Страница 97 от 148 ПърваПърва ... 47879596979899107147 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,441 до 1,455 от общо 2218

Media Player Popcorn Hour NMT A-110

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Re:HDTV медиаплеер - Popcorn Hour NMT A-110

Цитат Първоначално публикувано от ahiles13
    lazarus18: Ако можеш дай съвет за Video настройките на Popcorn-a. Става въпрос за тези:
    Video Output:
    Framerate Sync:
    Video Zoom:
    Colorspace:

Телевизора към който е свързан Popcorn-a e Сони 40W5500, има елементарна калибровка според темата и дисковете от този форум. Гледам предимно HD филми на 1080p, 720p, и стриймове от BlueRay.

Благодаря предварително за отговора.
    Video Output: Аз го държа на HDMI 1080р 24Hz защото гледам 99% филми.
    Framerate Sync: Това ми е изключено, но ако гледаш различни по тип видео клипове е добре да го пуснеш на PAL/NTSC/24p. Проблема е, че всеки път си тества и избира подходящата настройка според типа сигнал и малко бави /1-2 сек/. Аз предпочитам да го сменявам ръчно защото ми се налага най-много 1-2 пъти в месеца.
    Video Zoom: Това го дръж на Fit to Screen. Така запълва пропорционално екрана.
    Colorspace: Тука сложи 16-237. 0-255 е само за клипове, които са записани във Full RGB формат, които са доста редки. Трябва да си сигурен, че си калибрирал дисплея при тази настройка иначе се променя цялостния изглед.

2.  

3. Novice
    Тук е от
    Jun 2009

Благодаря за бързия отговор.

4. Novice
    Тук е от
    Sep 2009
    Живее в
    Ловеч

От няколко месеца имам А-110 - всичко е супер, но сега нещо я забатачих. Значи без HDD ми е пуканката, но съм я вързал към домашната мрежа, в която има още 3 компа. Инсталирал съм самба и всичко вървеше добре, докато оня ден трябваше малко да си реорганизирам папките на единия комп. За целта преместих доста файлове от една шерната папка в друга шерната, в друг дял на друг HDD на същия комп. Но преместените файлове, които са в DVD формат, т.е. във VIDEO_TS папки не тръгват, а пуканката забива и само изключване на захранването я съживява. Връщам файловете във старата папка - вървят. Между другото, всички останали файлове - мр3, .avi вървят нормално. Не се сещам какво пропускам и къде бъркам. Ще бъда благодарен на всеки, който даде предложение за изход от ситуацията.

5. Тук е от
    Feb 2003

Здравейте, искам малко подробно инфо как мога да инсталирам скин за филмовата папка за PCH A110 :
    http://www.networkedmediatank.com/sh...J+moviejukebox
    какъв софтуер трябва да качвам последователно....???
    и още сложих си нов HDD WD GREEN 1TB но направо го намуших в кутията без някво форматиране и разбира се не тръгва.
    Харда е SATAII немога да го включа кам ПС-то защото ми са различни кабелите... някакви идей да го подкарам???

6. Тук е от
    Dec 2008

Цитат Първоначално публикувано от lazarus18
    Video Output: Аз го държа на HDMI 1080р 24Hz защото гледам 99% филми.
    Framerate Sync: Това ми е изключено, но ако гледаш различни по тип видео клипове е добре да го пуснеш на PAL/NTSC/24p. Проблема е, че всеки път си тества и избира подходящата настройка според типа сигнал и малко бави /1-2 сек/. Аз предпочитам да го сменявам ръчно защото ми се налага най-много 1-2 пъти в месеца.
    Video Zoom: Това го дръж на Fit to Screen. Така запълва пропорционално екрана.
    Colorspace: Тука сложи 16-237. 0-255 е само за клипове, които са записани във Full RGB формат, които са доста редки. Трябва да си сигурен, че си калибрирал дисплея при тази настройка иначе се променя цялостния изглед.

Привет Lazarus, реших да направя същите настройки и екрана ми изчезна - черен екран с надпис hdmi2- входа на телевизора и нищо не помага, рестартирах РСНто, не - черен екран няма никой, дистанционното все едно изчезна... Моля те дай акъл кво, сгафих!?

7. Moderator Аватара на Hell
    Тук е от
    Jun 2004

@slavi_77 -> погледни тук за хардовете -> http://www.networkedmediatank.com/wi...ty_A-100/A-110

8.  

9. Тук е от
    Jan 2003

Slavi77, аз съм със същия диск, супер е.

Отиваш в SETUP->Maintenance->NMT Setup

10. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от Fata

Привет Lazarus, реших да направя същите настройки и екрана ми изчезна - черен екран с надпис hdmi2- входа на телевизора и нищо не помага, рестартирах РСНто, не - черен екран няма никой, дистанционното все едно изчезна... Моля те дай акъл кво, сгафих!?
    Натисни TV Mode + 0 да мине в режим AUTO и после задай ръчно резолюцията.
    Какъв ти беше телевизора?

11. Тук е от
    Dec 2008

Panasonic TH50PV600

12. Тук е от
    Dec 2008

какви са най-добрите настройки за такова ТВ!? иначе това с аутото проработи веднага и се оправи екрана.... жестоко

13. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Panasonic TH50PV600
    Той не поддържа 1080р. Натисни горната комбинация и си настрой изходната резолюция на 720р 60Hz, а Framerate Sync на PAL/NTSC.
    След това се прехвърляй на темата за телевизори и взимай нещо по-съвременно!

14.  

15. Тук е от
    Dec 2008

Благодаря много, направих го.... и "заспа".
    Хвърлил съм око на най-доброто Panasonic 54Z11!?

16. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Благодаря много, направих го.... и "заспа".
    Хвърлил съм око на най-доброто Panasonic 54Z11!?
    Добре си се ориентирал.

17. Тук е от
    Dec 2008

привет отново, в темите на myihome има слайдове, със скучни картинки.... подменям картинките с мой снимки, но РСНто или повтаря първите две три, или прескача някой!? накай знае ли колко, колко големи и в каква форма може да се добавят снимки в слайдовете!? Приятно е когато си слушаш хубава музика да ти върти яки пейзажи или любими персонажи....

18. Тук е от
    Dec 2004

Пуснах
    https://forum.setcombg.com/*************************/details.php?id=195675
    през пуканката, но няма звук. По-конкретно към lazarus18 - при теб всичко наред ли е? Не съм пробвал с други настройки. И още не съм ъпдейтнал до последния FW. С предишния съм. На компютъра с KMPlayer-а е O'K.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Media Player - Popcorn Hour 2014(всички модели)/FAQ на първа страница
    От jovanoty във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 841
    Последно: 12-02-24, 10:50
  2. Media Player Popcorn Hour NMT A-110 - част 2
    От kod във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 236
    Последно: 26-11-18, 22:50
  3. Продавам Media Player Popcorn Hour NMT A-110
    От patzi във форум Продава
    Отговори: 1
    Последно: 08-12-14, 18:33
  4. Popcorn Hour A400 Media Player мултимедиен плеър
    От asiurib във форум Продава
    Отговори: 0
    Последно: 27-08-14, 17:19
  5. Media Player Popcorn Hour A-200
    От popcornhour във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 777
    Последно: 15-07-13, 21:26

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе