Извинявам се за невежеството, но какво имаш в предвид да се логна до wdtv (как и от къде).Първоначално публикувано от zlatko
През мрежата (под Уиндоус) стигам от РС-то до харда вързан към плеъра, но не се появява id номер.
Извинявам се за невежеството, но какво имаш в предвид да се логна до wdtv (как и от къде).Първоначално публикувано от zlatko
През мрежата (под Уиндоус) стигам от РС-то до харда вързан към плеъра, но не се появява id номер.
@326
Отговорих ти на личното съобшение. А иначе можеш и да закачиш диска директно към РС и да видиш названието на диска в свойствата му(Properties).
Аз забелязах леко намаляване на производителната на плеарчето когато съм с b-rad firmware. При този филма https://forum.setcombg.com/********************/details.php?id=222150&hit=1 в края на филма преди буквално да му махнат главата на върколака сцената след като се поопече почна да насича и спря звука. Пробвах 10-тина пъти понеже го пускам през мрежата успя на мине без да прекъсва само един път. Съответно после върнах оригиналния и там от 10-тина пускания само 2 пъти насичаше. Иначе всичко което ползва мрежа бях спрял и при двата варианта. А многото опити ги направих за намеря някаква статистическа закономерност.
Въпроса ми дали някой е пробвал въпросния фаил с хард закачен към плеарчето и да сподели как се справя с него.
П.П сега пак съм с b-rad и въпросната сцена пак забива но все тая този филм съм го гледал вече, а и това е първото .mkv на което попадам да му създава ядове.
@bobivg
Ползвам b-rad от месеци, не съм забелязал никакви проблеми от подобно естество. Гледам всичко от HDD директно закачен към плейъра, така усмислям наличието на b-rad(ползвам основно торрент клиента). Можеш да се логнеш на wdtv и да си пуснеш един top и ще видиш какво е моментното натоварване и дали създава проблем.
Ето на това попаднах в един форум. Тествано е и работи.
1. connect with Putty (or another telnet client), as root
2. nano -w /conf/deluge.conf
scroll down to "torrentfiles_location": "" and set where you want your .torrent files to be saved
for me it was
"torrentfiles_location": "/tmp/media/usb/USB2/7a9e9c3b-a37c-43d7-8898-0cee24c230c4/torrents"
Press Ctrl+o and then Y to save
3. Unplug and replug the WD Live
Your torrents will then be autostarted after reboot (no re-verification)
Също така от там може да настройте още доста неща по торент клиента.
@imarh
Същото можеш да наравиш през web интерфейса на deluge. Много по-лесно е за хората, които си нямат идея от *nix. А и колко от тях си имат идея как се работи с nano или vi?
Честито,Има поддръжка на ДВД меню-та и още доста неща
http://www.wdc.com/wdtvlive_prerelease/
Това е beta release. Излезна преди няколко дена. Единственото смислено в него според мен е, че запомня избора на аудио/субтитри при възобновяване на гледането. Не си заслужава b-rad да се занимава.
Излезнал е WD TV Live Plus http://www.wdc.com/en/products/Products.asp?DriveID=832
Въпроsът е в това, че настройките остават и след рестарт на плеъера. Но най-важното е че, не се губят торентите след рестарт.Първоначално публикувано от zlatko
Между другото това ми беше първия досег с Линукс/SSH и успях да се справя от първия път.
Колега , това би било някаква новина ако живеехме в САЩ ! Това е нов модел , но не съвсем , има две-три нови функции , които за голямо съжаление не могат да се ползват у нас т.е. и да си го купиш като нов модел ще ползваш функциите като на стария , а и на външен вид са еднакви !Първоначално публикувано от TODD
@imarh
Браво! Повечето Windows потребители имат осакатено от графичните интерфейси мислене и не могат да се пречупят да напишат 2-3 команди в терминала ;-)
civica Някъде да съм казвал, че ще си го купувам?
Колега , не става въпрос за купуване ! А и да става , не получаваш нищо повече от стария модел , просто новината е новина само за определен пазар и за определен кръг от потребители , за съжаление ! Просто коментирам новината и дали има ползи от нея за нас в БГ !
civica OK. Разбрахме се.