Вижте резултатите от анкетата: Какъв мултимедиен плейър имате ?

Гласували
446. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Popcorn Hour

99 22.20%
  • Western Digital

85 19.06%
  • Dune

36 8.07%
  • Diva

123 27.58%
  • Apacer

15 3.36%
  • AC Ryan

15 3.36%
  • Zinwell

9 2.02%
  • Xtreamer

6 1.35%
  • Asus

23 5.16%
  • Egreat

13 2.91%
  • Hyundai

14 3.14%
  • LG

6 1.35%
  • Philips

2 0.45%
Страница 74 от 118 ПърваПърва ... 2464727374757684 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,096 до 1,110 от общо 1760
Like Tree93Одобрявам

Помощ при избор на мултимедиен плейър .

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Feb 2001

Отговор: Помощ при избор на мултимедиен плейър .

Ами послушах те и май вече съжалявам... Не мога да подкарам 3D субтитри нито от ISO, нито от MKV, идеи? Дотук ъпгрейдът от Diva Full HD не ми носи нищо

2.  

3. Member
    Тук е от
    Dec 2010

Нещо не правиш както трябва прати ми тел. си на лични

4. Member
    Тук е от
    Feb 2001

Цитат Първоначално публикувано от digital11 Виж публикацията
    Нещо не правиш както трябва прати ми тел. си на лични
    Напиши тук, че да е полезно и за останалите - нали затова пишем/четем по форумите. Мерси предварително!

Ето какво опитах първо:

Свалих MKV: Drive.Angry.3D.2011.1080p.BluRay.Half.SBS.DTS.x264-HDMaNiAcS
    Към него има и 3D субтитри - два файла с разширение .idx и .sub, слагам ги в папката с филма като имената са същите като на самото MKV. Играейки си с настройките на Dune и на телевизора стигам до следните резултати:

1) Излизат субтитри, но не са на кирилица, т.е. не разпознава encoding-a
    2) Излизат субтитри, но са раздвоени в лявата и дясната част на екрана, като пак не излизат на кирилица
    Този пост е редактиран от Creep; 21-04-13 в 19:01.

5. Member
    Тук е от
    Dec 2010

Какво да напиша като не знам какви настройки си си направил, огледай пак какви настройки си направил за суб. , при BD iso вградените ги избирам от бутона sub. на дистанционното . Тел ти го поисках да се чуем и заедно да проверим дали твоите настройки и моите са еднакви и евентуално да направим корекция.

А така е друго , виж в меню настройки ,възпроизвеждане има опция от която да си зададеш суб. БГ. И като цяло кадето има настройки за държави си настрой БГ . Между другото и на Дивата си правил такива настройки в началото . Пиши резултата да видим по нататък какво правим Прати ми линк на лични да проверим 3D филма.

- - - - - - - - - -

Този пост е редактиран от digital11; 21-04-13 в 19:04.

6. Member
    Тук е от
    Feb 2001

Цитат Първоначално публикувано от digital11 Виж публикацията

- - - - - - - - - -

Не :D

За Avatar 3D ISO не съм и имал, объркал съм се, затова го махнах от горния поуст

Пробвах и друго 3D MKV с 3D субтитри (.idx и .sub файлове) - натискам бутона subtitles на дистанционното, но ми дава само Setup и Off, т.е. не ги разпознава и не ги показва, че да ги избера. Става дума за: Life.Of.Pi.2012.3D.FULL-Over.Under.1080p.Bluray.DTS.x264-Phoenix

Държа да кажа, че с 2D филми нямам проблем с кирилските субтитри - излизат си нормално, все един encoding мога да си сетна в настройките, не съм ламер.

Всъщност, ти пробвал ли си 3D субтитри изобщо?
    Този пост е редактиран от Creep; 21-04-13 в 21:20.

7. Тук е от
    Jan 2013

При динамични субтитри (а не 3D както им казваш) може да имаш проблем с филмите тип "Top Bottom". При SBS не би трябвало да имаш яодве, поне при Дива-та е така. След като ти излизат в 2D формат (разделени в двете половини), а като динамични не искат, проблема е или в кодирането на самите титри или просто плейъра не се справя с тях.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Dec 2010

Колеги , гледал съм над 20 филма 3D във всичките им разновидности и съм нямал никакъв проблем със субтитрите , нито с 3D нито с 2D . Прати ми линка на този филм да го пробвам . На 3D Мkv съм слагал и обикновени суб. за 2D релииз и пак нямам проблем . Прати ми лика да пробвам и ще пиша какъв е резултата.

10. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Опитай не с sub/idx субтитрите, а с обикновени 2d srt.

11. Member
    Тук е от
    Feb 2001

Колеги, мерси за помощта! Ето докъде стигнах:

1) Ъпдейт на firmware с две по-нови бета версии - b4 и b5 (която се явява последна версия до този момент), ефект - нулев
    2) Пробвах 3D MKV с обикновени 2D SRT субтитри - излизат, но разделени на две - на практика нечетими
    3) Пробвах да сложа в директорията на 3D MKV филма както SRT, така и динамични (3D) субтитри. Ефект: вече излизат и двата типа като избор в менюто, едните (3D) като ги избера не излизат изобщо на екрана, а другите (SRT) като ги избера излизат, но раздвоени така, че не могат да се четат

Реших проблемът с 2D (SRT) субтитрите при 3D MKV, като ръчно задавам на плейърът, че съдържанието, което гледам е 3D и какъв тип е - дали е Side by Side или Over-Under. Явно, че досега плейърът не е разпознавал MKV-тата като 3D и смесването си го е правил телевизорът - оттам и проблемът с раздвоените и нечетими 2D (SRT) субтитри.

Дотук:
    - 3D (динамични или .idx/.sub) субтитри излизат в менюто за избор на субтитри при 3D MKV, но не се изобразяват на екрана, след като бъдат избрани.
    - 3D (динамични или .idx/.sub) субтитри излизат при BD 3D ISO-та, но се виждат като 2D (SRT) субтири. Четат се без проблем.
    - 2D (статични или SRT) субтитри излизат при 3D MKV и се изобразяват на екрана. Четат се без проблем.

Засега истински (динамични) 3D субтитри не можах да подкарам нито с ISO, нито с MKV.

12. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Искаш да кажеш, че ако пуснеш 3D Blu-ray, който си върви със субтитри в него, не ти излизат изобщо или не са 3D?

13. Member Аватара на kaloman
    Тук е от
    Sep 2008

Аз имам от по-стария модел(B1) и при него проблемът е следния:

"What resolution are you saving the idx/sub? The Dune will only see 480p resolution idx/sub. If you saved them in 720p/1080p then you won't see them. Use PGS instead for 1080p subs."

Отговорът е от тази тема: 3D subtitles and idx - MPC Club Community Board

14.  

15. Member
    Тук е от
    Feb 2001

Цитат Първоначално публикувано от lazarus18 Виж публикацията
    Искаш да кажеш, че ако пуснеш 3D Blu-ray, който си върви със субтитри в него, не ти излизат изобщо или не са 3D?
    Вградените си излизат, но релийзите, които съм опитвал досега нямат вградени БГ субтитри, затова прибягвах към външни и коментарите ми по-горе се отнасят само и единствено за външни.

16. Тук е от
    Jan 2013

Обикновени субтитри излизат винаги добре, без значение дали филма е 3D или 2D. Плейъра, ако може да подкарва добре обикновени титри за него няма проблем да ги вади при 3D също. Но някои плейъри имат ядове с IDX файла или по-точно с неговото разчитане. При Дивата незнайно защо при Top/Bottom филмите има проблем, като 2D излизат, в момента, в който се пусне 3D картина и всичко изчезва. При SBS няма такива проблеми. Но за мен решението си е винаги обикновени титри, работи безотказно и като че ли се виждат по-добре през очилата. А за вградените не би трябвало да имаш проблем никога.

17. Тук е от
    May 2013

Здравейте! Решил съм да закупя hd media player, като бюджета е между 170 и 240 лв. максимум. Търся такъв с usb към който да се прикрепи външен хард диск. Основното което ме интересува в плейъра е:
    - да поддържа DVD функционално т.е. да показва менюто и най - вече да мога превъртам по глави /chapters/, тъй като имам в DVD формат няколко концерта на рок групи, а и няколко филма на харда на компа.
    - да може да поддържа MKV за филмите и FLAC за музиката.
    Така че дайте някакво предложение. Благодаря предварително.

18. Member
    Тук е от
    Dec 2009

Цитат Първоначално публикувано от ellidess Виж публикацията
    Здравейте! Решил съм да закупя hd media player, като бюджета е между 170 и 240 лв. максимум. Търся такъв с usb към който да се прикрепи външен хард диск. Основното което ме интересува в плейъра е:
    - да поддържа DVD функционално т.е. да показва менюто и най - вече да мога превъртам по глави /chapters/, тъй като имам в DVD формат няколко концерта на рок групи, а и няколко филма на харда на компа.
    - да може да поддържа MKV за филмите и FLAC за музиката.
    Така че дайте някакво предложение. Благодаря предварително.
    Насочи се към някой от по-старите модели на Popcorn Hour или Diva. Естествено от тях са останали само втора ръка, което не би трябвало да е проблем, пък и ще спестиш парички.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 74 от 118 ПърваПърва ... 2464727374757684 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Продава-Мултимедиен плейър
    От Mitko R във форум Продава
    Отговори: 3
    Последно: 26-05-13, 01:16
  2. Избор на мултимедиен плейър?
    От DimIl във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 7
    Последно: 27-08-12, 11:28
  3. Продавам мултимедиен плейър WD LIVE HD
    От vasta във форум Продава
    Отговори: 1
    Последно: 16-07-12, 01:57
  4. Избор на мултимедиен плейър и рекордер
    От renault_fen във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 8
    Последно: 07-07-11, 13:00
  5. Отговори: 0
    Последно: 16-10-06, 12:29

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе