Всичко правиш така ,както си направил с версия 1.03 от саита на WD.
Всичко правиш така ,както си направил с версия 1.03 от саита на WD.
Моля за разяснение, при този модел решен ли е проблема с DTS звука през HDMI? С две думи ще мога ли да гледам MKV файлове с DTS звук направо на телевизора или пак ще трябва ресивър или прекодиране на файловете?
Багодаря за информацията!
Да.Първоначално публикувано от wsgar3
Някой има ли инфо кога се очаква навия фирм , че проблема с LAN така и не можах да го разреша . Пиша за това че филмите с по голям Bit rate си насичат доста и е невъзможно за гледане . Имам и още един проблем - при пауза на 1080p при по продължително време и машинката забива . Знам че в руските форуми има много инфо , но за съжаление тоя език хич не ми се отдава .
Не питай по-добре за марки! Всеки ще си хвали неговото гардже. Ако нямаш късмет и най-скъпия може да те предаде. Всички производители им дават по 3 год гаранция, така, че к'вото и да вземеш все ще върши работа! Гледай да ти се събира в бюджета! Аз лично съм с 1ТБ Сийгейт Фри Агент. Засега работи... Късмет!
Здравейте. Вчера се сдобих с това чудо, но както у други са писали shаrе-а не работи. Пробвах с Vista, XP i 7 но не видя никакви Network share-и. Гранатирам ,че 100 процента са насторени ОК.
Пуснах нарочно firewall-a и се получи това:
2009-11-14 19:59:44 DROP UDP 192.168.1.141 192.168.1.255 37641 137 78 - - - - - - - RECEIVE
2009-11-14 19:59:44 DROP UDP 192.168.1.141 192.168.1.255 37641 137 78 - - - - - - - RECEIVE
2009-11-14 19:59:44 DROP UDP 192.168.1.141 192.168.1.255 37647 137 78 - - - - - - - RECEIVE
2009-11-14 19:59:44 DROP UDP 192.168.1.141 192.168.1.255 37647 137 78 - - - - - - - RECEIVE
Явно търси по broadcast адрес на мрежата да му отговори windowsa ама дали му отговаря незнам, и ако да то какво разбира, че да не го разпознава. Писах на supporta na WD да кажата дали е от firmware-a или е проблем на windows-ите някакъв. Ако отговорят ще споделя. Ако някой има решение моля да каже. Това е засега от мен.
Пак да питам - шернал си нещо на компютъра, нали?
Виждаш ли изобщо компютъра от плеъра? Пита ли те за парола?
Незня дали питаш мен, но да share-нал съм но нищо не се появява на плеъра. нито компютър нито папка. В момента нализирам трафика м/у плеъра и компщтъра. Ако имам резултат ще кажа вендга
Разреших проблема със share-a. След подробен анализ на пакетите м/у двете устройства се оказа, че плеърчето дава заявки за NBNS регистрация но компютъра не му отговаря.
Решението е следното:
пуска се regedit
от
HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Services\Netbt\Parameters
се изтриват следните ключове
NodeType
DhcpNodeType
и се рестартира. При мен имаше само DHCPNOdeType и мисля, че беше 2.
След рестарта се изчаква малко и shаrе-овете вече се виждат. Решението е за Vista за XP може да е същото.
След рестарт обаче на устройството ми се наложи да рестартирам Server сервиза за да се видят отново и да изчакам 2-3 минути.
Ще разгледам допълнително как може и това да се оправи.
В отговор на lazarus18 искам да каже, че ако се логваш в windows-a с парола трябва да въведеш парола за достъп до share папката в противен случай ще ти каже, че няма медиа в папката.
Това е независимо дали си изключил Password Protected Sharing (Vista). Ако нямаш парола дай на share и на ntfs permissions - everyone ReadOnly ili Full Control твой избор.
Аз направих следния номер - купих си кутийка и по-голям харддиск за лаптопа. Новия в лаптопа (сега имам повече място за игри, програми и нещата, които тегля), а стария в кутийката (като външен хард за Уди).
Нека не разводняваме темата, с моя въпрос за твърд диск е друго мястото. След всички ъпдейти досега установих, че се изправиха линиите на менюто - преди не зная защо, бяха като дъги. Работи с флашка идеално. И субт. са наред сега като размер. Друго чудо не стана
Здравейте! Имам едно питане относно четенето на вградени субтитри при Blue Ray Disk свален от торент тракерите и зареден на WDTV Player. Наскоро свалих Blue Ray филма Shooter (40.90GB), заредих го на WDTV Player, но ми изписва, че няма субтитри. Аз ли нещо не правя като хората или толкова си може WDTV Player?. И изобщо има ли начин тези субтитри да се прочетат!? Иначе картината и звукът са страхотни. Благодаря предварително на всички отзовали се!
Не може да ползваш субтитрите от филма. Свали си .srt субтитри за някоя 1080р версия. копирай ги в папка STREAM, кръсти ги с името на самия филм и трябва да стане.
А иначе филма върви ли гладко или насича тук там?