Аз ползвам по-старата версия от 2017г на шилда и няма проблем с Атмос.
Аз ползвам по-старата версия от 2017г на шилда и няма проблем с Атмос.
Ясно, значи си остава най-доброто възможно. Благодаря за инфото.
Звук изкарвам но трябва да дам” never uses surround sound” опция от Shilda. И чак тогава ми изкарва звук но които е PCM. А аз си го взех да мога да изкарам Атмос звук
Имам Onkyo RZ730 които е вклучен към Shielda
Още не съм пробвал Kodi i Plex
Sent from my iPhone using Tapatalk
За да слушаш Atmos, за Netflix, трябва да си абониран за план който ти пуска Atmos (4К). Мисля че беше най високата тарифа
В противен случай ще слушаш до Dolby Digital 5.1 (може и да греша).
Относно Kodi, през него също може да гледаш Atmos филми офлайн.
Ако стриймваш торенти (незнам дали ти е разрешено от мястото където се намираш) през добавка (пиратска) също се изкарва многоканален звук.
Първа важна настройка е да активираш Режима за експерти/Expert Mode.
В Интернет има доста гайдове как се настройва Kodi за многоканален звук погледни ги.
за Netflix
Накратко да обобщим: без да ти е настроен плеъра или програмата която ще използваш няма как да получиш изведнъж звука който искаш.
А пък от тук може да си свалиш свободни семпъли за Amos да си ги запишеш на една флашка и да тестваш през Kodi или Plex, дали ти тръгва Atmos-a
Като преди това си настроил въпросните програми.
Успех!
Този пост е редактиран от tek; 18-03-20 в 21:09.
Netflix-a ми е наи големиа пакет, вчера пробвах филми през Коди и пак съштата ра бота със звукъ но, ще следвам линковете за активацията и ще пробвам и хубав Hdmi си взех да съм сигурен че връзката е добре и ще мъча.
Благодаря
Е да ама то не ми изкарва звук въобщте, само PCM. И ресиивера си показва PCM.
Като доидат кабелите ще мъча.
През коди ще мъча
Да видим
Само на “never use surround sound “ ми вади звук на Netflix i Prime
Поръчах си друг HDMI и ще видя сега като доиде.
Дори и Kodi пробвах ,закачих Външен хард и пуснах филми през коди и пак така, само на същтите настройки има звук но само PCM
Или имаш проблем с ресивера, или имаш проблем с кабела.
А в това меню трябва да е на Auto.
Сега пробвах и аз , пуснах някакъв филм , излиза ми DD + , на премиум сме. Не знам как да проверя качеството на образа / 4 к ли е или HD /.в премиум плана няма ултра аудио - какво е това ???