Re:FAQ:на първа страница - HDTV медиаплеер - Popcorn Hour NMT A-110
  Моля някой с "пуканка" ако има този рилийз да ми обясни нещо за аудиото и най- вече за субтитрите! Инфото е следното:

Technical Specs
Blu-ray
BD-50 Dual-Layer Disc

Video Resolution/Codec
1080p/AVC MPEG-4

Aspect Ratio(s)
2.40:1

Audio Formats
 EN Dolby TrueHD 5.1
HU Dolby TrueHD 5.1
RUS Dolby TrueHD 5.1
CZ Dolby Digital 5.1
PL Dolby Digital 5.1

Subtitles/Captions
EN
ARAB
BUL
CZ
GRE
HEBRE
HU
ISLAN
PL
Rosyjski
RUS
TUR

Supplements
Audio Commentary
Music Video

Exclusive HD Content
BD-Live

Предполагам, че не мога да чуя англ. аудио понеже нямам Dolby TrueHD декодер, но защо не мога да изкарам и субтитрите- не излизат никакви? Когато сложа отделен файл със субтитри в папката всичко е О.К., но нали пише, че ги има вградени?

искам да запитам: този танк има ли вграден твърд диск, каква му е актуалната цена и къде мога да го видя и купя във Варна?
  kaloman, много ясно, че като нямаш нужния декодер няма да чуваш звука.
За субтитрите засега няма друг начин от товва да слагаш външни.

vader11, не знам някъде да се предлага освен по интернет.
  Има нов firmware:

Release Date:01 June 2009
Firmware Version:01-17-090204-15-POP-403-000

Release Note:
1. No NMT apps, still previous 00-17-090115-15-POP-403
2. Fixed long playback of some TS file causing system crash
3. Fixed formatting SATA HDD failure on some large capacity HDD
4. Fixed further DTS dropouts in MKV. 
  здравейте
сажалявам ако повтарям тема ама нещо не ми стана ясно
възможно ли е да инсталирам nmt apps на usb устройство и по този начин да махна харда от пуканката че непрекъснато върти и яко грее
ще съм благодарен ако някой помогне
  Ако не ти работят торентите, хардът спира. Поне при мен е така. Мисля, че този проблем го оправиха с предпоследния софт от април месец.
  Някой може ли да помогне и да каже какви трябва да са настройките на PCH A-110 за да включва 1080p 24 frame => ако video output е 1080p 60Hz, ще превключва ли ако сигнала е 1080p 24frame ? И framerate Sync трябва да е на off или NTSC/PAL/24p ?И същия въпрос за audio - какви да са настройките за да възпроизвежда TrueHD => DTS audio трябва да е на digital или DTS-HD ?

Погледнах си настройките и са точно така- 1080p 60Hz- NTSC/PAL/24p- съответно всичко което е 24р излиза така на ТВ. Относно втория въпрос, бях чел в NMT форума настройките за аудио, но не съм ги запомнил. Мисля, че първия и втория таб трябваше да са на Digital RAW. Аз още карам на аналог, че ресивъра не е пристигнал.

P.S. Я най добре разгледай тук.
  Благодаря Kaloman.

Lazarus, би ли помогнал с audio настройките за да изкарам TrueHD . 
  Има ли ресийвъра ти HDMI вход и декодер за TrueHD? Иначе няма как да стане. Ако ги имаш просто оставяш всичко на Digital и си получаваш звука.
  Благодаря Lazarus. Ресийвъра си има всичко ( HDMI и декодер за TrueHD). Исках само да знам дали DTS audio трябва да бъде на Digital или DTS-HD.
  Ще трябва да пробваш защото моя А-100 няма такава опция. Сваляш един филм със DTS-HD MA звук и пробваш с тази опция.
  Благодаря Lazarus. Може ли да потвърдиш и това което Kaloman ме съветва за video output => настройките трябва да са 1080p 60Hz и framerate sync - NTSC/PAL/24 p ( или пък 1080p 24 Hz и framerate sync - off) за да включва 1080p 24frame ?
  Принципен въпрос, не знам дали е дискутиран - ако определен формат не може да се плейва на А-100/А-110 - какво следва? Чакаме ъпдейт на фърмуеър? Или има някакви хардуерни причини определени формати да не могат да се плейват?

От два дни и аз съм собственик на А-110 и до сега мога да кажа, че примерно не мога да просвирвам APE аудио формат. От видеото не мога да плейвам ASF и някои WMV.