Моя е предишният модел WD TVПървоначално публикувано от civica
Моя е предишният модел WD TVПървоначално публикувано от civica
Колега , моделите са три - WD TV , WD TV2 , WD TV Live ! Виж тук - http://www.plesio.bg/media-players-c-69981127.html и забележи номера на изделието или фабричния номер !
Моя е този http://www.plesio.bg/media-players-c...-p-236457.htmlПървоначално публикувано от civica
И насича много яко.
Здравейте, пробвах да инсталирам firmware на b-rad, но не успях. Сложих на флашка дирекно в главната директория файловете:
orig.images (folder с 2 файла картинки)
Changelog
net.mounts
README
S00custom-options
smb.conf
wdtvlive.bin
wdtvlive.fff
wdtvlive.ver
но не тръгва инсталацията. Иначе ми разпознава usb-то и възпроизвежда 2-те картинки от folder-a orig.images.
Някакви идеи?
Рестартирай плеъра. И след това Setting / System settings....
Твоя е първият HD (има и един WD Mini, който не е и HD) плеър.
Качи си последния фърмуеър и стискай палци.
Рестартирах плеъра.. след това браузнах до setting->system setting ... и пак нищо ... отидох до update device ... прави проверка за ъпдейт с интернет и казва че е up to date и отново не тръгва инсталацията ...Първоначално публикувано от imarh
Някакви други идеи?
Хард рестарт направи , дърпаш кабела и го слагаш наново. Ако пак не стане отвори фаила wdtvlive.ver и вътре увели4и версията с малко по-голямо 4исло , 1.03.30 примерно !!! Няма смисъл да ходиш до update device - този фърм се намира на флашката не в интернет , в момента в които зареди се появява икона за нов фърм !!!@
благодаря. Ето това е било разковничето (отвори фаила wdtvlive.ver и вътре увели4и версията с малко по-голямо 4исло , 1.03.30 примерно)Първоначално публикувано от abatt
Здравейте,
Тъй като не съм Линукс ориентиран, а единственото което ми е необходимо от фирмуеъра на Б-РАД е торент клиента, достатъчно ли е във файла
S00custom-options да се промени само "config_tool -c DELUGE=ON" чрез изтриване на # или и други функции и команди трябва да се активират?
Ако е са необходими и други команди, може ли да ми обясните и посочите кои точно трябва да се активират. Атачнал съм съответния файл ( от последната версия 1.02.21_B-RAD.CC_WDLXTV_LIVE-0.4.2.0), в който само съм промени config_tool -c DELUGE=ON. Ще съм много благодарен ако някой ми настрои файла така, че плеъра да има всички функции налични в оригиналния фирмуеър и да активира само торент клиента.
Благодаря предварително.
@326
Общо взето не ти трябва друго. lighttpd е включен по подразбиране, т.е. ще можеш да ползваш web интерфейса на deluge. Не е лошо да си пуснеш и NTP("config_tool -c NTP=ON").
Като цяло всичко работи перфектно, ползвам го вече месеци. Не се притеснявай да ескпериментираш ;-)
Благодаря за инфото Златко.Първоначално публикувано от zlatko
И преди да пристъпя към експериментите имам последен въпрос - Торент клиента deluge появява ли се като икона в менюто, като (например) при влизане в нея да зареждам торенти за сваляне. До колкото разбирам, първо трябва да си сваля .torrent file-а през РС-то (например Замунда или Арена) и после да го заредя в WDTVLive за даунлоудване на информацията (филм, музика..).
Може ли накратко да ми обясните какъв е процеса за да заредя сваления .torrent file, който примерно се намира на външния хард закъчен към WDTVLive.
Благодаря предварително за вашите коментари и обяснения.
@326
Допълнителните функции, които носи b-rad firmware НЕ се появяват менюто на плейъра. Упавлението на повечето става през web интерфейс. Какво значи това:
- за ползваш deluge плейъра трябва да в включен в интернет. Т.е. да включиш wdtv Live в домашния си рутер.
- съответно плаейъра получава IP адрес от локалната ти мрежа, например 192.169.1.101
- от компютър включен в същата домашна мрежа отваряш една Mozilla и пишеш в адрес бар-а: 192.168.1.101:8112
- ще ти се отвори web интерфейса на deluge.(виж attach.) През него можеш да правиш настройки и да добавяш торренти за сваляне: сваляш *.torrent файла на компютъра си, записавш го някъде, натискаш "Add" на интерфейса на deluge, отваря се диалог да избереш .torrent файл от компютъра си, избираш който желаеш и свалянето започва.
- можеш да добавяш торренти и без да минаваш през web интерфейса: трябва да си настроил "watched" директория някъде на диска вързан за плейъра, сваляш .torrent файла на компютъра си и чрез ftp или scp го записваш в тази директория. deluge я следи и веднага щом види, че се появил нов файл там започва да го сваля.
- удобно е да настроиш port forwarding на рутера си(ако има тази опция). Т.е. да прехвълиш заявките към даден порт на публичния IP адрес на рутера си към порт 8112 на адреса на плейъра от локалната си мрежа. Например ако публичният IP на рутера ти(адреса, който ти дава интернет доставчика ти) е 95.87.34.235, можеш да настроиш всички заявки към него на порт 8112(95.87.34.235:8112) да се прехвърлят към порт 8112 на плейъра(192.168.1.101:8112). Така ще можеш да менажираш deluge от служебния си компютър и всякъде другаде. Много е удобно - пускаш файла да се тегли и като прибереш филма е готов за гледане. Можеш да го правиш и от мобилния си телефон.
Ако в броузера зададеш само адреса на wdtv Live, без порт, ще видиш много приятен интерфейс от където можеш да управляваш и други есктри на b-rad firmware.
@Zlatko
Златко - златен си. Благодаря за подробното описание.
Ей сега започвам експериментите
Download директорията трябва бъде някоя директория на хард диска вързан към wdtv Live. Пълния адрес, който трябва да зададеш изглежда така при мен: /tmp/media/usb/USB2/10D811A8D8118D5A/HD
Където "10D811A8D8118D5A" е ID-то на хард диска вързан на USB2 на wdtv-то. T.e. при теб трябва да е /tmp/media/usb/USB2/ID-на-твоя-диск/
ID-то можеш да видиш на windows с различни tool-ове, или просто ако се логнеш на wdtv iнаправиш cd до съответната директория.
Успех!