видео/фонотеката и сега ДВД-тата са ми на компютъра и когато се опитах да ги плейна с А-110, пуканката заби. Имам някакъв спомен, че този проблем май се появяваше с последния фърм, но нещо не намирам решение?

10. Member
    Тук е от
    Dec 2009

"Някой случайно да знае защо A-110 не смесва в стерео downmix-а си LFE - пистата, т.е. защо декомпресираните му аудио изходи (и цифровия - HDMI, и аналоговия) "отрязват" събууфера и дали това може да се промени?" - някой с някакво решение или предложение по този въпрос?

11. Member
    Тук е от
    Dec 2009

Открих още един проблем при декомпресиране на звука - при DTS звук (независимо от "тежестта" на съпътстващото видео) се наблюдава едно леко насичане за няколко милисекунди, просто се усеща като прекъсване на звука на неопределен период. Наблюдавах го при аудио битрейт 1.5 Mbps, не съм опитвал с по - нисък. Проблема присъства както през RCA, така и през HDMI. Предполагам, че се касае до фирмуеър, както и гореописаното за downmix - а. Нека ако някой знае как, да "ревне" в официалният форум на NMT за оплаквания и препоръки за нови версии. Благодаря предварително!

12. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

DTS dropout му викат и го има не само при downmix. Оправя се като се прекара звука през AudioConvertor-a и се даде само Cleanup track. Преди го правеше доста често, но от близо година уж е оправено и не ми се е случвало.

13. Member
    Тук е от
    Dec 2009

Благодаря за бързия отговор и се извинявам ако вече е коментирано, признавам, че не съм проверявал. Аз не разполагам с външен декодер за DTS и затова не знам че присъства проблема и в други режими. Интересно защо се получава това, при софтуерно декомпресиране от PC няма никакви проблеми. Лошото е, че май се получава (поне при мен) при почти всички DTS писти и се сещаш, че е голяма досада да ги оправям с Convertor-а. А наистина ли е проблем на firmware или е от процесора и защо се наблюдава (как по-точно става)?

P.S. Аз всъщност не съм убеден дали това е точно т.н. dropout, т.к. прекъсването не се влияе от динамичността на видеото (проявява се и в съвсем спокойни сцени) и няма повторяемост (ако се прояви в даден момент, при повторно възпроизвеждане не се наблюдава на същото място). И натъртвам, че прекъсванията са съвсем кратки, много по-кратки от секунда.

14.  

15. Тук е от
    Mar 2009

Ще бъда благодарен ако някой може да ми помогне със следния проблем:
    От неколко дни не ми работи Трансмишъна - нямам връзка с плеъра и когато опитам Connect to daemon ми дава съобщение за грешка:
    401: Unathorized
    Unathorized IP Address
    Either disable the IP address whitelist or add your address to it.
    ...
    Мисля, че има връзка с инсталирането на нова версия на софтуера айфона ми и новия iTunes, защото се случи по същото време.

16. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Преинсталирай торента. Даже направо сложи последната версия.

17. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2008

Колеги, някой имал ли е проблеми да плейва ДВД-та по мрежата? Върнах до фабрични настройки и пок не се получава, мкв-та вървят без проблеми?!?

18. Тук е от
    Mar 2009

Цитат Първоначално публикувано от lazarus18
    Преинсталирай торента. Даже направо сложи последната версия.
    Ъпдейтнах си торента и си преинсталирах трансмишъна с 1.3.2.
    Сега ми дава Connection refused.
    Презареждане на компютъра и рсет на пуканката не помогнаха.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Media Player - Popcorn Hour 2014(всички модели)/FAQ на първа страница
    От jovanoty във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 841
    Последно: 12-02-24, 09:50
  2. Media Player Popcorn Hour NMT A-110 - част 2
    От kod във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 236
    Последно: 26-11-18, 21:50
  3. Продавам Media Player Popcorn Hour NMT A-110
    От patzi във форум Продава
    Отговори: 1
    Последно: 08-12-14, 17:33
  4. Popcorn Hour A400 Media Player мултимедиен плеър
    От asiurib във форум Продава
    Отговори: 0
    Последно: 27-08-14, 16:19
  5. Media Player Popcorn Hour A-200
    От popcornhour във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 777
    Последно: 15-07-13, 20:26

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе