Страница 36 от 61 ПърваПърва ... 26343536373846 ... ПоследноПоследно
Резултати от 526 до 540 от общо 908

Media Player - Zinwell (всички модели)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator Аватара на Hell
    Тук е от
    Jun 2004

Re:Имате ли информация за Media Player Zinwell ZP-500 ?

@zorvalth -> файловете с висока резолюция 1080, висок битрейт и многоканално аудио секат различно на различните плеъри, защото на 100Mbit мрежа не и стига капацитета. Най-новите модели вече имат 1Gbit LAN, но и там нещата още не са изгладени и също има проблеми. Най-безпроблемното плейване засега е от външен USB или вътрешен хард (на плеърите които са с тази възможност).

@exciter101 -> провери големината на буквите на разширенията MP3, ако са различни ги направи като тези които се плейват. Другото е да са се изкопирали кофти, пробвай пак да ги копнеш отново. Провери и дали са с еднакъв битрейт.

2.  

3. Тук е от
    Dec 2009

@Hell-> не искам да споря но технически, най високият битрейт който съм виждал е 30 до 35-36Mbps, което няма и половината от 100Мbps капацитет на една мрежа. Би трябвало ако всичко е като хората да върви. Затова се и учудих като прочетох че имало проблеми.

4. Тук е от
    Oct 2009

Ако една карта изписва 100мбс скорост на връзката - това е скороста, която драйвърът "казва" да се изпише. В общия случай реалната скорост на трансфер може да е дори и под 1/3 от тази скорост. Зависи от протоколите, самата карта, шината, рутера и т.н.

5. Moderator Аватара на Hell
    Тук е от
    Jun 2004

@zorvalth -> 100Mbit е теоретичният трансфер на мрежата и тя не може да се достигне практически, защото това е пакетен трансфер, има чекове на пакети и повторното им пращане, забавяне от рутери, суйчове, хард дискове, смущения по кабелите и всичко това смъква скоростта и от там проблем със стрийминга. Ако искаш направи екперимент с директна връзка между плеър и комп с кроснат кабел и ще видиш, че и при тези "идеални" условия пак ще има насичане, макар и по-малко. А има и филми с битрейт до 70Mbit.

6. Тук е от
    Dec 2009

@Hell-> абсолютно съгласен съм, явно има проблем, но ако се направи мрежа със switch след рутера , един вид си спестиш забавянията на рутера от firewall и прочее и сложиш един екраниран кабел би трябвало всичко да е наред и почти да няма забавяния.

П.С. сега ми хрумна друго ще погледна из нета макар че не съм срещал подобно решение - софтуер който да симулира директория или партишън като външен хард и се свърже директно компютъра с плейър-а с USB кабел.... На пръв поглед ми изглежда възможно...

7. Тук е от
    Dec 2009

това е хардуерен вариант който може и да проработи...

http://catalog.belkin.com/IWCatProdu...duct_Id=275561

8.  

9. Moderator Аватара на Hell
    Тук е от
    Jun 2004

Цитат Първоначално публикувано от zorvalth
    това е хардуерен вариант който може и да проработи...

http://catalog.belkin.com/IWCatProdu...duct_Id=275561
    Минали сме през тези варианти преди доста време ... Няма как да стане, защото и на плеъра трябва да сложиш драйвери за кабела ... пък няма кой да ги напише за Линукса. Даже аз намерих конвертор от USB 2.0 към 1Gbit LAN и проблемът е същия -> няма драйвери за Пингвина

10. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2009

Цитат Първоначално публикувано от skysoft
    Ако можеш, постни някои от въпросните "повредени" MP3-ки някъде и дай URL. Ще ги пробваме да видим какви резултати ще даде при нас.
    Ето линк за две от песните, които не тръгват. Проверил съм големината на буквите и битрейта, там всичко е както препоръчахте.
    CD_1.rar - 12.1 Mb

11. Тук е от
    Jul 2009

Цитат Първоначално публикувано от exciter101
    Ето линк за две от песните, които не тръгват. Проверил съм големината на буквите и битрейта, там всичко е както препоръчахте.
    CD_1.rar - 12.1 Mb
    Май трябваше да качиш и от тези ,които тръгват за да ги сравним! Encoding settings- VBR(rh) -кодировката нещо ми е съмнителна и Bit rate mode:Variable ,a май трябва да е Constant .

12. Member
    Тук е от
    Nov 2001

Ще бъда благодарен и на други отзиви за работата на Zinwell с донгъла на Diva.

13. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2009

Цитат Първоначално публикувано от nikolai64
    Май трябваше да качиш и от тези ,които тръгват за да ги сравним! Encoding settings- VBR(rh) -кодировката нещо ми е съмнителна и Bit rate mode:Variable ,a май трябва да е Constant .
    Благодаря все пак за съдействието. Аз се оправих, просто ги свалих от друг източник. Явно има някои "по-капризни" кодирания, с които Zinwell-а не се разбира, но са рядкост. Доволен съм като цяло.

14.  

15. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2009

До exciter101 - Проблема с MP3-те които не иска да ти свири мултимедийния плеяр е, че в самата MP3-ка има вградена картинка-обложка коя се показва в превюто в мултимедийния плеяр и дава грешката. И при мен също даде грешка. Премахнах вградената снимка с AIMP2 и съхраних MP3-та вече без снимка и мултимедийния плеяр вече свири "повредената" MP3-ка без проблем.

16. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2009

Цитат Първоначално публикувано от skysoft
    До exciter101 - Проблема с MP3-те които не иска да ти свири мултимедийния плеяр е, че в самата MP3-ка има вградена картинка-обложка коя се показва в превюто в мултимедийния плеяр и дава грешката. И при мен също даде грешка. Премахнах вградената снимка с AIMP2 и съхраних MP3-та вече без снимка и мултимедийния плеяр вече свири "повредената" MP3-ка без проблем.
    Благодаря ти, и аз си го мислех ,дали не е от това, но нали имаше и песни с картинка които тръгнаха, та така...
    Някой знае ли случайно дали има начин да се види времето, което остава до края на филм,песен и т.н. по време на възпроизвеждане? Не можах да го открия на дистанционното.

17. Moderator
    Тук е от
    Aug 2005

Едно питане - ако са свързани чинчове за звука как се избира в менюто,доколкото гледах ревюта има само избор на hdmi - lpcm(2 ch) / raw и spdif - lpcm(2 ch) / raw .
    ПП - бях чел,ама вече ми е каша в главата ,че като е на спдиф има звук само по него,а ако е по хдми пуска навсякъде,така ли беше?

18. Banned
    Тук е от
    Aug 2009

Както обикновено ровейки се из нета попаднах на този плеър , продаван от братята германци , но ми заприлича много на един друг :http://cgi.ebay.de/TeVii-M500-Media-...item1c0e45914e

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 36 от 61 ПърваПърва ... 26343536373846 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Media Player - Dune (всички модели)
    От hristoslav2 във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 535
    Последно: 18-05-21, 08:33
  2. Media Player - Egreat (всички модели)
    От bradqzata във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 50
    Последно: 22-02-19, 00:38
  3. Media Player - HiMedia (всички модели)
    От orlie във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 99
    Последно: 17-12-17, 14:04
  4. Media Player - ASUS (всички модели)
    От yavor44 във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 177
    Последно: 29-06-14, 19:15
  5. Media Player - Hyundai (всички модели)
    От myDiva във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 508
    Последно: 29-03-14, 19:00

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе