Ами послушах те и май вече съжалявам... Не мога да подкарам 3D субтитри нито от ISO, нито от MKV, идеи? Дотук ъпгрейдът от Diva Full HD не ми носи нищо
Ами послушах те и май вече съжалявам... Не мога да подкарам 3D субтитри нито от ISO, нито от MKV, идеи? Дотук ъпгрейдът от Diva Full HD не ми носи нищо
Нещо не правиш както трябва прати ми тел. си на лични
Напиши тук, че да е полезно и за останалите - нали затова пишем/четем по форумите. Мерси предварително!
Ето какво опитах първо:
Свалих MKV: Drive.Angry.3D.2011.1080p.BluRay.Half.SBS.DTS.x264-HDMaNiAcS
Към него има и 3D субтитри - два файла с разширение .idx и .sub, слагам ги в папката с филма като имената са същите като на самото MKV. Играейки си с настройките на Dune и на телевизора стигам до следните резултати:
1) Излизат субтитри, но не са на кирилица, т.е. не разпознава encoding-a
2) Излизат субтитри, но са раздвоени в лявата и дясната част на екрана, като пак не излизат на кирилица
Този пост е редактиран от Creep; 21-04-13 в 19:01.
Какво да напиша като не знам какви настройки си си направил, огледай пак какви настройки си направил за суб. , при BD iso вградените ги избирам от бутона sub. на дистанционното . Тел ти го поисках да се чуем и заедно да проверим дали твоите настройки и моите са еднакви и евентуално да направим корекция.
А така е друго , виж в меню настройки ,възпроизвеждане има опция от която да си зададеш суб. БГ. И като цяло кадето има настройки за държави си настрой БГ . Между другото и на Дивата си правил такива настройки в началото . Пиши резултата да видим по нататък какво правим Прати ми линк на лични да проверим 3D филма.
- - - - - - - - - -
Този пост е редактиран от digital11; 21-04-13 в 19:04.
Не :D
За Avatar 3D ISO не съм и имал, объркал съм се, затова го махнах от горния поуст
Пробвах и друго 3D MKV с 3D субтитри (.idx и .sub файлове) - натискам бутона subtitles на дистанционното, но ми дава само Setup и Off, т.е. не ги разпознава и не ги показва, че да ги избера. Става дума за: Life.Of.Pi.2012.3D.FULL-Over.Under.1080p.Bluray.DTS.x264-Phoenix
Държа да кажа, че с 2D филми нямам проблем с кирилските субтитри - излизат си нормално, все един encoding мога да си сетна в настройките, не съм ламер.
Всъщност, ти пробвал ли си 3D субтитри изобщо?
Този пост е редактиран от Creep; 21-04-13 в 21:20.
При динамични субтитри (а не 3D както им казваш) може да имаш проблем с филмите тип "Top Bottom". При SBS не би трябвало да имаш яодве, поне при Дива-та е така. След като ти излизат в 2D формат (разделени в двете половини), а като динамични не искат, проблема е или в кодирането на самите титри или просто плейъра не се справя с тях.
Колеги , гледал съм над 20 филма 3D във всичките им разновидности и съм нямал никакъв проблем със субтитрите , нито с 3D нито с 2D . Прати ми линка на този филм да го пробвам . На 3D Мkv съм слагал и обикновени суб. за 2D релииз и пак нямам проблем . Прати ми лика да пробвам и ще пиша какъв е резултата.
Опитай не с sub/idx субтитрите, а с обикновени 2d srt.
Колеги, мерси за помощта! Ето докъде стигнах:
1) Ъпдейт на firmware с две по-нови бета версии - b4 и b5 (която се явява последна версия до този момент), ефект - нулев
2) Пробвах 3D MKV с обикновени 2D SRT субтитри - излизат, но разделени на две - на практика нечетими
3) Пробвах да сложа в директорията на 3D MKV филма както SRT, така и динамични (3D) субтитри. Ефект: вече излизат и двата типа като избор в менюто, едните (3D) като ги избера не излизат изобщо на екрана, а другите (SRT) като ги избера излизат, но раздвоени така, че не могат да се четат
Реших проблемът с 2D (SRT) субтитрите при 3D MKV, като ръчно задавам на плейърът, че съдържанието, което гледам е 3D и какъв тип е - дали е Side by Side или Over-Under. Явно, че досега плейърът не е разпознавал MKV-тата като 3D и смесването си го е правил телевизорът - оттам и проблемът с раздвоените и нечетими 2D (SRT) субтитри.
Дотук:
- 3D (динамични или .idx/.sub) субтитри излизат в менюто за избор на субтитри при 3D MKV, но не се изобразяват на екрана, след като бъдат избрани.
- 3D (динамични или .idx/.sub) субтитри излизат при BD 3D ISO-та, но се виждат като 2D (SRT) субтири. Четат се без проблем.
- 2D (статични или SRT) субтитри излизат при 3D MKV и се изобразяват на екрана. Четат се без проблем.
Засега истински (динамични) 3D субтитри не можах да подкарам нито с ISO, нито с MKV.
Искаш да кажеш, че ако пуснеш 3D Blu-ray, който си върви със субтитри в него, не ти излизат изобщо или не са 3D?
Аз имам от по-стария модел(B1) и при него проблемът е следния:
"What resolution are you saving the idx/sub? The Dune will only see 480p resolution idx/sub. If you saved them in 720p/1080p then you won't see them. Use PGS instead for 1080p subs."
Отговорът е от тази тема: 3D subtitles and idx - MPC Club Community Board
Обикновени субтитри излизат винаги добре, без значение дали филма е 3D или 2D. Плейъра, ако може да подкарва добре обикновени титри за него няма проблем да ги вади при 3D също. Но някои плейъри имат ядове с IDX файла или по-точно с неговото разчитане. При Дивата незнайно защо при Top/Bottom филмите има проблем, като 2D излизат, в момента, в който се пусне 3D картина и всичко изчезва. При SBS няма такива проблеми. Но за мен решението си е винаги обикновени титри, работи безотказно и като че ли се виждат по-добре през очилата. А за вградените не би трябвало да имаш проблем никога.
Здравейте! Решил съм да закупя hd media player, като бюджета е между 170 и 240 лв. максимум. Търся такъв с usb към който да се прикрепи външен хард диск. Основното което ме интересува в плейъра е:
- да поддържа DVD функционално т.е. да показва менюто и най - вече да мога превъртам по глави /chapters/, тъй като имам в DVD формат няколко концерта на рок групи, а и няколко филма на харда на компа.
- да може да поддържа MKV за филмите и FLAC за музиката.
Така че дайте някакво предложение. Благодаря предварително.