тз плеър що не чете субтитри sub
тз плеър що не чете субтитри sub
Това не е от плеъра, а защото си пуснал 100-те херца докато гледаш филма.Първоначално публикувано от Rockwell
Мисля, че модела няма АУТО опция. Това, което има в менюто е да засече резолюцията на телевизора и да тръгне, но не сменява честотата според подавания файл.
За съжаление не откривам никъде опция за спиране на 100 херца...Първоначално публикувано от lazarus18
100те херца се казват MOTIONFLOW може така да ти излезе на телевизора
Motionflow е при Сони. Защо не опиташ с Movie Plus- да го изключиш или да го сложиш на Low?Първоначално публикувано от Rockwell
Да, за Movie Plus ти говорех и аз. Не обърнах внимание, че си с плазмата. Направо го изключвай като гледаш филми.
Кажете тези настроики за какво са и на кои трябва да се гледа,защото аз ги пробвах почти всички и разлика не видях.освен от по-ниските резолюции от 720p?
1-настроиките почват от 480p 60hz до 1080p 60hz и Auto?
2-color space-auto или RGB High или RGB Low или ycbcr?
3-HDMI deep color mode -8 bit или 12 bit?
4-Aspect ratio-Normal или Widescreen?
5-Video sequence-Normal или Repeat one или Repeat all?
ехоо някои знае ли отговорите на горното питане?
Щом не виждаш разлика между разичните опциите какво значение има.
а можеш ли да обясниш поне кое за какво е?
1. Това са опции да настроиш какъв сигнал да изкарва плеъра. Ръчно можеш да избереш каквато искаш и смяташ, че поддържа телевизора ти. AUTO е плеъра сам да прецени какъв телевизор ползваш и да сложи поддържана от него резолюция. Примерно ако е стар кинескоп ще сложи 576i, ако е HD Ready модел ще сложи 720р или 1080i, ако е Full HD ще сложи 1080р. По-добре е да сложиш ръчно най-високата, която поддържа телевизора. В твоя случай 1080р. Другото са честота на видео сигнала. Този модел няма опция за автоматична смяна на кадрите/честота според видео файла. Затова трябва да го сменяваш ръчно за най-добър резултат. Когато гледаш филми, които 99% са в 24 кд/сек. е добре да го сложиш на 24Hz. Когато гледаш някакъв NTSC сигнал /записан от американска телевизия например с 30 кад/ го слагаш на 60Hz. Ако пуснеш някакъв европейски филм или предаване в 25кад, го слагаш на 50Hz. Принципно би могло и за филмите с 24 кад да го държиш на 60Hz защото едва ли ще хванеш разлика. Неправилната настройка води до проблем с плавността на движенията - насичане при бавни панорамни кадри например.
2. Color space - така както са го написали става трудно да се прецени кое какво е, но се определя как да подава видеото - 0-255, 16-235 или компонентно. Принципно избери RGB Low или High според това, което показва по-светъл образ.
3. При положение, че целия сигнал, до който имаш достъп е 8 бита си го остави така.
4. Щом телевизора ти е широкоекранен го даваш на Widescreen.
5. Това е как да върти клиповете - дали да ги пуска по веднъж, да ги изреди всичките и да спре или да ги върти безкрай.
много ти благодаря за компетентният отговор които ще е и много полезен за всички претежатели на плеъра.които вече хич не са малко.казваш че не може сам да настроива Hz.а имали плеър които може и според теб кое ще е по-добре 25 или 60 Hz?като предполагам второто ще е по качественният вариянт.и гледам повечето филми са 23.976 fps това сигурно е равносилно на 24Hz.
На Popcorn плеърите имат такава функция. Мисля, че и Tvix също.
Не може да се каже кое е по-добре - 25 или 60Hz. Зависи от сигнала и телевизора.
в моя случаи?с моя тв кои вариянт е по качествения и добрия?и гледам повечето филми са 23.976 fps това сигурно е равносилно на 24Hz.Първоначално публикувано от lazarus18
Аз ти казах много отдавна - за филми /23.976 fps/ го държиш на 24Hz.